Recenzija: Lost in Space (2018– )

Pogledali smo novu Netflix, znanstveno-fantastičnu, ‘remake’ seriju Lost in Space! Našu recenziju pročitajte u članku.

Žanr serije:

Sci-fi

Kreator:

Matt Sazama, Burk Sharpless

Glumci:

Mina Sundwall, Max Jenkins, Molly Parker

Radnja serije:

Remake znanstveno-fantastične serije iz 1960tih, o obitelji koja se bori s preživljavanjem u svemiru.

Lost in Space je Američka znanstveno-fantastična televizijska serija, pravljena prema istoimenoj seriji iz 1965 godine. Scenaristi serije su Matt Sazama i Burk Sharpless, a prva sezona ima 10 epizoda. Kreatori serije su Matt Sazama i Burk Sharpless, a zvijezde serije Toby Stephens, Molly Parker, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Mina Sundwall, Ignacio Serricchio i Parker Posey.

Ova serija je jedna od najlošije ocijenjenih, originalnih Netflix serija, na IMDb, vjerojatno u zadnjih par godina. Ima 7.3 trenutno, što je za Netflix seriju poprilično razočaravajuće, pogotovo s obzirom na budžet koji je uložen u ovu seriju (Netflix ne otkriva, ali pričalo se da je jedan od najvećih do sada, za Netflix serije).

Ja sam veliki ljubitelj filma Lost in Space iz 1998 godine, što kako se čini po ocijeni na IMDb, nije puno ljudi (5,1 trenutno). Najbolji dio filma mi je upravo njegov početak, povezanost obitelji Robinson u ludoj svemirskoj avanturi u bespućima svemira.

Upravo to je glavni dio onoga što je ova serija Lost in Space odlučila izbaciti, dakle to mi je prvi, veliki minus za seriju. Ipak, priča serije nije loše osmišljena, prati jedan dio koji im se događa u njihovom trenutnom vremenu, te drugi koji objašnjava pozadinu toga svega i zašto su uopće krenuli na taj opasan put u svemir. Serija je često pretjerano usporena nekim potpuno nevažnim i ne zanimljivim dijelovima, pa između ostalog, tu ima mjesta za tri do četiri čak romantične priče.

Obitelj Robinson, likovi i glumci, su uz vizualne efekte, najbolji dio ove serije. Gotovo svi su odlični i osjeti se neka povezanost između njih. Najbolji od njih je Maxwell Jenkins, koji glumi mladog Will Robinsona i Mina Sundwall koja glumi njegovu stariju sestru (ali ne najstariju) Penny Robinson. Tu još treba dodati i gotovo jedinu zabavnu i duhovitu osobu, a to je Ignacio Serricchio koji glumi Don Westa. Nažalost, osim obitelji Robinson, većina ostalih likova i glumaca, kojih je puno previše, su poprilično iritantni i loši, a pogotovo bi izdvojio Parker Posey koja glumi Dr. Smith – totalno promašen lik. Među one koji su solidno pridonijeli ovoj seriji treba izdvojiti i odličnog Robota, koji je možda i najinteresantniji i misteriozniji lik od svih u seriji.

Serija vizualno izgleda odlično i tu joj se nema puno za prigovoriti, jedino je šteta što se dosta scena odvija u nekim šumama i sličnim prostorima, koja i nisu tako fascinantna, u smislu da možemo otići u park i doživjet ih.

Serija završava možda i najzanimljivijim dijelom, čije ćemo objašnjenje morati pričekati za drugu sezonu.

Trailer serije pogledajte ovdje.

Druge je zanimalo i ovo...