10 Najboljih filmova Idris Elba

Idris Elba filmovi – Top 10 najboljih

Donosimo vam 10 najboljih filmova (serija) odličnog britanskog glumca Idrisa Elbe. Koje su vama najbolje njegove uloge?

Idrissa Akuna Elba, pozantiji kao Idris Elba, (rođen 06. rujna 1972), je engleski glumac, producent, glazbenik i DJ, poznat po ulogama Stringer Bell u HBO seriji The Wire, DCI John Luther u BBC One seriji Luther i Nelson Mandela u biografskom filmu Mandela: Long Walk to Freedom (2013). Četiri puta je nominiran za Golden Globe Award za najboljeg glumca – mini serija ili TV film, a jednom je osvojio i nominiran je pet puta za Primetime Emmy nagrade.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Idrisa Elbe.

Idris Elba filmovi – 10 najboljih

10. RocknRolla (2008)

RocknRolla (2008)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba

Radnja ukratko: Kada ruski mafijaš organizira veliku prijevaru u kojoj zaradi milijune funti, članovi londonskog podzemlja dolaze po svoj dio. Mnogi sumnjivi ljudi, gospodin One-Two, računovotkinja Stella, Johnny Quid, drogirana rock zvijezda…samo su neki od njih.

9. 28 Weeks Later (2007)

28 Weeks Later (2007)

Žanr: Drama, horor, sci-fi
Redatelj: Juan Carlos Fresnadillo
Glumci: Jeremy Renner, Rose Byrne, Robert Carlyle, Idris Elba

Radnja ukratko: Sedam mjeseci nakon što je virus bijesa opustošio Britansko otočje, vojska Sjedinjenih Država
objavljuje kako je rat protiv virusa završen, i kako se može započeti sa ponovnom izgradnjom Velike Britanije. Prvim valom izbjeglica koji se vraćaju, s radošću se ponovno ujedinjuje obitelj razdvojena tijekom bijega – no jedno od njih nevoljko skriva strašnu tajnu. Virus nije uništen, i ovaj puta, opasniji je nego ikada ranije.

8. Pacific Rim (2013)

Pacific Rim (2013)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Radnja ukratko: Vanzemaljci prijete uništenjem Zemlje, oduprijeti im se možemo jedino divovskim robotima kojima upravljaju najbolji piloti!

7. Star Trek: Beyond (2016)

Star trek beyond

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Justin Lin
Glumci: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Idris Elba

Radnja ukratko: Najveća pustolovina svih vremena započinje sa ZVJEZDANIM STAZAMA, nevjerojatnom pričom o putovanju mlade posade koja se vraća na najmodernijem svemirskom brodu ikad sagrađenom – „U.S.S. Enterprise“. U glavnim ulogama su Idris Elba kao glavni negativac i Sofia Boutella kao misteriozna izvanzemaljka, Simon Pegg, Chris Pine kao kapetan James T. Kirk, Zachary Quinto kao Spock, Zoë Saldana, Karl Urban i Anton Yelchin.

Film je režirao Justin Lin (redatelj filmova Brzi i žestoki), a priču su napisali Doug Jung i Simon Pegg. Film se temelji na ZVJEZDANIM STAZAMA Genea Roddenberryja. Producenti filma su J.J. Abrams i Bryan Burk. USS Enterprise posadu, predvođenu kapetanom Jamesom T. Kirkom napao je nezaustavljiv val vanzemaljaca koji uništavaju Enterprise, ostavljajući ih nasukane na novoj planeti gdje se sukobljavaju s novim nemilosrdnim neprijateljima.

6. Molly’s Game (2017)

Recenzija: Molly's Game (2018) - Svijet filma

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Aaron Sorkin
Glumci: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

Radnja ukratko: Istinita priča o poker princezi, Molly Bloom (Jessica Chastain), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta. Njezini igrači su bili filmske zvijezde, poznati sportaši, poslovnjaci i ruska mafija. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey, koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj.

5. Marvel filmski svemir

heimdal

Idris Elba glumi lik Heimdalla u pet filmova Marvel filmskog svemira, a to su  Thor, Thor: The Dark World, Avengers: Age of Ultron, Thor: Ragnarok i Avengers: Infinity War. Da je njegova uloga u tom filmskom svemiru veća ovi filmovi bi se naravno našli na prvom mjestu.

4. American Gangster (2007)

American Gangster (2007)

Žanr: Biografija, krimi, drama
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Carla Gugino

Radnja ukratko: Nitko nije primjećivao Francka Lucasa, vozača jednog od najutjecajnijih crnačkih šefova mafije. Ali kad njegov šef iznenada umire, Franck iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svojeg carstva i ostvarenje njegove verzije američkog sna. Svojom pronicljivošću i strogom poslovnom etikom, uspio se uzdići do vladara tržišta droge u Harlemu, plasirajući na ulice čišći i jeftiniji proizvod. Lucas je postao ne samo najznačajnija figura mafijaškog svijeta, već i bitan čimbenik u krugu poznatih osoba onoga vremena.

3. Prometheus (2012)

Idris Elba filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Avantura, misterija, sci-fi
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Charlize Theron

Radnja ukratko: Ekipa znanstvenika i istraživača na Prometeju nalazi se ni više ni manje nego na putu da otkrije odgovore na najdublja životna pitanja. Ekspediciju vode dva briljantna mlada znanstvenika, Shaw (Noomi Rapace) i Holloway (Logan Marshall-Green) sa suprotnim motivima. Shaw je vjernica: želi upoznati te “bogove” kako bi se približila svojim tradicionalnim vjerskim pogledima, dok Holloway želi razotkriti tu vrstu duhovnosti. U svojem radu kao arheolozi otkrili su tragove na špiljskim piktogramima iz starih civilizacija diljem svijeta, pri čemu svi ukazuju na isto mjesto u dalekom svemiru, i uvjerili su korporaciju Weyland Industries da financira misiju. Nitko od znanstvenika nije bio pripremljen za nezamislive terore na koje će naići.

2. Luther (2010–2018)

Idris Elba filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Krimi, drama, misterija
Redatelj: Neil Cross
Glumci: Idris Elba, Dermot Crowley, Michael Smiley

Radnja ukratko: DCI John Luther je gotovo genijalni detektiv za ubojstva, čiji briljantni um ga ne može uvijek spasiti od opasnog nasilja u koje ga dovede njegova strasti.

1. The Wire (2002–2008)

The Wire

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: David Simon
Glumci: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn, Idris Elba

Radnja ukratko: The Wire je uznemirujuć pogled na Baltimorsku narko scenu, kroz oči dilera i gradskih provoditelja zakona. Ova epska, urbana drama ne bježi od nasilja i teških tema, te je svake godine vrlo hvaljena od obožavatelja, novih i starih.

Similar Posts