Najbolji novi filmovi: 40 must-watch filmova za ovaj mjesec

Najbolji novi filmovi: 16 must-watch filmova za 2024. godinu

Kako se svijet filma neprestano mijenja i evoluira, uvijek postoje novi filmovi na horizontu, spremni da nas osvoje svojim pričama, likovima i vizualnim spektaklom. Ovog mjeseca, filmski svemir ponovno nas mami sa 16 izvanrednih naslova koji obećavaju da će biti prava poslastica za ljubitelje filmske umjetnosti.

Spremite se za putovanje kroz priče koje će vas nasmijati, rasplakati, a možda i inspirirati da promijenite svijet oko sebe. U ovom članku, uzbuđeni smo što možemo podijeliti s vama 16 naslova koje jednostavno ne smijete propustiti. Bilo da ste filmoljubac koji traži sljedeće remek-djelo ili samo želite pronaći savršeni novi film za uživanje na kraju dugog dana, uvjereni smo da će ovi novi filmovi zadovoljiti svaki ukus. Dakle, zgrabite kokice, udobno se smjestite i pripremite se za filmsku avanturu koja čeka samo na vas!

Novi filmovi
Shutterstock

Najbolji novi filmovi 2024. godine

Godina 2024. donosi uzbuđenje u svijet kinematografije s nizom novih filmova koji obećavaju nezaboravne filmske doživljaje. Ovo su neki od najboljih novih filmova koji stižu u kina, svaki sa svojim jedinstvenim pričama, zvjezdanim glumačkim postavama i raznolikim žanrovima. Od akcije i avanture do drame i komedije, ljubitelji filmova će imati priliku uživati u širokom spektru novih naslova.

1. Furiosa: A Mad Max Saga

 • Glumci: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Charlee Fraser
 • Žanr: Akcija, Avantura, Sci-Fi

Priča o porijeklu buntovne ratnice Furiose prije njenog susreta i suradnje s Mad Maxom. Ovaj novi film obećava biti vizualni spektakl pun napetih akcijskih scena i dubokih karakterizacija​ (IMDb)​.

2. Kingdom of the Planet of the Apes

 • Glumci: Freya Allan, Kevin Durand, William H. Macy
 • Žanr: Akcija, Sci-Fi

Nekoliko godina nakon vladavine Cezara, mladi majmun kreće na putovanje koje će ga natjerati da preispita sve što je naučen o prošlosti i donese odluke koje će definirati budućnost majmuna i ljudi​ (IMDb)​.

3. Joker: Folie à Deux

 • Glumci: Lady Gaga, Zazie Beetz, Catherine Keener, Joaquin Phoenix
 • Žanr: Kriminal, Drama, Mjuzikl

Nastavak filma “Joker” iz 2019. godine donosi novu dimenziju u priču o jednom od najpoznatijih negativaca. Očekuje se da će ovaj novi film istražiti dublje slojeve likova i njihovih odnosa, pružajući publici jedinstveno filmsko iskustvo​ (IMDb)​.

4. A Quiet Place: Day One

 • Glumci: Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Alex Wolff
 • Žanr: Drama, Horor, Sci-Fi

Proširujući zastrašujuće i intrigantno svemir “A Quiet Place“, novi film nudi publici jedinstveno iskustvo – dan kada je svijet utihnuo. Kao prequel koji zaranja dublje u početak katastrofe koja je prisilila čovječanstvo na tišinu kako bi preživjelo pred smrtonosnim stvorenjima osjetljivima na zvuk, ovaj novi film postavlja visoke standarde, slijedeći uspjeh svojih prethodnika. Očekuje se da će ovaj prequel pružiti napetu, emocionalno nabijenu priču o preživljavanju, istražujući kako su likovi prvi put suočeni s neizrecivim užasima koji vrebaju u svakom šaptu.

Novi filmovi 2024
Shutterstock

S obzirom na kritički priznati uspjeh prvih filmova, koji su kombinirali srceparajuće obiteljske drame s pulsirajućom napetošću, novi film obećava još dublji uron u dramatične događaje koji su prethodili. Fanovi i novi gledatelji mogu očekivati uzbudljive priče o hrabrosti, žrtvovanju i otpornosti ljudskog duha u suočavanju s gotovo nepremostivim izazovima.

5. The Garfield Movie

 • Glumci: Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham
 • Žanr: Animacija, Avantura, Komedija

Nakon neočekivanog ponovnog susreta s Garfieldovim davno izgubljenim ocem, on i Odie su prisiljeni napustiti svoj razmaženi život i pridružiti se Vicu u pljački visokog rizika. Očekuje se da će ovaj novi film donijeti humor i avanturu za sve uzraste​ (IMDb)​.

6. Gladiator 2

 • Glumci: Denzel Washington, Pedro Pascal, Paul Mescal
 • Žanr: Akcija, Avantura, Drama

Gladiator 2” otvara novo uzbudljivo poglavlje u epskoj sagi Rimskog Carstva, nastavljajući priču o Luciusu, sinu Maximusove ljubavi Lucille, nakon herojske smrti Maximusa. S legendarnim Ridleyjem Scottom koji ponovno preuzima kormilo režije, ovaj novi film obećava da će biti jedno od najiščekivanijih filmskih ostvarenja, donoseći sve što fanovi originala mogu poželjeti – od spektakularnih bitaka do dubokih emocionalnih narativa koji istražuju složenost moći, osvete i traženja mira.

Sa zvjezdanom postavom koja će oživjeti kako poznate tako i nove likove, “Gladiator 2” obećava istu dramatičnu intenzitetu i vizualnu veličanstvenost koja je prvom filmu osigurala mjesto u srcima i umovima gledatelja širom svijeta. Ovaj nastavak ne samo da će istraživati nasljeđe Maximusa kroz oči Luciusa, već će također publici pružiti novi pogled na političke intrige, borbe za moć i duhovne dileme unutar svijeta koji je istovremeno brutalan i fascinantan.

Kroz prizmu Luciusove priče, “Gladiator 2” istraživat će teme nasljeđa, identiteta i borbe za pravdu, nudeći slojevitu priču koja odjekuje kroz vječne teme časti i čovječnosti. Ridley Scott, čija je režija prvog “Gladijatora” postavila zlatni standard za filmove s povijesnom tematikom, sigurno će i u ovom nastavku donijeti svoju karakterističnu pažnju prema detaljima, maestralnu vizualnu naraciju i sposobnost da izvuče duboke, emotivne izvedbe iz svojih glumaca.

Dok se obožavatelji i kritičari s nestrpljenjem pripremaju za “Gladiator 2”, jasno je da ovaj novi film ima potencijal ne samo zadovoljiti očekivanja koja prate nasljednika jednog od najvećih filmskih epova svih vremena, već i postaviti nove standarde u žanru. S obzirom na kombinaciju talenta pred i iza kamere, “Gladiator 2” je postavljen da bude ne samo vizualni spektakl, već i duboko emotivna priča o borbi, gubitku i nadi.

7. Kung Fu Panda 4

 • Glumci: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis
 • Žanr: Animacija, Akcija, Avantura

Nakon što Po preuzme ulogu duhovnog vođe Doline Miru, mora pronaći i obučiti novog Zmajevog Ratnika dok zla čarobnica planira vratiti sve glavne negativce koje je Po pobijedio u duhovni svijet. Sa svojom humorističnom i emotivnom dubinom, “Kung Fu Panda 4” obećava biti jedan od najboljih novih filmova za obiteljsko gledanje​ (IMDb)​.

8. Bob Marley: One Love

 • Žanr: Biografija, Drama, Glazba

Predstavljajući se kao jedan od najiščekivanijih noviteta u žanru biografskih drama, ovaj novi film zaranja duboko u život i nasljeđe Boba Marleya, jedne od najlegendarnijih i najutjecajnijih figura u povijesti glazbe. Kroz prikaz njegovih skromnih početaka, uspona do globalne slave, i neumornu borbu za pravdu i mir, ovaj novi film otkriva slojeve čovjeka iza ikone, naglašavajući njegovu neiscrpnu predanost ljubavi, slobodi i jednakosti.

Kroz kombinaciju rijetkih arhivskih snimaka, intimnih intervjua s onima koji su ga najbolje poznavali, i dramatičnih rekonstrukcija ključnih trenutaka njegove karijere, publici se pruža sveobuhvatan i inspirativan pogled na Marleyev život. Ovaj novi film ne samo da istražuje njegovu glazbenu genijalnost i kako su njegove pjesme postale himne pokreta za socijalnu promjenu širom svijeta, već također ističe njegovu duboku duhovnost i filozofiju Rastafarianizma koja je prožimala njegov rad i život.

Ova filmska posveta Bobu Marleyu nije samo kronika jednog izuzetnog života; to je i odavanje počasti njegovom trajnom utjecaju na glazbu, kulturu i društvene pokrete. Kroz Marleyevu priču, ovaj novi film nas podsjeća na moć glazbe da ujedini ljude, izazove društvene promjene i nudi nadu čak i u najmračnijim vremenima. Gledatelji će biti ostavljeni osnaženi, inspirirani i s dubljim razumijevanjem nasljeđa koje je Bob Marley ostavio za sobom – nasljeđa koje nadilazi vrijeme i granice, nastavljajući inspirirati generacije.

9. Despicable Me 4

 • Žanr: Animacija, Komedija, Obiteljski

Četvrti nastavak popularne franšize “Ja, zločesti” ponovno nas uvodi u svijet Grua, njegovih neodoljivih Miniona i njihovih novih zavrzlama. Ovaj novi film obećava smijeh, avanturu i, naravno, srceparajuće trenutke koji su postali sinonim za ovu seriju. Ljubitelji franšize s nestrpljenjem iščekuju povratak svojih omiljenih likova i novih izazova koje će pred njih postaviti​ (The Digital Fix)​.

10. Twisters

 • Žanr: Akcija, Avantura

Kao duhovni nasljednik kultnog filma “Twister”, “Twisters” obećava ponovno uzburkati kinodvorane snažnim prirodnim spektaklom. Fokusiran na nove likove i još opasnije tornadoe, ovaj novi film cilja na to da prenese napetost i uzbuđenje borbe s prirodom na potpuno novu razinu, čineći ga jednim od najiščekivanijih akcijskih avantura godine​ (The Digital Fix)​.

11. Deadpool 3

 • Glumci: Ryan Reynolds
 • Žanr: Akcija, Komedija, Superjunak

Deadpool 3” nastavlja s nizom uspješnica, obećavajući povratak omiljenog antiheroja s više humorom, akcije i, bez sumnje, prekoračenja četvrte stijene. Ryan Reynolds ponovno preuzima ulogu brbljavog plaćenika, nudeći obožavateljima još jedan uvid u Deadpoolov kaotičan svijet gdje se granice između filmske stvarnosti i publike ne samo da zamagljuju, već i otvoreno ignoriraju za komični učinak.

Očekuje se da će “Deadpool 3” nastaviti tradiciju serijala, pomiješajući elemente akcije i komedije na načine koji prevazilaze očekivanja. S obzirom na Deadpoolovu sposobnost da adresira publiku direktno, ovaj novi film će vjerojatno istražiti nove i inovativne načine za uključivanje gledatelja u priču, čineći iskustvo gledanja još osobnijim i uključivijim.

Osim klasičnih značajki koje fanovi vole – oštroumni humor, intenzivna akcija i beskrajne referencije na pop kulturu – “Deadpool 3” može također proširiti univerzum likova, uključujući nove saveznike i protivnike, svaki s vlastitom ulogom u Deadpoolovim ludim avanturama. Uz to, s potencijalnom integracijom u šire Marvel Cinematic Universe (MCU), ovaj novi film bi mogao postaviti temelje za buduće interakcije s drugim superherojima, otvarajući vrata za neviđene sukobe i saveze.

“Deadpool 3” nije samo još jedan nastavak; to je obećanje još jedne divlje vožnje kroz humor, akciju i nekonvencionalne pripovjedačke tehnike koje čine Deadpoola tako jedinstvenim. Dok se fanovi pripremaju za još jednu dozu njegove neusporedivo šarmantne anarhije, jasno je da će ovaj novi film biti još jedan ključni trenutak u evoluciji antiheroja koji nikada ne igra po pravilima.

12. Joker 2

 • Glumci: Joaquin Phoenix, Lady Gaga
 • Žanr: Kriminal, Drama

S obzirom na izvanredan uspjeh prvog filma, “Joker 2” se pozicionira kao jedan od najambicioznijih i najiščekivanijih projekata u sve više rastućem univerzumu stripovskih adaptacija. Sa Joaquinom Phoenixom koji se vraća u svojoj karijeri definirajućoj ulozi Arthura Flecka, ovaj novi film obećava još dublje i detaljnije uroniti u složenu psihu ovog kompleksnog lika, istražujući mračne kutke njegova uma i emocija koje ga vode na put preobrazbe u infamnog Joker-a.

Ovaj nastavak ne samo da će nastaviti istraživati emocionalne i društvene teme koje su postavljene u prvom dijelu, već će u narativ uvesti i jedinstvene muzičke elemente. Očekuje se da će muzika imati ključnu ulogu u filmu, ne samo kao dopuna atmosferi i tonu priče, već i kao integralni dio samog razvoja lika, potencijalno pružajući uvid u Jokerovu unutarnju borbu i evoluciju.

S dodatkom novih likova i proširenjem već bogatog svijeta Gotham Cityja, “Joker 2” stremi ka tome da postane revolucionarna stripovska adaptacija koja će pomaknuti granice žanra. Obećavajući mješavinu duboke psihološke drame, kriminalističke priče i inovativnog muzičkog izričaja, ovaj novi film ima potencijal ne samo zadovoljiti očekivanja fanova prvog dijela, već i privući novu publiku zainteresiranu za kompleksne i nijansirane prikaze antijunaka.

S obzirom na velike ambicije i visoka očekivanja, “Joker 2” se sprema zacementirati svoje mjesto u filmskoj povijesti kao jedinstveno filmsko djelo koje hrabro istražuje tamne aspekte ljudske prirode kroz prizmu jednog od najikonijičnijih likova stripova.

13. Borderlands

 • Glumci: Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis
 • Žanr: Akcija, Avantura, Sci-Fi

Adaptacija popularne video igre “Borderlands” dolazi na veliko platno, pretvarajući se u jednu od najiščekivanijih akcijskih avantura godine. Film se može pohvaliti impresivnom zvjezdanom postavom koja uključuje talentirane Cate Blanchett, Kevin Harta i Jamie Lee Curtis, čime se postavlja visoko na listi mora-pogledati naslova za sve ljubitelje akcije i avanture. “Borderlands” će gledatelje povesti na putovanje u divlji i opasni svijet Pandore, mjesto koje obiluje ne samo nevjerojatnim pejzažima i smrtonosnim opasnostima, već i neiscrpnom dozom humora i nezaboravnih likova.

Film prati grupu lovača na blago, svaki s vlastitim jedinstvenim vještinama i motivima, dok se udružuju u potrazi za legendarnim skrivenim bogatstvom. Njihove “lude avanture” obećavaju ne samo pulsirajuće akcijske sekvence i napetu borbu protiv neprijatelja već i duboke trenutke međuljudskih odnosa i timskog duha koji definiraju srž “Borderlands” iskustva.

Uz dinamičnu režiju i scenarij koji vjerno prenosi duh i uzbuđenje originalne igre, film “Borderlands” postavlja se kao most između gaming i filmskih svjetova, obećavajući publiku zasititi ne samo vizualnim spektaklom već i emocionalnom dubinom i humorom koji su postali zaštitni znakovi franšize. Fanovi originalne igre i ljubitelji akcijskih avantura jednako će biti oduševljeni ovim putovanjem u srce Pandore, dok će zvjezdani ansambl dodatno osigurati da “Borderlands” bude avantura koja se ne propušta.

14. Beetlejuice 2

 • Žanr: Komedija, Fantazija

Ponovno uranjanje u čarobni i neobični svijet Tima Burtona, “Beetlejuice 2” nas vodi natrag u domenu duhova, gdje ekscentričnost i neponovljiv humor cvatu na svakom koraku. Dok su detalji o radnji filma još uvijek čuvani kao dobro čuvana tajna, uzbuđenje i očekivanja od ovog nastavka dosežu vrhunac među fanovima diljem svijeta. Originalni “Beetlejuice”, s Michaelom Keatonom u ulozi nezaboravnog, nestašnog duha, ostavio je neizbrisiv trag u srcima gledatelja, postavši ikona pop kulture i kultni klasik.

Nastavak obećava ponovno okupljanje omiljenih likova, možda i uvođenje novih, u priče koje će proširiti već bogat i šarolik svijet koji smo zavoljeli. S obzirom na Burtonovu jedinstvenu viziju i sposobnost da stvori čudesne, istovremeno mračne i humoristične svjetove, “Beetlejuice 2” ima potencijal nadmašiti čak i visoka očekivanja publike. Obožavatelji se mogu nadati još jednom filmskom iskustvu koje će ih povesti na vrtoglavo putovanje kroz domišljatost, kreativnost i nezaboravne trenutke koji čine Burtonove filmove tako posebnima.

15. Bad Boys 4

 • Glumci: Will Smith, Martin Lawrence
 • Žanr: Akcija, Komedija

Mike Lowrey (Will Smith) i Marcus Burnett (Martin Lawrence) vraćaju se na veliko platno, spremni ponovno zapaliti filmsko platno u “Bad Boys 4“, nastavljajući svoje legendarne policijske avanture. Sa zapanjujućim uspjehom prethodnih dijelova serijala, ovaj najnoviji nastavak ne samo da obećava povratak visokooktanske akcije koju smo naučili očekivati, već i obilje smijeha te tu specifičnu, neodoljivu kemiju između Smitha i Lawrencea koja je postala sinonim za “Bad Boys” franšizu.

Fanovi mogu očekivati da će se dinamični duo suočiti s novim izazovima, sukobima i nezaboravnim negativcima, sve uz dozu humora i srca koja je učinila prethodne filmove toliko voljenima. Dok se priča razvija, publika će biti tretirana s još dubljim uvidima u živote i odnose naših heroja, dodatno obogaćujući narativ i emocionalni doživljaj. “Bad Boys 4” ne samo da se oslanja na jaku osnovu postavljenu svojim prethodnicima već i obećava podići ljestvicu u smislu akcije, komedije i, naravno, nezaboravne kinematografije koja će zadržati gledatelje na rubu svojih sjedala.

16. Inside Out 2

 • Žanr: Animacija, Avantura, Komedija

Nakon što je originalni film osvojio srca publike širom svijeta, ‘Inside Out 2‘ ponovno nas poziva na nezaboravno putovanje unutar emocionalnog svemira mlade Riley. Dok prelazi prag adolescencije, suočava se s novim, još složenijim izazovima koji testiraju snagu njezinih unutarnjih emocija.

Sa zvjezdanim glumačkim postavom koji se vraća na scenu, uključujući glasove koji su nam pružili nezaboravne trenutke radosti, tuge, straha, gađenja i ljutnje, ovaj nastavak obećava proširiti već bogat emocionalni pejzaž koji smo zavoljeli. ‘Inside Out 2’ ne samo da obećava produbiti naše razumijevanje emocionalnog razvoja tijekom ključnih godina odrastanja već i ponuditi nove perspektive o važnosti suočavanja i prihvaćanja promjena koje život nosi.

Najboljo novi filmovi
Shutterstock

Kroz inovativnu animaciju i dirljivu priču, film se oslanja na svoj prethodnik kako bi ponudio još jedno emotivno i poučno putovanje koje će zasigurno rezonirati s publikom svih dobi, potičući nas na razmišljanje o vlastitim unutarnjim svjetovima i emocionalnim pejzažima koji nas oblikuju.

Similar Posts