melissa george

Melissa George filmovi – Top 10 najboljih

Melissa George je australska glumica rođena 6. kolovoza 1976. godine u Perthu, Zapadna Australija.

Ona je započela svoju karijeru kao model u Australiji prije nego što se počela baviti glumom. Njezin prvi veliki ulogu bila je u popularnoj sapunici Home and Away, u kojoj je glumila od 1993. do 1996. godine. Za svoj nastup u seriji osvojila je nagradu Logie.

Nakon toga, George se preselila u SAD kako bi se fokusirala na svoju glumačku karijeru. Tijekom godina, glumila je u različitim televizijskim serijama i filmovima, uključujući Mulholland Drive, Alias, In Treatment, Grey’s Anatomy, Hunted i The Good Wife. Također je glumila u brojnim filmovima, od kojih ćemo one najistaknutije spomenuti u nastavku teksta.

Osim glume, Georgeova se bavi humanitarnim radom i podržava brojne dobrotvorne organizacije. Također se bavila i plesom, a 1996. godine predstavljala je Australiju na Svjetskom prvenstvu u aerobiku.

George je bila u braku s filmskim redateljem Claudiom Dabedom od 2000. do 2012. godine, s kojim ima dvoje djece. Trenutno živi u Parizu i još se uvijek bavi glumom.

Melissa George filmovi - Top 10 najboljih

Melissa George filmovi – 10 najboljih

Iako je poznata po svojim brojnim ulogama u televizijskim serijama, Melissa George glumila je i u velikom broju popularnih filmova. Uspjeli smo izdvojiti ono za što smatramo da je njezinih 10 najboljih filmova, a koji su se sve filmovi našli na našem popisu, pogledajte u nastavku!

10. The Limey (1999) 

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler
Redatelj: Steven Soderbergh 
Uloge: Terence Stamp, Peter Fonda, Melissa George 

Radnja ukratko: Bivši robijaš koji je upravo izašao iz zatvora, odlazi u Los Angeles kako bi pokušao saznati tko mu je ubio kćer. U potrazi mu pomaže još jedan bivši zatvorenik. Dolaze do saznanja da je njegova kći bila u vezi s producentom koji trenutno ima aferu s drugom mladom ženom. Jedna glumica, koja je poznavala njegovu kćer, tjera ga da na vlastite neuspjehe gleda kao otac. 

9. Music Within (2007)

Žanr: Biografija, komedija, drama, glazbeni, romantični, ratni
Redatelj: Steven Sawalich 
Uloge: Ron Livingston, Melissa George, Michael Sheen 

Radnja ukratko: Richard Pimentel (Ron Livingston) oduvijek je u svom životu bio borac, a njegovo životno djelo postaje borba za prava drugih. Nakon što je izgubio sluh u Vijetnamu, prevazišao je svoj hendikep te upotrijebio svoje govorničke sposobnosti kako bi bio inspiracija za ozlijeđene ratne veterane.   

8. w Delta z (2007)

Žanr: Krimi, drama, horor, triler
Redatelj: Tom Shankland
Uloge: Stellan Skarsgård, Melissa George, Ashley Walters

Radnja ukratko: Niz smrtnih slučajeva pogađa New York. Većina tijela su pronađena brutalno osakaćena. Na nekim tijelima je na koži urezana nerazumljiva jednadžba. Razvojem istrage, policija saznaje da je svaka žrtva bila prisiljena birati između žrtvovanja vlastitog života ili života voljene osobe. Kapetan Maclean (Robert D. Phillips) i njegovi časnici Eddie Argo (Stellan Skarsgård) i njegova nova partnerica Helen Westcott (Melissa George), imaju malo vremena jer ubojica neće stati dok ne dođe do kraja jednadžbe.

7. Mulholland Dr. (2001)

Žanr: Drama, misterija, triler
Redatelj: David Lynch 
Uloge: Naomi Watts, Laura Harring, Melissa George 

Radnja ukratko: Rita (Laura Harring) doživljava prometnu nesreću u kojoj je jedina preživjela. Međutim, pati od amnezije. Kada zaluta u nepoznati stan u centru, njezina se priča čudno isprepliće s Betty Elms (Naomi Watts), živahnom mladom ženom koja traga za slavom. Betty je zainteresirana Ritinom situacijom i spremna je odbaciti svoje snove kako bi istražila ovu misteriju. Dvije žene ubrzo otkrivaju da u gradu snova ništa nije onako kako se čini. 

6. Derailed (2005)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Mikael Håfström
Uloge: Clive Owen, Jennifer Aniston, Melissa George 

Radnja ukratko: Charlesa (Clive Owen) iscrpljuje njegov obiteljski život u kojem se on i njegova žena moraju nositi sa zahtjevima njihove bolesne kćeri i njegovim poslom. Upoznaje ženu imena Lucinda (Jennifer Aniston) u vlaku na posao u Chicagu i među njima odmah zaiskri. Sve to dovodi do preljubničkog sastanka u hotelu. Tada u hotel upada lopov koji pretuče Charlesa i siluje Lucindu. 

5. Dark City (1998)

Žanr: Fantazija, misterija, znanstvena fantastika, triler
Redatelj: Alex Proyas
Uloge: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Melissa George 

Radnja ukratko: John Murdoch (Rufus Sewell) se budi u kadi svoje sobe u hotelu, bez ikakvog sjećanja. Ne zna niti kako se zove. Pored njega se nalazi mrtva prostitutka. Ubrzo prima telefonski poziv od doktora Schrebera (Kiefer Sutherland) koji mu govori da neki ljudi dolaze po njega i da mora odmah otići. Inspektor Frank Bumstead (William Hurt) radi na slučaju i postaje zaintrigiran kada Murdochova žena Emma (Jennifer Connelly) prijavi njegov nestanak.

4. A Lonely Place to Die (2011)

Žanr: Akcija, avantura, krimi, triler
Redatelj: Julian Gilbey 
Uloge: Alec Newman, Ed Speleers, Melissa George 

Radnja ukratko: Nekoliko planinara po škotskom gorju pronalazi ventilacijsku cijev i srpsku djevojku po imenu Anna (Holly Boyd) zakopanu u divljini u malom odjeljku. Uspiju je spasiti i sada se podijele u dvije skupine: prva skupina se mora popeti uz tešku stijenu kako bi došli do policije, a druga skupina hoda s Annom stazom od 48 km do najbližeg sela. Ubrzo ih počnu progoniti okrutni otmičari.

3. The Amityville Horror (2006)

Žanr: Horor
Redatelj: Andrew Douglas 
Uloge: Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett 

Radnja ukratko: Godina je 1975. George (Ryan Reynolds) i Kathy Lutz (Melissa George) zajedno sa svoje troje djece useljavaju se u elegantnu kuću na Long Islandu. Ne znaju da se godinu dana ranije u toj kući dogodilo masovno ubojstvo. Ubrzo se George počne čudno ponašati, a njihova kći Chelsea (Chloë Grace Moretz) počinje viđati ljude. Počinju demonske vizije mrtvih. 

2. 30 Days of Night (2007)

Žanr: Akcija, avantura, horor, triler
Redatelj: David Slade
Uloge: Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston

Radnja ukratko: Barrow na Aljasci. Više od tri četvrtine stanovnika odlazi jer će grad sljedećih trideset dana ostati sam bez sunčeve svjetlosti. Šerif Eben Oleson (Josh Hartnett) i zamjenik Billy Kitka (Manu Bennett) dobivaju poziv od lokalnog domara koji im govori da su svi njegovi psi za sanjke zaklani. Ubrzo će Eben otkriti da je grad pod opsadom bande krvoločnih vampira. S nekolicinom preživjelih, skriva se na praznom tavanu gdje čekaju sljedeći izlazak sunca.  

1. Triangle (2009)

Žanr: Fantazija, misterija, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Christopher Smith
Uloge: Melissa George, Joshua McIvor, Jack Taylor

Radnja ukratko: Konobarica i samohrana majka Jess (Melissa George), odluči otići na izlet jedrilicom s prijateljima kako bi se malo ispuhala. Zadesi ih strašna oluja koja njihovu jahtu prevrne. Usred nemilosrdnog oceana, Jess i ostatak preživjelih se ukrcava na jezivi napušteni brod za krstarenje. Tamo shvaćaju da su zarobljeni u hodnicima nalik labirintu. Jess doživljava jezive incidente déjà-vua i osjećaja da ih progoni nevidljivi ubojica.

Similar Posts