Marvel ipak gura RDJ-a, ali i 12 drugih 'Avengers Endgame' zvijezda u razmatranje za Oscare

Marvel ipak gura RDJ-a, ali i 12 drugih ‘Avengers Endgame’ zvijezda u razmatranje za Oscare

Marvel je ove godine sa Avengers Endgame konačno srušio James Cameronovog Avatara kao film sa najvećom zaradom ikad. Iako broji na više stotina milijuna fanova diljem svijeta, Marvel i Disney nekada stvarno znaju pokazati da vole ići iz krajnosti u krajnost.

Prije nekih sedam dana smo pisali da Disney i Marvel u svoj gigantski blockbuster imaju dovoljno povjerenja da su odlučili krenuti u otvorenu kampanju u nadi da će se preko Endgamea dočepati pokojeg zlatnog kipića na sljedećoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade. Disney i Marvel su bez ikakvog okolišanja odlučili ciljati u sami vrh – nominaciju za Najbolji Film godine, a uz to još i za Najbolji dizajn kostima, Najbolju montažu, Najbolji miks zvuka i Najbolju montažu zvuka.

No, danas su stigle informacije da Disvel (DisneyMarvel) tandem ni tu ne namjerava stati. Iako je bilo javljeno da je sam Robert Downey Jr. odlučio da ne želi ići u utrku za Oscara, Disvel je odlučio Akademiji pod nos tutnuti sveukupno čak 13 glumaca iz ovog epskog filma te se otvoreno nadati da će neki od njih Akademiji zapeti za oko za ovu filmsku nagradu.

Marvel ipak gura RDJ-a, ali i 12 drugih 'Avengers Endgame' zvijezda u razmatranje za Oscare

Budući da je bila riječ o timskom filmu sa nebrojnom količinom glumaca, Disvel je odlučio da će apsolutno sve glumce gurati pod kategoriju sporednih glumaca, tako da čak niti RDJ, ako do toga dođe, neće moći biti nominiran za glavnog glumca. Disvel je odlučio pogurati sljedeće glumce: RDJ, Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Josh Brolin, Paul Rudd, i Don Cheadle za kategoriju Najboljeg sporednog glumca te: Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Zoe Saldana, Karen Gillan, i Brie Larson za kategoriju Najbolje sporedne glumice. A i pored toga, još uvijek guraju Endgame i u kategorijama: Najbolji Film, Najbolji redatelj(i), Najbolji adaptirani scenarij, Najbolja kinematografija, Najbolja montaža, Najbolji produkcijski dizajn, Najbolji dizajn kostima, Najbolja šminka, Najbolji miks zvuka, Najbolja montaža zvuka, Najbolji vizualni efekti, i Najbolji glazbeni score.

Kada se ovako sagleda, i najzagriženijim Marvel fanovima bi moglo postati jasno da je Disvel ovdje očito pretjerao. Ali oni svakako nemaju što za izgubiti sa ovim, iako stvarno djeluje malo vjerojatno, pa gotovo i nemoguće da će pored tolikih izrsnih filmova ove godine, Akademija baš odabrati Endgame za sve te moguće kategorije. Dobro, nakon što su tako dobro pogurali Black Panthera, skoro da nas više ništa ne može iznenaditi. Živi bili pa vidjeli kako će Akademija reagirati na ovoliko inzistiranje Disvela za najprestižnijom filmskom nagradom.

Similar Posts