Mark Ruffalo pojašnjava, zašto Marvel ne može napraviti Hulk film

Mark Ruffalo pojašnjava, zašto Marvel ne može napraviti Hulk film

Kao što ste možda do sada primijetili, puno je Marvel filmova u kojima se Hulk pojavljuje, ali nema njegovih solo filmova (osim The Incredible Hulk), a sada nam je Mark Ruffalo pojasnio zašto je to tako. 
Fanovi Marvel stripova su uočili sličnosti s popularnom ‘Planet Hulk’ pričom iz stripova u traileru za novi ‘Thor: Ragnarok’ film, pa se postavlja pitanje zašto ne napraviti solo Hulk film? A evo i pojašnjenja Mark Ruffalo u intervju za Collider.

“To je i dalje imovina Universala… Sada mislim da to nije nepremostivo, usput rečeno, ali ne znam kuda ide dalje od ovoga za mene.”

Bruce Banner – Edward Norton

Drugim riječima, pitanje je filmskih prava. Ovog puta prava distribucije. U slučajevima poput Fantastic Four i X-Men, Marvel Studio nema prava koristiti likove u svojim produkcijama. Marvel ima prava produkcije na Hulka od 2003, što mu dopušta da koristi lik Hulka u filmovima poput ‘The Avengers’, ali mu fale prava distribucije da izda film s Hulkom u nazivu. Ne mogu ni nazvati film prema liku Bruce Banner, jer ni na to nemaju prava distribucije. S druge strane Universal ne može napraviti s Hulkom u njemu, ali bi mogao prodati Blu-Ray film s tim nazivom kada bi ga imao napravljenog. Trenutni legalni problemi ne dozvoljavaju izdavanje bilo kojeg oblika samostalnog Hulk filma.

Posljednje izjave Ruffala su nešto ‘pozitivnije’, pa za primjer evo što je izjavio na Disney D23 Expo:

“Samo želim jednu stvar raščistiti danas, samostalni Hulk film se NIKADA neće dogoditi, zato što Universal ima prava na samostalnu distribuciji Hulk filma, a iz nekog razloga, ne znaju kako dobro raditi s Marvelom i ne žele zaraditi novce.”

Dakle to je pozitivnije?! Moguće je da će Sonyjeva suradnja s Marvelom, na obostranu korist, oko Spider-Mana, navesti Universal da počnu bolje surađivati s Marvel Studios, ali to očigledno još uvijek nije slučaj. Do tada možemo vidjeti Hulka u filmu ‘Thor: Ragnarok’, koji dolazi u kina 03. studenog 2017.

Similar Posts