Recenzija: Wonder Woman (2017)

Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica.

Žanr filma:

Akcija, avantura, superhero

Redatelj:

Patty Jenkins

Scenarist:

Allan Heinberg, Zack Snyder

Glumci:

Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine

 Wonder Woman (2017) on IMDb

wonder woman
Wonder Woman

Wonder Woman je Američki superhero film baziran na DC liku istog imena, distribuiran od strane Warner Bros. Pictures. Ovaj film je četvrta adaptacija u DC filmskom svemiru. Nakon Man of Steel, Batman v Superman i Suicide Squad, koji su svi jako loše primljeni od strane kritike, ovaj film je odlično prihvaćen i od strane kritike i od gledatelja.

Film je vrlo dobra Origin priča, o prvoj ženskoj super junakinji (mislim na ove nove Marvel i DC filmove), koja ipak ima neke već viđene i na trenutke malo sporije dijelove.

Prvo što se tiče priče i toga da je viđena, tokom gledanja filma, nakon nekih prvih pola sata, cijelo vrijeme sam imao osjećaj da gledam Captain America: The First Avenger, samo umjesto muškog superjunaka, žensku heroinu. Film, tih jedno sati i pol vremena je gotovo kopija Captaina. Ono što je malo iritantno je da je taj Captain film jedan od najgore ocijenjenih i prihvaćenih filmova, što od strane kritike, što od gledatelja, a ovaj svi dižu do nebesa. Pa više manje su iste kvalitete.

Početak filma je vrlo dobar, sa čarobnim otokom Amazonki, Themyscira i dosta dobrog humora prvenstveno od strane Chris Pinea (Steve Trevor), a onda i vrlo simpatične i atraktivne Gal Gadot (Wonder Women).

Nastavak filma je kao što sam i rekao većinom vrlo sličan Captain America prvi dio i više liči na ratni film nego superhero. To nije nužno loše, samo mi se čini kao nešto već viđeno.

Kraj filma nije loš, ali da su neke stvari malo drugačije posložili možda je mogao biti i bolji. Pri tome prvenstveno mislim na očajno loš izbor glumca za lik Aresa, kojeg glumi David Thewlis, inače solidan glumac, ali ne za ovu ulogu.

Efekti su standardno vrlo dobri, mada nemojte očekivati ništa spektakularno i do sada neviđeno.

Što se tiče glumaca Gal Gadot je kao stvorena za ulogu Wonder Woman i stvarno je najveći plus ovog filma, a odmah u stopu je prati odlični Chris Pine. Moram još spomenuti i vrlo dobru Lucy David u ulozi Ette.

Čitao sam na više mjesta kako je to možda i najbolji superhero film ikada, pa iako moram reći da mi je dosta dobar film nije najbolji ni DCev film, a ne superhero film svih vremena. Otprilike mi je u rangu sa Man of Steel koji naravno ima puno bolju Origin priču, ali je glumac Henry Cavill očajan za razliku od Gadot. Film mi je znatno bolji od BvS i dakako daleko bolji od Suicide Squad. S druge strane godinama je udaljen od umjetnosti zvane Dark Knight. Moram primijetiti da su najbolji likovi kod DCa, ženski likovi i to Wonder Woman i Harley Quinn.

Vrlo mi je drago da je jedan ženski superhero origin film tako dobro prošao i nadam još nekim drugim filmovima sa glavnim ženskim superjunacima, većinom Marvelovim, prvenstveno Captain Marvel (u izradi), Black Widow i slični, te od DC Harley Quinn, ali i Cat Woman i ostale, te od X-Men serijala Jean Gray (Dark Phoenix), koji je isto u izradi.

Similar Posts