10 Horor filmova prema istinitim pričama

10 Horor filmova prema istinitim pričama

Pogledajte 10 Horor filmova, pravljenih prema istinitim pričama. Ponekada su stvarne priče strašnije od onih u filmovima. 

10. I Spit on Your Grave (1978)

10 Horor filmova prema istinitim pričama
I Spit on Your Grave

Horor priča: Ovaj film o osveti zlostavljačima za silovanje postao je kultni klasik iako je osuđen kao neukusan i nasilan. Film prati književnicu Jennifer Hills (Camille Keaton), koja odlazi na odmorište u Connecticutu, gdje je brutalno napadnuta od bande mještana.

Istinita priča: Pisac / redatelj Meir Zarchi inspiraciju za film uzeo je iz svojih vlastitih iskustava u Central Part 1974. godine. Tamo je naišao na ženu koja je silovana i pretučena, ali kada ju je odveo u policiju, navodno je bila nepravedno tretirana. Zarchi je izjavio da je lik Jennifer Hillsa došao iz tog incidenta: ona je netko tko preuzima stvari u svoje ruke.

9. The Conjuring (2013)

10 Horor filmova prema istinitim pričama
The Conjuring

Horor priča: Od redatelja filma Saw, Jamesa Wana, u filmu glume Patrick Wilson i Vera Farmiga kao paranormalni istraživači Ed i Lorraine Warren koji su pozvani, kada se novi dom obitelji počinje ponašati vrlo čudno.

Istinita priča: Ed i Lorraine Warren bili su istraživači u stvarnom životu koji tvrde da su istraživali više od 10.000 slučajeva u njihovoj karijeri. Jedan od tih slučajeva bio je obitelj Perron, čiji je novi, Rhode Island, dom bio progonjen od zlonamjerne vještice pod nazivom Bathsheba Sheran, koja je tamo živjela u 19. stoljeću.

8. The Exorcism of Emily Rose (2005)

10 Horor filmova prema istinitim pričama
The Exorcism of Emily Rose

Horor priča: Horor film koji se odvija u sudnici u kojoj Erin Christine Bruner (Laura Linney) brani svećenika Richarda Moorea (Tom Wilkinson) nakon što je izvršio egzorcizam koji je doveo do smrti. Flashback scene otkrivaju iskustva djevojke o kojoj je riječ, Emily Rose (Jennifer Carpenter).

Istinita priča: Inspiracija potječe od slučaja 16-godišnje njemačke djevojke Anneliese Michel. Nakon što je doživjela veliki epileptički napad, počela je patiti od intenzivne depresije i samoubilačkih misli. Nakon što je primljena u psihijatrijsku bolnicu, pobožna je tinejdžerica počela čuti glasove i imati averzije prema vjerskim predmetima. Crkva je uskočila kako bi izvela egzorcizam, što je trebalo deset mjeseci kako bi postigli, a Michel je ubrzo nakon toga umrla od neishranjenosti.

7. Wolf Creek (2005)

10 Horor filmova prema istinitim pričama
Wolf Creek

Horor priča: Kada se njihov auto pokvari u australskom zaleđu, tri autostopera prihvate pomoć od čovjeka koji ih otima i muči u Nacionalnom parku Wolf Creek.

Istinita priča: Dva muškarca pružila su inspiraciju za film Greg McLeana. Prvi je bio Ivan Milat, koji je devedesetih godina otimao autostopere i mučio ih u šumi, a drugi Bradley John Murdoch, koji je bio odgovoran za ubojstvo britanskog turista.

6. The Amityville Horror (1979)

10 Horor filmova prema istinitim pričama
The Amityville Horror

Horor priča: Kad se obitelj Lutz preselila u novi dom u Amityvilleu u New Yorku, čudni događaji doveli su do toga da vjeruju da u kući postoji nešto strašno. Zatim otkrivaju da je kuća nekoć pripadala Robertu DeFeo, čovjeku koji je ubio cijelu svoju obitelj sa sjekirom prije 13 mjeseci.

Istinita priča: Slučaj koji su istraživali paranormalni detektivi Ed i Lorraine Warren, knjiga na kojoj se temelji film (od Jay Anson) navodno se temelji na iskustvima prave obitelji Lutz. Bilo je brojnih tužbi o legitimnosti priče tijekom godina. Glasine sugeriraju da su Warrens i Anson sve izmislili.

 

Similar Posts