Donosimo vam 10 najboljih filmova (serija) odličnog Britanskog glumca Idris Elba. Koje su vama najbolje njegove uloge?

Idrissa Akuna Elba, OBE (rođen 06. rujna 1972), je Engleski glumac, producent, glazbenik i DJ, poznat po ulogama Stringer Bell u HBO seriji The Wire, DCI John Luther u BBC One seriji Luther i Nelson Mandela u biografskom filmu Mandela: Long Walk to Freedom (2013). Četiri puta je nominiran za Golden Globe Award za Najboljeg glumca – mini serija ili TV film, a jednom je osvojio i nominiran je pet puta za Primetime Emmy Nagrade.

10 Najboljih filmova Idris Elba

10. RocknRolla (2008)

RocknRolla (2008)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: Guy Ritchie

Glumci: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba

Radnja ukratko: Kada ruski mafijaš organizira veliku prijevaru u kojoj zaradi milijune funti, članovi londonskog podzemlja dolaze po svoj dio. Mnogi sumnjivi ljudi, gospodin One-Two, računovotkinja Stella, Johnny Quid, drogirana rock zvijezda…samo su neki od njih.

9. 28 Weeks Later (2007)

28 Weeks Later (2007)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Drama, horor, sci-fi

Redatelj: Juan Carlos Fresnadillo

Glumci: Jeremy Renner, Rose Byrne, Robert Carlyle, Idris Elba

Radnja ukratko: Sedam mjeseci nakon što je virus bijesa opustošio Britansko otočje, vojska Sjedinjenih Država
objavljuje kako je rat protiv virusa završen, i kako se može započeti sa ponovnom izgradnjom Velike Britanije. Prvim valom izbjeglica koji se vraćaju, s radošću se ponovno ujedinjuje obitelj razdvojena tijekom bijega – no jedno od njih nevoljko skriva strašnu tajnu. Virus nije uništen, i ovaj puta, opasniji je nego ikada ranije.

8. Pacific Rim (2013)

Pacific Rim (2013)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: Guillermo del Toro

Glumci: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Radnja ukratko: Vanzemaljci prijete uništenjem Zemlje, oduprijeti im se možemo jedino divovskim robotima kojima upravljaju najbolji piloti!

7. Star Trek: Beyond (2016)

Star trek beyond
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj: Justin Lin

Glumci: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Idris Elba

Radnja ukratko: Najveća pustolovina svih vremena započinje sa ZVJEZDANIM STAZAMA, nevjerojatnom pričom o putovanju mlade posade koja se vraća na najmodernijem svemirskom brodu ikad sagrađenom – „U.S.S. Enterprise“. U glavnim ulogama su Idris Elba kao glavni negativac i Sofia Boutella kao misteriozna izvanzemaljka, Simon Pegg, Chris Pine kao kapetan James T. Kirk, Zachary Quinto kao Spock, Zoë Saldana, Karl Urban i Anton Yelchin. Film je režirao Justin Lin (redatelj filmova Brzi i žestoki), a priču su napisali Doug Jung i Simon Pegg. Film se temelji na ZVJEZDANIM STAZAMA Genea Roddenberryja. Producenti filma su J.J. Abrams i Bryan Burk. USS Enterprise posadu, predvođenu kapetanom Jamesom T. Kirkom napao je nezaustavljiv val vanzemaljaca koji uništavaju Enterprise, ostavljajući ih nasukane na novoj planeti gdje se sukobljavaju s novim nemilosrdnim neprijateljima.

6. Molly’s Game (2017)

Recenzija: Molly's Game (2018) - Svijet filma
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Žanr: Biografija, krimi, drama

Redatelj: Aaron Sorkin

Glumci: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

Radnja ukratko: Istinita priča o poker princezi, Molly Bloom (Jessica Chastain), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta. Njezini igrači su bili filmske zvijezde, poznati sportaši, poslovnjaci i ruska mafija. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey, koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj.