5 Najboljih filmova Bryan Singer

5 Najboljih filmova Bryan Singer

Donosimo vam 5 najboljih filmova redatelja, producenta i scenarista Bryan Singer. Koji su vam njegovi najbolji redateljski filmovi? 

Bryan Singer (New York, New York, 17. rujna 1965.) je američki filmski i televizijski redatelj, producent i scenarist židovskog porijekla. Singer je svojim radom stekao brojne pohvale kako za filmska tako i za televizijska ostvarenja. Velike pohvale dobio je za rad na filmovima Privedite osumnjičene (koji je dobio i Oscara) i Operacija Valkira, dok je pohvale ljubitelja SF žanra pridobio radu na serijalu X-Men i filmu Superman – Povratak. Televizijsku karijeru započeo je kao producent (i redatelj) serije Dr. House da bi kasnije imao i značajnu ulogu u produkciji serije Prljavi seksi novac.

5 Najboljih redateljskih filmova Bryan Singer

 

5. Jack the Giant Slayer (2013)

Jack the Giant Slayer (2013)

Žanr: Avantura, fantazija

Redatelj: Bryan Singer

Glumci: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor

Radnja ukratko: Akcijska fantastična priča ratu koji je nastao kada je mladi farmer slučajno otvorio vrata između našeg svijeta i strašnog svijeta divova. Pušteni na Zemlju po prvi puta u mnogo stoljeća sa najsnažnijom željom da ju osvoje. U borbi za kraljevstvo, svoje ljude i ljubav princeze suočit će se sa ratnicima za koje je mislio da postoje samo u legendama. Jack kreće u legendarnu bitku života da spriječi divove u njihovom naumu.

4. Apt Pupil (1998)

Apt Pupil (1998)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Bryan Singer

Glumci: Ian McKellen, Brad Renfro, Joshua Jackson

Radnja ukratko: Dječak ucjenjuje svog susjeda nakon što posumnja da je on Nacistički ratni zločinac.

3. Valkyrie (2008)

Valkyrie (2008)

Žanr: Drama, povijesni, triler

Redatelj: Bryan Singer

Glumci: Tom Cruise, Bill Nighy, Carice van Houten

Radnja ukratko: Na vrhuncu Drugog svjetskog rata, grupa visoko pozicioniranih njemačkih časnika smislila je plan atentata na Adolfa Hitlera, kako bi preuzeli vodstvo nad vojskom i okončali rat. Operacija je nazvana tajnim imenom „Valkira“, prema kriznom planu za slučaj pobune protiv nacističke vlade…
Temeljen na istinitoj priči o pukovniku Clausu von Stauffenbergu i njegovom odvažnom i genijalnom planu da ukloni jednog od najgorih tirana koje je svijet ikada upoznao.

2. The Usual Suspects (1995)

The Usual Suspects (1995)

Žanr: Krimi, misterija, triler

Redatelj: Bryan Singer

Glumci: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

Radnja ukratko: Radnja filma prati ispitivanje Rogera “Verbala” Kinta, sitnog kriminalca koji je jedan od dvojice preživjelih nakon masakra i požara koji su se dogodili na brodu u luci u Los Angelesu. Verbal policajcu koji ga ispituje objašnjava događaje koji su njega i četvoricu drugih kriminalaca doveli na brod te o tajanstvenom vođi mafije Keyseru Sözeu koji ih je unajmio. Kroz flashbackove i naraciju, Kintova priča postaje sve kompleksnijom.

1. X-Men filmska franšiza

X-Men filmski svemir - kako gledati

Iako bi pojedinačno stavio The Usual Suspects na prvo mjesto, mišljenja sam da je Bryan Singer ipak najpopularniji po svojoj X-Men filmskoj franšizi. Moglo bi se reći da je ta superhero franšiza zaslužna za ono što danas imamo prilike gledati, iako je i prije nje bilo superhero filmova, nikada na ovom nivou i s ovolikom količinom likova, a upravo on je bio redatelj prva dva filma. Ukupno je bio redatelj četiri filma, X-Men, X2, X-Men: Days of Future Past i X-Men: Apocalypse, dok je kao producent još radio na filmovima X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past i X-Men: Apocalypse.

Similar Posts