Netflix otkazao House of Cards!

Zbog nekih stvari koje nemaju veze s ovom, jednom od najboljih Netflix serija, odlučeno je da će serija biti otkazana, nakon ove, dolazeće, 6 sezone!

Nakon seksualnog skandala s Harvey Weinsteinom, koji je potresao Hollywood, sada je, nažalost, još jedan seksualni skandal potvrđen, ovog puta u središtu se našao fantastični glumac Kevin Spacey.

Inače nisam ljubitelj pisanja nečega što je više za crnu kroniku, nego za filmove i serije, ali ovog puta je direktno utjecalo na seriju.

Prije par dana, glumac Anthony Rapp (Star Trek: Discovery) je optužio Kevin Spacey za seksualno zlostavljanje prije 30 godina. Spacey je tada imao 26 godina dok je Rapp imao 14. Iako na kraju nije do ‘ničega’ došlo, pitanje je dali i ne bi, da se mlađi dječak nije uspio izvući iz napada starijeg i pijanog Spacey. On ga je na nekom tulumu, odveo u sobu, gdje ga je čvrsto uhvatio, bacio na krevet i popeo se na njega. Rapp ga je nekako uspio odgurnuti sa sebe i pobjeći. Nakon toga bojao se išta izjaviti jer je karijera Spacey samo rasla.

Sada, nakon Weinstein slučaja i on je izjavio svoje optužbe. Kevin Spacey je nakon toga odmah poslao javnu poruku isprike u kojoj je rekao da mu je užasno žao, ali da se on toga ne sjeća, kako je prošlo 30 godina, da je onda bio i pijan, te da je sada drugačiji čovjek kojeg je velika sramota zbog toga.

Nakon toga je, pogotovo za Hollywood, napravio, koliko se meni čini po izjavama i veći problem od seksualnog napada, a to je da je u istom pismu izjavio da je homoseksualac!

Nije mi baš, zaista jasno niti kakve to veze ima sa seksualnim napadom da bi bilo u istom pismu, a niti kako mu je palo napamet to dvoje spojiti.

Sada kada smo prenijeli i tu ružnu priču, dolazimo i do djela o otkazivanju House of Cards serije.

Netflix je odlučio, nakon ovih optužbi, otkazati seriju nakon 6 sezone, koja je već snimljena i dolazi iduće godine. Sezona će imati 13 epizoda i veliko je pitanje kakav će kraj imati.

Jedina koliko toliko svijetla točka u tome je da se priča o spin-off seriji, moguće o Michael Kellyevom, Doug Stamper. Navodno se to već ranije krenulo u produkciju s time.

Iskreno bez Kevin Spacey i Robin Wright, ne predviđam svijetlu budućnost seriji.

Similar Posts