Recenzija: Hereditary (2018)

Recenzija: Hereditary (2018)

Pogledali smo novi horor film, kojeg su mnogi gledatelje i kritičari proglasili najstrašnijim horor filmom svih vremena, Hereditary. Našu recenziju filma Hereditary pročitajte u članku.

Hrvatski naziv:

Naslijeđeno zlo

Žanr:

Drama, horor, misterija

Redatelj:

Ari Aster

Scenarist:

Ari Aster

Glumci:

Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

Radnja ukratko:

Obitelj Graham počinje se raspadati nakon smrti njihove bake. Čak i nakon što je otišla, još uvijek baca tamnu sjenu nad obitelji, pogotovo njezinu samotnu tinejdžersku unuku Charlie, koja ju je uvijek neobično fascinirala. Kako ogroman teror preuzima kućanstvo, njihovo mirno postojanje raskomadano je, prisiljavajući njihovu majku da istražuju tamnije područje kako bi izbjegli nesretnu sudbinu koju su naslijedili.

Hereditary osim fantastičnih ocjena kritike, hvaljen je i nazivan kao jedan od najstrašnijih horor filmova svih vremena. Procjenjuje se da je budžet filma bio samo $10 milijuna, što se ne primijeti previše u filmu, a zaradio je do sada skoro $60 milijuna.

Nakon malo sporijeg početka stvari se počnu odvijati tragično. Taj prekretni događaj u filmu mi je bio pomalo smiješan, ali većinom poprilično mučan. Ne samo zbog čina koji se odvio, već zbog posljedica koje je donio u obitelj. Nakon toga nastupa zapravo objašnjavanje filma i to poprilično dugo. S jedne strane to mi je bilo dobro, jer rijetko koji horor film bude dobro objašnjen, ali s druge strane gotovo 2/3 filma nema apsolutno ništa strašno, osim neke jeze i nelagode koja se provlači kroz cijeli film.

Nakon toga stiže pakao 🙂 barem za mene. Iskreno da sam išao sam u kino ne znam kako bi izdržao do kraja. Ok, ostao bi, ali ovako sam htio iz kože iskočiti. Dakle ovaj dio mi je definitivno bio najstrašniji ili u top dva, tri najstrašnija horor filma svih vremena. Nažalost sami kraj mi je bio pretjeran, nepotreban i bolje da su se odlučili na još malo plašenja gledatelja, nego tu, po meni glupost za koju su se odlučili.

Što se glume tiče, tu je film na svom vrhuncu. I dok su svi zaista vrhunski odglumili, Toni Collette se ističe zbog najviše vremena u filmu. Njezina gluma mi je stvarala dodatnu uvjerljivost, jezu i strah.

Čitao sam malo kritike drugih i dok jedni zaista kažu da im je film bio nenormalno strašan, drugima nije, tako da definitivno morate sami odlučiti, ali ja vam predlažem da to učinite u kinu.

Jeli ovo najstrašniji horor film svih vremena, vjerojatno nije, ali dijelovi u kojima je strašan su za zaplakati (barem meni). Dugooo vremena je prošlo od kada zbog jednog horor filma nisam mogao zaspati, Hereditary je to promijenio.

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Similar Posts