Guillermo del Toro filmovi - Top 10 najboljih

Guillermo del Toro filmovi – Top 10 najboljih

Guillermo del Toro Gómez (Guadalajara, Jalisco, Meksiko, 9. listopada 1964.) je meksički filmski redatelj, scenarist i producent.

Jedan je od trojice filmskih redatelja koji se nazivaju “tre amigos” (špa. Cineastas, Trío de Amigos), a druga dvojica su Alfonso Cuarón (Harry Potter i zatočenik Azkabana) i Alejandro González Iñárritu.

U karijeri je osvojio dva Oscara, oba za film The Shape of Water (2017).

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Guillermo del Toro.

Guillermo del Toro filmovi – 10 najboljih

10. Mimic (1997)

Guillermo del Toro filmovi - Mimic (1997)

Žanr: Horor, sci-fi
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Mira Sorvino, Jeremy Northam, Alexander Goodwin

Radnja ukratko: Prije tri godine entomologinja dr. Susan Tyler genetički je stvorila insekta da ubije žohare koji nose zaraznu bolest. Sada, insekti žele uništiti njihove jedine predatore, čovječanstvo.

9. Crimson Peak (2015)

Crimson Peak (2015)

Žanr: Drama, fantazija, horor
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston

Radnja ukratko: Kada joj srce ukrade zavodljivi stranac, mlada će se žena naći u kući na vrhu planine sazdane od krvavo crvene gline, u kojoj se nalaze tajne koje će ju progoniti do kraja života. Iza mistične požude i tame, tajni i ludila nalazi se istina koju skriva Crimson Peak.

8. Cronos (1993)

Cronos (1993)

Žanr: Horor
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Federico Luppi, Ron Perlman, Claudio Brook

Radnja ukratko: Tajanstveni uređaj osmišljen kako bi svojem vlasniku osigurao vječni život pojavi se nakon četiri stotine godina, ostavivši trag na putu uništavanja.

7. Pacific Rim (2013)

Pacific Rim (2013)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Radnja ukratko: Vanzemaljci prijete uništenjem Zemlje, oduprijeti im se možemo jedino divovskim robotima kojima upravljaju najbolji piloti!

6. The Shape of Water (2017)

Žanr: Avantura, drama, fantazija
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Michael Shannon, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer

Radnja ukratko: Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima.

5. Hellboy (2004) / Hellboy II: The Golden Army (2008)

Hellboy (2004)

Žanr: Akcija, fantazija, avantura
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Ron Perlman, Doug Jones, Selma Blair

Radnja ukratko: Hellboy je dijete Sotone, plod nacističkog mističnog eksperimenta iz 1944. Američki agenti preoteli su ga njegovim opakim tvorcima i odgojili da bude na strani Dobra. Kad odraste, Hellboy postaje istražitelj natprirodnih pojava, a na jednom od zadataka ponovno dolazi u kontakt s nacističkim čarobnjakom koji ga je doveo na svijet. / Drevno primirje između ljudi i nevidljivog kraljevstva fantazije je prekinuto i pakao na zemlji samo što nije eskalirao. Tko može spasiti svijet? Kad je takva prijetnja u pitanju nema dvojbe. Iako ima rogove i crvene je boje, on je jedini koji može obaviti posao.”

4. Blade II (2002)

Blade II (2002)

Žanr: Akcija, horor, sci-fi
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman

Radnja ukratko: Blade oblikuje neugodan savez sa vampirskim vijećem kako bi se borili protiv Reapersa, koji se hrane vampirima.

3. The Strain (2014–2017)

Žanr: Drama, horor, triler
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Corey Stoll, David Bradley, Kevin Durand

Radnja ukratko: Tajanstvena virusna epidemija sa simbolima drvenog zla i razaranjima New Yorka od strane vampira.

2. The Devil’s Backbone (2001)

The Devil's Backbone (2001)

Žanr: Drama, horor
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi

Radnja ukratko: Nakon što Carlos – 12-godišnjak čiji je otac umro u španjolskom građanskom ratu – stigne u zloslutno sirotište za dječake, otkrije da je škola ukleta i ima mnogo mračnih tajni koje mora otkriti.

1. Pan’s Labyrinth (2006)

Pan's Labyrinth (2006)

Žanr: Drama, fantazija, ratni
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

Radnja ukratko: Film govori o trinaestogodišnjoj djevojčici Ofeliji, koja zajedno sa svojom majkom bježi u brda, gdje njen suprug Vidal, kapetan u redovima falangista, sudjeluje u borbi protiv lokalnog komunističkog pokreta otpora. Radnja je smještena u svibanj-lipnja 1944., dok još uvijek Francoov režim progoni ostatke protivnika iz Španjolskog građanskog rata. Dok borbe traju, Ofelia otkriva labirint nedaleko njihovog prebivališta. Tu susreće Pana čuvara labirinta, biće iz grčke mitologije. On tvrdi da je Ofelia nestala kćer kralja podzemlja koja se pojavila u drugom obliku, i da bi se to potvrdilo, Ofelia je dužna izvršiti tri opasna zadatka.

Similar Posts