Recenzija: Yesterday (2019)

Recenzija: Yesterday (2019)

Ovu novu recenziju komičnog mjuzikl filma Yesterday, u kojem jednu od uloga ima i Ed Sheeran, vam donosi naš kolega Osvrtnik – Filmski Osvrti. U članku možete pronaći video, kao i pisanu recenziju filma Yesterday.

Pratite Osvrtnika na društvenim mrežama:

YouTube       Facebook       Instagram

Žanr filma:

Komedija, fantazija, mjuzikl

Redatelj:

Danny Boyle

Scenarist:

Jack Barth, Richard Curtis

Glumci:

Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino

Radnja ukratko:

Ne baš uspješan glazbenik, nakon bizarne noći kada je cijeli svijet na kratko ostao bez električne energije je jedini čovjek na svijetu koji se sjeća grupe The Beatles i njihovih pjesama. Kako se nitko ne sjeća da su Beatlesi ikad postojali, on se potpisuje kao autor svih njihovih pjesma i postaje mega zvijezda.

Yesterday (2019)

Yesterday je novi mjuzikl komedija film, redatelja Dannyja Boylea, prema scenariju od Richarda Curtisa i priči od Jacka Bartha. Zvijezde filma su Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon i Ed Sheeran.

Osvrtnikova video recenzija filma Yesterday:

Zadnjih par osvrta nekoliko mi je ljudi reklo da sam malo preblag, ali i da sam puno zabavniji kad se ljutim na film ili shit talkam, ali to je rijetko na ovom kanalu. Trudit ću se biti žešći. Pa krenimo. U ovom trenutku, ovo mi je najbolji film ove godine.

Ovdje se radi o jednom momku koji je neuspješan muzičar i igrom prilika se kakvo znanje o Beatlesima, i još nekim poznatim stvarima – izgubi! Ostale stvari nisu toliko bitne, Beatlesi su bitni. On krene izvoditi njihove stvari, obzirom da je jedini na svijetu koji zna za njih, kao svoje i tu kreće naš zaplet. Usput tu bude i Ed Sheeran i još par poznatih lica, ali neću da spojlam.

Recenzija: Yesterday (2019)

Ovo je totalno engleski film. Glavni junak nije ljepotan, ima jako loše zube i preziva se Malik. Glumi ga Himesh Patel koji nema nikakve veze Devom Patelom iz Slumdog Millionairea. Sad stječem dojam da redatelj Danny Boyle želi u svojim filmovima raditi sa svim Patelima ovog svija. Sretno mu bilo jer prezime Patel je rijetko kao recimo prezime Horvat u Hrvatskoj. Ili Stanojević u Srbiji. Ili Stanojević u Hrvatskoj. Ima ih. Himesh je ovdje super, super svira, super pjeva, i nadam se da ću ga još gledati po ekranima.

Glumi nam tu i Lily James, Daisy Ridley za siromašne. I ona je odlična i smušena i šarmantna. Cijeli film je odurno šarmantan i sladunjav, baš kako ih volim. Ne morate ni gledati tko je pisao scenarij, film ko da vrišti: “VIDI MEEEE PISAO ME RICHARD CURTIIIIIS”. Ako ne znate, Richard Curtis je napisao još hrpu toga sladunjavog, i sve mi je ovo jako, jako dobro i rado se gleda. O da, Osvrtnik voli sladunjavo na ovaj način.

Recenzija: Yesterday (2019)

Osvrtnik i voli mjuzu u filmovima, ovdje su Beatlesi glavna stvar i onda naravno da bi mu to donijelo nekoliko ocjena više, kad bih ja i dalje ocjenjivao filmove. Što da vam kažem, ta mjuza je svevremena i nikad neće dosaditi, nikada neće prestati biti dobri. Fora je ovdje što film postavlja pitanje: “što bi bilo da te pjesme nastanu u 21. stoljeću?” I onda daje neke zaključke, a i sami se onda možemo zapitati što to točno mi danas slušamo, koliko je to iskreno i zapravo trajno. Jer nešto je trulo s današnjom mainstream muzikom, i film pokušava dokučiti što. I ovo je svojevrstan šamar muzičkoj industriji i jako mi je to drago bilo vidjeti. I volio bih da se nešto promijeni nakon ovog filma, jer fino se tu daje do znanja o čemu bi muzika trebala biti, ali naravno da neće. Ako ništa drugo, malo ćemo više slušati Beatlese ovih dana na radiju, to nikako nije loša stvar.

Ovaj film je top šit. Da ocjenjujem filmove to bi bila najviša ocjena koju mogu dati. Jako me dirnuo, ima puno duše, i želim da ga svi pogledaju prije nego dođe Spider-man.

Trailer filma Yesterday:

Similar Posts