Indiana Jones 5 započinje snimanje u 2020. godini

Indiana Jones 5 započinje snimanje u 2020. godini

Ostalo je još samo par mjeseci, Steven Spielbergov peti Indiana Jones će uskoro započeti produkciju sa željenim izlaskom u kina u 2021. godini. U novom izvještaju s web stranice Discussing Film, Indiana Jones 5 će navodno započeti snimanje u travnju 2020. godine u Londonu, vjerojatno Pinewood Studios – lokaciji koju su izabrali mnogi Disneyjevi filmovi.

Film je originalno trebao započeti snimanje ovog travnja, ali je Walt Disney Studios odlučio pomaknuti taj datum nakon što se oni koji odlučuju nisu mogli dogovoriti oko skripte. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull scenarist David Koepp je tada odustao od projekta, a zamijenio ga je This Is Us kreator Dan Fogelman da iz početka napravi cijelu skriptu.

Indiana Jones 5 započinje snimanje u 2020. godini

Za sada još nije poznata radnja filma, niti kako će se film zvati, ali Spielberg je već izjavio koliko je uzbuđen oko ovog projekta.

S obzirom na to da se glavni akteri franšize ne pomlađuju, fanovi su bili zabrinuti hoće li netko zamijeniti Harrison Forda kao Indianu Jonesa, što je on odbio i rekao “Zar ne shvaćaš? Ja sam Indiana Jones. Kada ja odem, on je otišao. To je jednostavno.”

Do sada, Indiana Jones franšiza je zaradila preko $2 milijarde diljem svijeta, od čega je $939 milijuna samo u Americi. Bez prilagodbe za inflaciju, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull je film koji je najviše do sada zaradio, diljem svijeta $786.6 milijuna.

Indiana Jones 5 bi trebao doći u kina 09. srpnja 2021. godine.

Similar Posts