Fanovi misle da se Batman pojavio u Joker filmu [donosimo scenu pa provjerite]

Fanovi misle da se Batman pojavio u Joker filmu [donosimo scenu pa provjerite]

Naše prvo upoznavanje s Joaquin Phoenixovim Arthurom Fleckom je kada ga vidimo na njegovom poslu, dodajući šminku za nadolazeći klaunski posao. U toj sceni, dobivamo čitav ton i vibru Jokera koji je poprilično mrzovoljan, a isto tako dobivamo solidno razumijevanje tema filma oko “stavljanja maske”. Pa, s obzirom na to da je to prva scena, mi vidimo Joaquina Phoenixa s klaunskom šminkom na sebi, iako to nije njegov konačni Jokerov izgled, pa ne bi li onda bilo prikladno i vidjeti njegovog glavnog protivnika iz stripova također?

Neki fanovi misle da munje i okvir početne scene koja nas upoznaje s Joaquin Phoenixovim Jokerom zapravo ima i Batmana u sebi. Tijekom te scene, postoje dva svijetla iznad Joaquin Phoenixovog Jokera, koja izgledaju jezivo slično Batmanovim ikonskim bijelim očima. Jokerovo blijedo bijelo lice pojavljuje se kao njegova usta, s ostatkom okvira koji ga okružuje i služi kao plašt.

Možda zvuči kao nategnuto, ali sami pogledajte u videu ispod. Imajte na umu da je stvarna Batmanova bljeskalica tu za vođenje ove vizualne zagonetke. Imajte na umu da je stvari Batmanov odbljesak tu kako bi vas vodio kroz ovu vizualnu zagonetku.

S obzirom na to da je ovo prva scena u filmu, imalo bi smisla uvesti ne samo Jokera nego i osobno Batmana. Osim toga, simbolično ima smisla aludirati na Jokerovog glavnog protivnika pomoću maske, jer se obojica kriju iza nekih prerušavanja lica kako bi dokazali poantu. Ne vidimo izričito Viteza Tame u Joaquinu Phoenixovom Jokeru, iako vidimo mladog Brucea Waynea, kojeg glumi Dante Pereira-Olson.

Što vi mislite? Je li to zaista Batmanov Easter egg u Joaquin Phoenixovom Jokeru?

Similar Posts