Highlander Remake - sve što znamo o filmu - Svijet filma

Highlander Remake – sve što znamo o filmu

There can be only one! U ovom članku vam donosimo sve što znamo o ovom nadolazećem remake filmu Highlander.

Highlander je oduvijek bio o Škotskom pripadniku klana Connor Macleod i njegovoj transformaciji u mitskog Besmrtnika – izrazito snažnog, ratnika/putnika kroz vrijeme.

Nakon godina odlaganja, izrazito očekivani reboot ponovno dobiva zalet, a redatelj Chad Stahelski zna da fanove najviše zanima samo jedna stvar: Hoće li se MacLeod vratiti?

Redatelj Stahelski je najpoznatiji po svojim ulogama kaskadera u filmovima poput Captain America: Civil War, The Matrix Reloaded i The Hunger Games, a u redateljskom poslu se do sada okušao samo dva puta, ali oba puta vrlo uspješno, filmovima John Wick (oba nastavka). Inače glasine su da je redatelj smislio ovaj reboot/remake kao trilogiju filmova, do toga može samo doći ako prvi film bude uspješno napravljen.

Highlander Remake - sve što znamo o filmu

Stahelski je izjavio: “Da, Connor MacLeod će se vratiti.”

Lambert je imao osrednje uspjehe na velikim ekranima, uključujući loše prihvaćene filmove poput Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes iz 1984 godine.

On više nije veliki glumac koji može sam privući gledatelje u kina, ali može li ga itko zamijeniti?

U intervju za Screenrant, Stahelski je rekao da već postoje razne konfliktne ideje o tome što raditi s likom.

Izjavio je: “Trenutno smo u kreativnom razvoju, što znači, kada sam ja došao raditi na filmu ideja za film je već postojala, a ja sam donio drugačiju ideju, tako da to sada želimo promijeniti i tražimo kreativni tim koji će to napraviti.”

Jedan od najvećih problema su naravno Lambertove godine. Francuski glumac sada ima 59 godina, a MacLeod bi trebao biti besmrtan.

Također postoji i problem da bi Connor Macleod trebao biti mrtav…

Highlander Remake - sve što znamo o filmu

 

Postojao je i drugi MacLeod, Duncan, kojeg je u spin-off TV seriji, kao i dva filma na velikim ekranima, glumio Adrian Paul.

Lambert je glumio Connora u čak četiri filma, s drugim filmom, The Quickening, koji je dobio užasne ocjene kritike. Svoj četvrti film i zadnji, Endgame, je izašao 2000 godine, gdje mu je njegov rođak Duncan, odsjekao glavu.

Mnogi fanovi bi ionako rado zaboravili te filmove, a Stahelski je već rekao da će zaboraviti neke manje popularne teme franšize, poput toga da su Besmrtnici zapravo izvanzemaljskog podrijetla.

UPDATE:

Čini se kako su kao scenaristi dovedeni Andrew Barrer i Gabriel Ferrari, scenaristi iza Marvel filma ‘Ant-Man and the Wasp’. Kao što smo već pisali, o ovom projektu se već dugo priča, ali sada kada su dovedeni scenarist postoji mogućnost da više nećemo morati dugo čekati na film.

Prema novom izvještaju  Andrew Barrer i Gabriel Ferrari trenutno prave scenarij za Highlander, koji još nema datum izlaska. Još nije poznato prave li potpuno novi scenarij ili prepravljaju Noah Oppenheimovu (Jackie, The Maze Runner) verziju.

Točno se ne zna u kojem će film smjeru ići, s obzirom na to da su došli novi scenaristi. Također se ne zna ni tko će biti glavni glumac, samo znamo da je jedno vrijeme Ryan Reynolds (Deadpool) bio povezan s glavnom ulogom u filmu, a to je bilo dosta davno i on je od tada postao poprilično zauzet čovjek. Također je bio spominjan i Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), za ulogu glavnog negativca, ali ni to nije potvrđeno.

Vračanje Connora definitivno zvuči kao dobar početak i jedva čekamo vidjeti u kojem će se smjeru ovaj film razvijati.

Similar Posts