Fast & Furious: Službeno najavljen 11. nastavak, s kojim će franšiza i završiti

Trebalo je završiti s desetim, ali izgleda da slijedi završinca u Endgameskom stilu. Ovaj ide sve do 11.

Akcijska franšiza “Fast & Furious” donijet će zaključak nakon 10. i 11. filma, potvrdio je Variety. Justin Lin, koji je režirao treći, četvrti, peti, šesti i deveti film, vratit će se da režira posljednja dva obroka i voziti franšizu do cilja nakon više od dva desetljeća u kinima.

To, međutim, ne znači nužno da se filmski svemir “Fast & Furious” bliži kraju. Dok će glavna priča nakon Vin Dieselovog Dominica Toretta i njegove obitelji kolega-trkača-pretvorenih-lopova-pretvorenih-u-superheroja-koji-krše-zakone-fizike zaključiti nakon što Lin režira 11. dio, spin-off filmovi temeljeni na likovima “Fast & Furious” serijala trenutno su u razvoju u Universal.

Prvi od tih pothvata, kreativno nazvan “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” u kojem glume Dwayne Johnson i Jason Statham, otvoren je 2019. i zaradio preko 759 milijuna američkih dolara širom svijeta. Samo 174 milijuna dolara od tog ukupnog iznosa stiglo je iz kina u SAD-u i Kanadi, naglašavajući koliko su međunarodne zarade postale posebno važne za ovu franšizu. Film s najvećom zaradom u franšizi, “Furious 7” iz 2015., zaradio je 1,16 milijardi dolara samo od inozemnih zarada, a u Kini (390,9 milijuna dolara) više nego što je ostvario od domaće zarade (353 milijuna dolara).

Najnoviji film u serijalu, pod nazivom “F9”, trebao je prvotno biti predstavljen prošlog proljeća, ali Universal je projekt gurnuo do svibnja 2021. nakon pandemije COVID-19.

Zašto se Dwayne Johnson neće vratiti za Fast & Furious 9

U tom filmu glume redovni glumci; Michelle Rodriguez, Ludacris i Tyrese Gibson, zajedno s nekoliko glumaca koji su igrali nezaboravne uloge u prošlim filmovima, uključujući Jordanu Brewster, Lucasa Blacka, Helen Mirren, Charlize Theron i posebno omiljenog Sung Kanga , koji je glumio s Blackom u prvom Linovom izlasku u franšizu, “Fast & Furious: Tokyo Drift”. John Cena u međuvremenu debitira kao kao Jakob, najnoviji negativac i Domov mlađi brat; pojavit će se i glazbene zvijezde Cardi B i Ozuna.

“F9” je najbolji primjer još jednog od najtrajnijih ostvarenja serijala filmova, koji su lansirani 2001. godine, u kojem je glumio pokojni Paul Walker kao tajni policajac koji se uvlači u bandu kriminalaca predvođenih Dieselovim Domom. Otkad je taj film postao senzacija iznenađenja, filmovi “Brzi i žestoki” lako se mogu pohvaliti velikim uspjesima koje su njihovi naredni nastavci postavili, a posebno peti dio koji je franšizu lansirao u primarno akcijske sfere, te sedmi koji je zaradio milijardu i pol dolara u cijelom svijetu.

Sljedeći Fast & Furious film dolazi sljedeće godine u kina (nadajmo se), a 10. i sada novonajavljeni 11. film su još uvijek u pred-produkciji.

Druge je zanimalo i ovo...