Kada je Breaking Bad završio prije šest godina, finalne scene finala serije su ostavile sudbinu glavnog lika, Waltera Whitea, da visi u zraku. Pa, na neki način. Finale serije je napravljeno tako da se čini kako je Walt napokon susreo svog stvoritelja, ali kamera se zacrnila prije nego je išta moglo biti točno potvrđeno. I to je mjesto gdje je kreator Vince Gilligan ostavio stvari za tog lika. Svaki puta kada je upitan o tome prošlih godina, Gilligan je bio suzdržan oko Waltovih posljednjih trenutaka, ali to se napokon promijenilo.

El Camino: A Breaking Bad Movie dolazi na Netflix ovog petka, nastavljajući pričati Jess Pinkmanovu priču nakon događaja iz Breaking Bad serije. Već je postojalo hrpa teorija o sudbini Waltera Whitea, sugerirajući da je on nekako preživio finale serije. Najava ovog dugometražnog igranog Breaking Bad filma je samo još više zapalila te teorije. Hrpa Breaking Bad fanova i dalje misli da je Walter uspio na neki način preživjeti. Međutim, po prvi puta, Gilligan i službeno potvrđuje da je lik Bryana Cranstona, Walter White, definitivno mrtav.

Breaking Bad (2008-2013) - Svijet filma

Gilligan se pojavio na The Rich Eisen Show kako bi promovirao nadolazeći izlazak filma El Camino: A Breaking Bad Movie i domaćin ga je ponovno upitao o sudbini Waltera Whitea. Ovog puta, Gilligan je napokon dao i odgovor.

“Da, ja ću ti dati odgovor na to pitanje, Rich, zato što te toliko volim,” Gilligan je rekao na showu. “Da, Walter White je mrtav. Da.”

Walterov život je završio u finalu serije Breaking Bad, ali to ne znači da se Cranston neće pojaviti uz svog dugogodišnjeg kolegu Aarona Paula u El Camino. Glumac Jonathan Banks je prošlog mjeseca otkrio da će on reprizirati ulogu Mikea Ehrmantrauta u Breaking Bad filmu. S obzirom na to da je Walter ubio Mikea u finalnoj sezoni serije Breaking Bad, i njegova se smrt odvila na ekranu, tako da je jedini način na koji bi se on mogao pojaviti u El Camino filmu je kroz neke scene pogleda unazad. Ako će pogledi unazad igrati veliku ulogu u filmu, onda nema razloga zašto se Walt ne bi pojavio u nekom trenutku Breaking Bad filma.

El Camino: A Breaking Bad Movie dolazi ovog petka (11.10.) na Netflix.