Recenzija: Rocketman (2019)

Recenzija: Rocketman (2019)

Pogledali smo biografski mjuzikl o životu Elton Johna, Rocketman. Našu recenziju filma Rocketman pročitajte u članku.

Žanr filma:

Biografija, drama, mjuzikl

Redatelj:

Dexter Fletcher

Scenarist:

Lee Hall

Glumci:

Bryce Dallas Howard, Richard Madden, Taron Egerton

Radnje ukratko:

ROCKETMAN je epska glazbena fantazija i dosad neviđena, necenzurirana priča Sir Eltona Johna.

Recenzija: Rocketman (2019)

U svojoj dugoj karijeri Elton John je prodao više od 250 milijuna primjeraka svojih albuma. Dobio je pet Grammy® nagrada, pet nagrada Brit Awards®, nagradu Tony®, jedan Zlatni globus® i jednu nagradu Oscar®.

“Rocketman” je biografska drama o nevjerojatnoj životnoj priči i usponu Elton Johna. Film nas vodi na fantastično putovanje sramežljivog pijanista Reginalda Dwighta do nastanka međunarodne zvijezde Elton Johna.

Ova inspirativna priča donosi dirljivu priču o tome kako je ‘70-ih godina prošlog stoljeća započeo put do zvijezda pun uspona i padova dječaka iz malog gradića koji je kasnije postao internacionalna zvijezda.

Od djetinjstva u ‘70-ima, preko rekordnih brojeva prodanih ploča, problema s kokainom i alkoholom, braka s Renatom Blauel koji je trajao četiri godine i na kojem mu je kum bio John Reid, kupovine nogometnog kluba Watford, zaključno s odlaskom na rehabilitaciju.

Neke stvari iz Eltonova života nažalost nisu prikazane u filmu npr. prijateljstvo s princezom Dianom, 90.rođendan njegove majke s kojom u to vrijeme nije pričao pa je ona naručila Eltonovog imitatora kako bi zabavio goste…

U filmu su otpjevani i neki od najvećih Eltonovih hitova, otpjevani od strane glumca Tarona Egertona koji je utjelovio glavnog junaka, a čije su nas vokalne sposobnosti već ostavile bez daha u animiranom hitu iz 2016. godine “Sing”.

Među dobrim stvarima treba istaknuti Tarona koji je jako dobro odradio ulogu, a isto tako i otpjevao Eltonove pjesme korištene u filmu. Za razliku od nekih drugih filmova slične tematike zanimljivo je kako Taron nije do kraja oponašao Eltona već je pjesmama dao i neki svoj štih.

Također odnos između Eltona i njegovog ljubavnika i menadžera John Reida (utjelovio ga izvrsni Richard Madden) je jako lijepo prenesen na veliko platno. Generalno treba pohvaliti kompletnu glumačku postavu za odlično odrađen posao.

Mana Rocketmana je sigurno to što film obiluje klišejima (teško djetinjstvo, život u radničkoj obitelji, uspon do zvijezda, pad i iskupljenje). Isto tako problem je što su neki od najkontroverznijih trenutaka u životu ekscentričnog umjetnika u potpunosti zanemareni i izostavljeni iz filma.

Film je iskrena i dirljiva posveta glazbi i životu Eltona Johna te će sigurno oduševiti sve ljubitelje njegova rada i djela.

Ako povučemo paralele sa žanrovski sličnim filmovima koji su izašli u zadnjih godinu dana Bohemian Rhapsody i Star is Born nažalost Rocketman je uvjerljivo lošije ostvarenje iako definitivno ima svojih svijetlih trenutaka.

Film nema glavnu ljubavnu priču: Bernie Taupin iako je bio jako važan za Eltona kako poslovno tako i privatno nema veću ulogu, kao ni Reid koji je Eltonu slomio srce.

Druge je zanimalo i ovo...