Madeleine Stowe

Madeleine Stowe filmovi – Top 10 najboljih

Madeleine Stowe rođena je u Los Angelesu, u Kaliforniji, 18. kolovoza 1958. godine. Točnije, odrastala je u Eagle Rocku, radničkoj četvrti Los Angelesa. S 10 godina počela je vježbati za karijeru koncertne pijanistice i trenirala je svaki dan satima. No, kad joj je 1976. umro instruktor, njezin interes za tom aktivnošću je oslabio. Otišla je na Sveučilište Južne Kalifornije i studirala kinematografiju i novinarstvo prije nego što je počela glumiti u kazalištu Solaris Theatre na Beverly Hillsu. Imala je nekoliko značajnih uloga u TV serijama i na filmu, ali pravi proboj je došao 1987. u filmu Stakeout (1987.). Drugi film koji posebno vrijedi istaknuti svakako je The Last of the Mohicans (1992).

Madeleine Stowe
Foto: Shutterstock

Madeleine Stowe filmovi – 10 najboljih

Kada pogledamo profil ove glumice na popularnoj stranici IMDb, možemo vidjeti da se našla u više od 40 filmova i serija, ali za ovaj popis 10 najboljih filmova fokusirali smo se samo na njezine filmove. Pogledajmo stoga bez previše duljenja o kojim se točno filmovima radi!

10. Playing by Heart (1998)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Willard Carroll 
Uloge: Gillian Anderson, Ellen Burstyn, Madeleine Stowe, Sean Connery

Radnja ukratko: Ovaj film je satkan u nekoliko različitih priča. Paul (Sean Connery) i Hannah (Gena Rowlands) su par koji će uskoro proslaviti 40. godišnjicu braka. To ih čini posebnim i jednim od malobrojnih parova u Hollywoodu kojima je to uspjelo. Međutim, unatoč tome će zapasti u krizu kada Paul prizna kako je svojedobno mislio napustiti suprugu zbog druge žene.

U međuvremenu, Mildred (Ellen Burstyn) odaje svoje obiteljske tajne sinu Marku (Jay Mohr) koji umire od AIDS-a. Hugh (Dennis Quaid) koristi svoje umijeće za izmišljanje tragičnih priča kako bi kupio usamljene žene i muškarce po barovima. Meredith (Gillian Anderson) je kazališna radnica. Povrijeđena je od strane muškaraca, tako da nije baš spremna odmah popustiti udvaranju upornog arhitekta Trenta (Jon Stewart).

9. The General’s Daughter (1999)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler
Redatelj: Simon West 
Uloge: John Travolta, Madeleine Stowe, James Cromwell 

Radnja ukratko: Istražitelj američke vojne policije, zastavnik Paul Brenner (John Travolta), stjecajem okolnosti se nađe u bazi Fort McCallum, upravo u trenutku kada njegovom zapovjedniku, uglednom generalu Josephu Campbellu (James Cromwell), zatreba netko njegovih sposobnosti. Campbellovu se kćerku pronašli golu i zadavljenu. Brenner dobije zadatak da pronađe počinitelja prije nego što slučaj izađe u medije i tako našteti moralu vojske. Budući da je žrtva vjerojatno silovana, Brenner za partnericu u istrazi dobiva zastavnicu Saru Sunhill (Madeleine Stowe), stručnjakinju za takvu vrstu zločina.

8. Impostor (2001)

Žanr: Drama, misterija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Gary Fleder 
Uloge: Shane Brolly, Vincent D’Onofrio, Gary Sinise, Madeleine Stowe 

Radnja ukratko: Radnja ovog filma odvija se u 2079. godini. Spencer Olham (Gary Sinise) je ugledni znanstvenik koji radi na stvaranju tajnog oružja koje bi konačno trebalo okončati dugogodišnji rat s izvanzemaljcima. Stvari kreću po zlu kada Olham bude optužen da je izvanzemaljski špijun zbog čega za njim kreće međunarodna potjera. Čak i njegova supruga Maya (Madeleine Stowe) nije sigurna može li mu vjerovati. Spencer ima malo vremena da dokaže istinu i tako spasi sebe, ali i čitavu ljudsku rasu.

7. Revenge (1990)

Žanr: Akcija, krimi, drama, romantični, triler
Redatelj: Tony Scott 
Uloge: Kevin Costner, Anthony Quinn, Madeleine Stowe 

Radnja ukratko: Nakon punih 12 godina kao časnik američke ratne mornarice, Michael Jay Cochran (Kevin Costner) se odluči povući i krenuti u potragu za Meksikancem Mendezom (Anthony Quinn), svojim nekadašnjim kolegom koji bi mu možda pomogao da osmisli svoj novi život. Mendez, imućan i utjecajan čovjek s prstima u lokalnoj mafiji, pozove ga na svoje imanje u Meksiko. Cochran tamo upoznaje Mendezovu mladu i privlačnu ženu Miryeu (Madeleine Stowe) te se među njima razvije strastvena veza kakvu nisu mogli ni zamisliti. Problem je u tome što je Mendez izuzetno moćan, osvetoljubiv i posesivan čovjek koji ne preže ni od čega, pogotovo ako se radi o nečemu što posjeduje.

6. China Moon (1994)

Žanr: Krimi, drama, misterija, romantični, triler
Redatelj: John Bailey 
Uloge: Ed Harris, Madeleine Stowe, Charles Dance 

Radnja ukratko: Rachel Munro (Madeleine Stowe) je u nesretnom braku s bogatašem Rupertom (Charles Dance). Jedne noći Rachel više ne može podnijeti zlostavljanje i ubije svog supruga. Policajac Kyle Bodine (Ed Harris), inače zaljubljen u nju, pomogne joj zataškati zločin i ponudi joj alibi. Međutim, Lamar (Benicio Del Toro), mladi Kyleov partner, sumnjiči Rachel za ubojstvo i započinje istragu. Ubrzo će se otkriti čitav niz spletki i misterija.

5. Unlawful Entry (1992)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Jonathan Kaplan 
Uloge: Kurt Russell, Ray Liotta, Madeleine Stowe

Radnja ukratko: Michael Carr (Kurt Russell) i njegova supruga Karen (Madeleine Stowe) su dobrostojeći par iz Los Angelesa koji dane provodi uživajući u svojoj vili s bazenom ne sluteći niti malo da će im se život uskoro pretvoriti u pakao. Jedne noći im u kuću upadne provalnik te zaprijeti ubojstvom, ali se supružnici uspiju obraniti. Pozovu policiju i upoznaju vrlo susretljiva policijskog časnika Petea Davisa (Ray Liotta) koji im obećaje svu potrebnu pomoć i brzo uhićenje provalnika. S vremenom, Pete počinje sve više boraviti u njihovoj kući ne skrivajući da ga zanima Karen. Uvjeren je da je on pravi muškarac za nju.

4. Stakeout (1987)

Žanr: Akcija, komedija, krimi, triler
Redatelj: John Badham 
Uloge: Richard Dreyfuss, Emilio Estevez, Madeleine Stowe 

Radnja ukratko: Brutalni ubojica je pobjegao iz zatvora, a policajci nadgledaju sve osobe s kojima je ikada bio u kontaktu. Njegovu bivšu djevojku Mariu McGuire (Madeleine Stowe) prate četiri policajca, a partneri Chris Lecce (Richard Dreyfuss) i Bill Reimers (Emilio Estevez) zaduženi su za noćnu smjenu. Maria je iznimno lijepa mlada žena i Chris se brzo zaljubi u nju. No, kada naiđe njezin bivši, Bill i njegov partner nađu se u nevolji.

3. We Were Soldiers (2002)

Žanr: Akcija, drama, povijesni, ratni
Redatelj: Randall Wallace 
Uloge: Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear 

Radnja ukratko: Na prvome ratnom zadatku u Vijetnamu, pukovnik Hal Moore (Mel Gibson), zapovjednik 7. konjičke pukovnije, nađe se sa svojim neiskusnim vojnicima u okruženju brojčano nadmoćnijega i desetljećima ratovanja iskusnijeg neprijatelja. Moore, unatoč pokazanom junaštvu, uspijeva preživjeti u sukobu s borcima Vietkonga, pa čak i odnijeti pobjedu. Međutim, cijena koju plaća je užasna. Ratnu klaonicu u dolini Dranga, zabilježenoj u povijesti kao “dolina smrti”, neće moći nikada zaboraviti, kao niti cijele Sjedinjene Američke Države koje su prvi put naslutile pravu prirodu avanture u koju su se nepromišljeno upustile.

2. Twelve Monkeys (1995)

Žanr: Misterija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Terry Gilliam 
Uloge: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Christopher Plummer 

Radnja ukratko: Radnja filma počinje u Philadelphiji 2035. godine. Nakon neviđene katastrofe u devedesetima, kada je zaraza obrisala pet milijuna ljudi, ostatak ljudske rase preživljava duboko ispod Zemljine kore. Kako bi spasili preostale ljude, vlasti pošalju zatvorenika Jamesa Colea (Bruce Willis) u prošlost ne bi li ondje izolirao opasni virus i tako omogućio da se u budućnosti napravi cjepivo. Cole greškom dospije u 1990., a ne u 1996. kad se dogodila pandemija. 

1. The Last of the Mohicans (1992)

Žanr: Akcija, avantura, drama, romantični, ratni
Redatelj: Michael Mann
Uloge: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means 

Radnja ukratko: Indijansko pleme Mohikanaca, polako, ali sigurno nestaje. Žive u miru uz britanske koloniste.  Kada otmu kćer britanskog pukovnika, Hawkeye (Daniel Day-Lewis) i Uncas (Eric Schweig) moraju ih spasiti u unakrsnoj vatri u kojoj ne žele sudjelovati; u francusko-indijanskom ratu.  Kada prisustvuju napadu Indijanaca u francuskoj službi na skupinu Engleza u kojoj se nalaze i dvije žene, oni priskaču u pomoć i odvode preživjele do engleske utvrde. Tijekom puta Hawkeye se zbližava s Corom Munro (Madeleine Stowe) te zbog nje ostaje u utvrdi. Istodobno njegov brat stječe naklonost mlade Alice Munro (Jodhi May). Uskoro francuske trupe opkole utvrdu i počinju napad.

Similar Posts