Alien: Covenant nastavak u izradi, Ridley Scott režira [navodno]

Alien: Covenant nastavak u izradi, Ridley Scott režira [navodno]

Navodno se piše nastavak filma Alien: Covenant, s Ridley Scottom koji bi ga trebao režirati. Scottov originalni Alien film iz 1979. je znanstveno-fantastični horor klasik koji je napravio ikonu od Sigourney Weaverove Ellen Ripley i u poznao svijet sa zastrašujućim Xenomorph čudovištima. U četrdeset godina od tada, franšiza je vidjela kako izlaze razni filmovi iz tog svemira s varirajućim uspjesima, uključujući tri nastavaka i Alien vs. Predator spin-off filmove. Nedavno, Scott se vratio franšizi s dva prequel filma (Prometheus i Alien: Covenant) koji su istraživali priču iza korijena čovječanstva i evoluciju čudovišta koja se zalijepe za lica.

Covenant iz 2017. godine je bio skroman komercijalni hit koji je više nego udvostručio svoj proračun u svijetu, ali je znatno lošije prošao od svog prethodnika Prometheusa na kino blagajnama ($403 milijuna vs. $241 milijuna) i ostavio budućnost franšize pod upitnikom. Scott je pričao o još jednom ili čak dva prequel filma prije nego je Covenant izašao u kina, ali od tada nije objavio nikakve konkretne informacije. Međutim, prema posljednjem izvještaju, nastavak Covenant filma je i dalje u aktivnom razvoju.

Alien: Covenant nastavak u izradi, Ridley Scott režira [navodno]

U mnogo većoj retrospektivi objavljenoj u spomen na Alien koji je ovog mjeseca napunio 40 godina, Variety je objavio da je treći Alien prequel u fazi scenarija, a Scott bi trebao biti redatelj. Scott, je u odvojenom intervju za THR prošlog tjedna, potvrdio da postoje razgovori za budućnost Alien filmova s Disneyjem i Foxom, ali je rekao da on tjera studije da “vide gdje [franšiza] može evoluirati.”

Izvještaj od prošle jeseni je tvrdio da će se treći Alien prequel film (koji je navodno bio poznat pod nazivom Alien: Awakening) fokusirati na Engineers koji traže osvetu protiv Davida androida (Michael Fassbender) zato što je napravio genocid nad njima u filmu Covenant. Prometheus nastavak je, u stvari, pripremio pozornicu za Davida da postane glavni negativac u trećem prequel filmu, a Fassbender je nedavno potvrdio da bi bio više nego sretan ponoviti svoju ulogu u Covenant nastavku. Ne samo to, nego je Scott u prošlosti pričao kako bi se volio odmaknuti od Xenomorpha i više se fokusirati na umjetnu inteligenciju poput Davida koji bi trebali biti glavni negativci u budućim Alien filmovima. To bi mogla biti ista evolucija o kojoj je pričao u intervju za THR.

Fanovi su također spekulirali da bi Awakening trebao zatvoriti Alien prequel trilogiju i spojiti direktno s Alien originalnim filmom. Međutim, teško je potvrditi jeli to i dalje ideja, sada kada Disney posjeduje Foxove filmske i serijske sadržaje. Fox je tvrdio da želi nastaviti Alien franšizu pod budnim okom Kuće Miša, tako da je moguće da će koristiti taj Scottov treći film kao odskočnu dasku za proširivanje tog sadržaja U svakom slučaju, dobro je čuti da će se Scott dobiti priliku (ispraviti) završiti ono što je smislio filmom Covenant i završiti Alien prequel trilogiju koju je započeo odličnim Prometheus filmom. Koliko god da su ovi prequel filmovi imali svoje uspone i padove, svakako su bili ambiciozni i trebali bi dobiti priliku biti završeni do kraja.

Similar Posts