Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Kako će Avengeri izgledati nakon događanja u filmu Avengers: Endgame? Nakon što su ujedinili i uspjeli pobijediti Thanosa u Endgame filmu, neki od ekipe Avengersa su doživjeli svoj konačni kraj, na ovaj ili onaj način, pa tako nije potpuno jasno tko su sada Avengeri i postoje li oni uopće.

Avengeri su oformljeni sada već davne 2012. godine, a originalna postava se sastojala od Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Hulk i Hawkeye. Nakon događanja u Avengers: Age of Ultron 3 godine kasnije, Thor, Hulk i Iron Man su napustili ekipu; novu postavu su predvodili Captain America i Black Widow, a ostali članovi su bili Vision, Scarlet Witch, War Machine i Falcon. 2016. godine izbio je Avengers Civil War oko Sokovia sporazuma te je podijelio ekipu, s Captain America, Black Widow, Falcon, Hawkeye i Scarlet Witch koji su se smatrali bjeguncima. Iron Man se tada vratio kako bi preuzeo vodstvo nad znatno manjim timom, koji se sastojao od njega, War Machine i Visiona. U Avengers: Infinity War, Iron Man službeno pravi Spider-Mana Avengerom i većina ekipe se okupila u Wakandi, ali nisu uspjeli spriječiti Thanosa da pobriše pola svemira.

U Avengers: Endgame, tim preživjelih heroja uključujući originalnih šest Avengera, plus Nebula, Rocket, War Machine i Captain Marvel nisu uspjeli spriječiti Thanosa da uništi Infinity Stones. Nakon pet godina Hulk je iskoristio rukavicu kako bi poništio decimaciju i vratio izgubljene heroje. U finalnoj bitci protiv Thanosa, Iron Man je koristio svoj osobni Infinity Gauntlet kako bi izbrisao izvanzemaljsku invaziju; Tony Stark je herojski spasio svijet, ali je umro u tom procesu.

Nažalost, Avengers: Endgame nije završio poput Age of Ultron s novim Avengers timom. Zapravo, budućnost Avengers tima je vrlo upitna, Tony Stark je mrtav, Steve Rogers je sada ostarjeli čovjek i predao je svoj štit Sam Wilsonu, Natasha Romanoff je dala svoj život kako bi pribavili Soul Stone, Thor je napustio Zemlju s Guardians of the Galaxy, a Clint Barton se povukao kako bi bio sa svojom obitelji. Sjedište Avengera je potpuno uništeno, a bez Steve Rogers kao njihovog priznatog vođe ili Tony Starka kao njihovog bankara, teško je reći postoje li Avengeri i dalje. I dok je Tajnik  Ross prisustvovao pogrebu Tony Starka, nepoznato je jesu li i dalje važeći Sporazumi Sokovia.

Ali ako se Avengeri ponovno skupe u Fazi 4, evo status svih poznatih ili potencijalnih članova.

DEFINITIVNO I DALJE AVENGERSI NAKON ENDGAME

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Neki heroji koji su službeno prepoznati kao Avengersi ostaju to i dalje nakon Avengers: Endgame filma. Mnogi od njih su imali dugogodišnje obaveze prema ekipi i čak živjeli u Avengersovom kompleksu prije nego je uništen. Ako se Avengersi ponovno okupe, ovi heroji će se vrlo vjerojatno prvi odazvati:

HULK

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Hulk je posljednji Osvetnik koji je još uvijek povezan s timom. Iako je Hulk trajno ozlijeđen nakon što je koristio Infinity Gauntlet u Avengers: Endgame, on nikada nije bio na boljem mjestu jer je intelekt Brucea Bannera sada spojen s Hulkovom snagom. Zeleni Golijat je čak i danas popularna zvijezda koja uzima selfije  s djecom u restoranu. Nije jasno što je sljedeće za profesora Hulka, ali njegov status osvetnika je neupitan.

FALCON/CAPTAIN AMERICA

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Na kraju Avengers: Endgame, Sam Wilson je dobio veliku promociju u kapetana Ameriku kada mu je stariji Steve Rogers dao svoj štit. Iako je Falcon bio bjegunac koji je bio protivan Sokovijskom sporazumu prije Avengers: Endgame, on je još uvijek vjerodostojan Osvetnik. Fanovi će saznati što slijedi za Sama i štit, te hoće li službeno postati kapetan Amerike u nadolazećoj Disney+ seriji Falcon i Winter Soldier.

WAR MACHINE

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

James Rhodes je bio Avengers još od završetka filma Age of Ultron i on je bio jedan od rijetkih članova koji su potpisali Sokovia Sporazum. Rhodey je bio podcijenjen, ali uvijek pouzdan Avenger; ostao je War Machine čak i nakon što je bio paraliziran u Captain America: Civil War, te se istaknuo u Avengers: Endgame. Budući da je već dugo Avenger i zapravo drugi Iron Man, Avengeri uvijek mogu računati na Rhodeya.

SCARLET WITCH

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Kao i Falcon, Wanda Maximoff bila je punopravni Avenger te je odbila potpisati sporazum o Sokoviji i postala bjegunac. Sada, Scarlet Witch se vraća nakon što je umrla tijekom Decimacije, ali Vision, njezin ljubavnik, je mrtav. Wanda je uspjela dobiti dio osvete nad Thanosom u posljednjoj bitci filma Avengers: Endgame, a posljednji puta je viđena kako razgovara Clint Bartonom na Tony Starkovom pogrebu. Avengeri su više manje sve što je Wandi ostalo u ovim trenucima, ali fanovi će imati prilike vidjeti što slijedi za nju i Visiona u nadolazećoj Disney+ WandaVision seriji.

SPIDER-MAN

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Spider-Man je i službeno Avenger, prema mišljenju Tony Starka u Infinity War filmu. Tony je smatrao da je Peter Parker njegov štićenik i, sudeći po tome kako je Happy Hogan u osnovi postao Peterov Hagrid, Nick Fury ga regrutira u Spider-Man: Far From Home, čini se kako se Spidey njeguje da zauzme Iron Manovo mjesto kao vrhunski superheroj. Iako je on definitivno Avengers, barem u još jednom timskom filmu, nakon toga, njegova budućnost je poprilično nepoznata.

HEROJI KOJI SU VJEROJATNO AVENGERI NAKON ENDGAME

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Nekoliko glavnih superheroja u MCU-u borilo se uz (i ​​protiv) Avengera, ali fanovi ih zapravo nisu vidjeli kako se prijavljuju u tim. Ipak, neki od tih heroja donijeli su milijarde Marvelovoj filmskoj franšizi i fanovi jedva čekaju da ih službeno priznaju kao Osvetnike u fazi 4.

CAPTAIN MARVEL

Captain Marvel - započinje snimanje u 2018 godini

Je li Captain Marvel zapravo Avenger? Nije posve jasno nakon Avengers: Endgame je li Carol Denvers službeno potpisala da bude dio ekipe. Captain Marvel je spasila Tony Starka i Nebulu iz dubokog svemira i bila je velika prevaga u borbi protiv Thanosa, ali fanovi je nisu vidjeli kako provodi značajno vrijeme na Zemlji od 1995. godine. Tijekom pet godina nakon Decimacije, Carol je radila s Avengerima, ali je preferirala da bude u svemiru. Ipak, Osvetnici su tehnički nazvani po pozivnom znaku Danversovog USAF-a, a Carol je dokazala da će se vratiti na Zemlju kad god ju zatrebaju. Captain Marvel će očigledno biti jedna od glavnih zvijezda budućeg MCUa, tako da će njezin status Avengera vjerojatno uskoro biti potvrđen.

BLACK PANTHER

Kralj T’Challa također nikada nije službeno pristupio Avengersima. On se borio uz Tim Iron Man u Captain America: Civil War, ali se on pridružio toj strani uglavnom zato što je Winter Soldiera, za kojeg je mislio da je ubio njegovog oca, branila Tim Cap strana. U Infinity War filmu, T’Challa je dopustio da Wakanda bude mjesto odvijanja velike bitke i borio se rame uz rame s ostalim Avengerima u nastojanju da zaustave Thanosov Black Order. Ipak, dok je dokazao da će se boriti kada god bude pozvan, Black Pantherova prva dužnost je njegova zemlja Wakanda i nije poznato hoće li on ikada istinski postati Avenger.

ANT-MAN I THE WASP

Trailer: Ant-Man and the Wasp (2018) - Svijet filma

Zahvaljujući Ant-Manu Avengersi su uspjeli spasiti svemir u Avengers: Endgame filmu, ali jeli se on pridružio njima? Scott Lang je služio zatvorsku kaznu zbog kršenja Sokoviskog Sporazuma u Ant-Man and the Wasp, a Hope Van Dyne pridružila mu se u borbi uz Avengerse protiv Thanosa. Nakon Tony Starkovog pogreba, Scott i  Hope će se vjerojatno vratiti svojim životima. Ipak, sada kada je Marvel najavio Ant-Man 3, teško je zamisliti da Ant-Man ne bi dotrčao kada bi ga Avengersi pozvali, a Wasp bi mu se sigurno pridružila.

BUCKY

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Bucky je i dalje pod velikim upitnikom, najviše zbog njegovog legalnog statusa. Zahvaljujući desetljećima Ruskih i Hidrinih naručenih ubojstava, Winter Soldier je bio bjegunac čak i prije nego mu je namješteno ubojstvo Kralja T’Chake u Captain America: Civil War. T’Challa mu je oprostio i dao Buckyju utočište u Wakandi prije nego je pretvoren u prašinu u Infinity War. Sada kada se Bucky vratio u Avengers: Endgame, nije poznato dali se i dalje smatra internacionalnim bjeguncem. Je li Buckyju legalno dopušteno da bude Avenger? Nadamo se da ćemo neke od tih odgovora dobiti u Falcon and the Winter Soldier seriji za Disney+.

DOCTOR STRANGE

film-doctor strange

Doctor Strange se nije zapravo pridružio Avengersima u Infinity War zato što se nije dobro slagao s Tony Starkom. Njegov glavni prioritet je spašavanje Zemlje od magičnih prijetnji i nije poznato hoće li i kada postati Avenger. Ironično, Wong zapravo ima bolji odnos s Osvetnicima nego Strange, ali također nije jasno je li Wong ikad postao Osvetnik. Možda više saznamo u njegovom novom filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

VALKYRIE

5 Najboljih filmova Tessa Thompson

Nakon Avengers: Endgame, Thor je ostavio Valkyrie zaduženu za Novi Asgard kada je napustio Zemlju. Valkyrie se pridružila posljednjoj bitci protiv Thanosa, a sada kada je Thor: Love and Thunder najavljen, ona će vjerojatno biti ključna uloga u tom filmu, iako za sada, nema indikacija da se Valkyrie ikada pridružila Avengerima. Ipak, unatoč tome što joj je New Asgard prioritet, Valkyrie ostaje bliska s profesorom Hulkom i mogla bi postati Osvetnik ako bi došao zvati.

PREŽIVJELI AVENGERI KOJI NISU AVENGERI (ZA SADA)

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Nekoliko utemeljitelja Osvetnika preživjelo je Avengers: Endgame, ali su napustili tim na kraju. Međutim, ako su okolnosti ispravne (a ugovori glumaca promijenjeni), oni se još uvijek mogu vratiti u Osvetnike u fazi 4 ili poslije. U međuvremenu, dva člana Guardians of the Galaxy provela su 5 godina radeći zajedno s Osvetnicima i vjerojatno se smatraju i članovima.

HAWKEYE

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Nitko se nije više puta umirovio i onda vratio iz mirovine kao Clint Barton. Nakon Avengers: Endgame, Barton je još jednom okrenuo leđa životu superheroja kako bi bio sa svojom obitelji. Međutim, nadolazeća Disney+ serija Hawkeye očekuje da će se Clint vratiti uz novog Hawkeyea, Kate Bishop. Vrijeme će pokazati hoće li se Barton vratiti u Avengere, ali bilo da ga se zvalo kao Hawkeye ili Ronin, Clint se oduvijek odazvao na poziv Osvetnika.

THOR

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Thorovi Osvetnički dani su iza njega sve od kada je napustio Zemlju kako bi išao u nove avanture s Guardians of the Galaxy na kraju Avengers: Endgame filma. Zapravo, Bog grmljavine proglasio je svoju novu skupinu “Asgardijcima Galaksije”, mada se priča da on neće biti dio Čuvara Galaksije Vol. 3. Thor se trenutno nalazi u svemiru tražeći povratak u svoj herojski oblik, a kakav će njegov status biti s Osvetnicima, možda saznamo u njegovom četvrtom filmu.

ROCKET I NEBULA

Kako izgleda postava Osvetnika nakon Avengers: Endgame filma

Sada kada su se ponovno ujedinili s Guardians of the Galaxy, Rocket i Nebula se vraćaju u svemir s međugalaktičkim neprilagođenima koje smatraju svojom obitelji. S obzirom na ključne uloge koje su imali u Avengers: Endgame filmu, Rocket i Nebula se vjerojatno već sada smatraju Avengerima. I Rocket i Nebula su surađivali s Osvetnicima u pet godina nakon Decimacije i tim nije mogao steći Power i Reality Infinity Stones bez njihove pomoći. Iako je biti Guardians of the Galaxy njihov prioritet, nadamo se da Avengers: Endgame neće biti posljednji puta da ih vidimo kao Osvetnike.

Similar Posts