Donosimo vam 10 najboljih filmova Engleskog glumca, producenta i glazbenika Toma Hiddlestona. Koji su vam najbolji njegovi filmovi? 

Thomas William Hiddleston (rođen 09. veljače 1981, Westminster, London) je Engleski glumac, filmski producent i glazbenik.

U karijeri je osvojio jednu Golden Globes nagradu za Najboljeg glumca u limitiranoj seriji ili TV filmu, za seriju The Night Manager (2016).

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Toma Hiddlestona:

10. High-Rise (2015)

High-Rise (2015)

Žanr: Drama, horor, sci-fi

Redatelj: Ben Wheatley

Glume: Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller

Ukratko: Životi stanovnika jednog nebodera polako se počnu urušavati.

9. Crimson Peak (2015)

Crimson Peak (2015)

Žanr: Drama, fantazija, horor

Redatelj: Guillermo del Toro

Glumci: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston

Radnja ukratko: Kada joj srce ukrade zavodljivi stranac, mlada će se žena naći u kući na vrhu planine sazdane od krvavo crvene gline, u kojoj se nalaze tajne koje će ju progoniti do kraja života. Iza mistične požude i tame, tajni i ludila nalazi se istina koju skriva Crimson Peak.

8. The Deep Blue Sea (2011)

The Deep Blue Sea (2011)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Terence Davies

Glumci: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Ann Mitchell

Radnja ukratko: U poratnoj Engleskoj Hester Collyer (Rachel Weisz) neuspješno je pokušala sebi oduzeti život. Prije nekog vremena napustila je svog muža, uvaženog suca Vrhovnog suda, radi polualkoholičara i bivšeg pilota RAF-a.

7. War Horse (2011)

War Horse (2011)

Žanr: Drama, povijesni, ratni

Redatelj: Steven Spielberg

Glumci: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis

Radnja ukratko: „Put rata“ prati prijateljstvo između konja po imenu Joey i mladića Alberta koji ga trenira. Kad se silom prilika razdvoje, film prati nevjerojatno putovanje konja kroz Prvi svjetski rat.

6. Only Lovers Left Alive (2013)

Only Lovers Left Alive (2013)

Žanr: Komedija, drama, fantazija

Redatelj: Jim Jarmusch

Glumci: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska

Radnja ukratko: Adam je glazbenik koji se ponovno susreće sa svojom životnom ljubavi Evom. Ta ljubavna priča traje stoljećima (budući da su dvoje ljubavnika vampiri) a Adam je sad krajnje depresivan i ne vidi gdje svijet vodi. Njihova ljubav je poljuljana i na velikom testu kada se pojavi divlja i nekontrolirana Evina sestrica.
Vampiri nisu nikada bili tako cool, tako kultivirani I tako humani kao u ovoj romantičnoj komediji. Sofisticirani par se družio sa veličinama poput Schuberta, Shellyja i Byrona a okolo se vozika u vintage autima, izležava u antiknim svilenim kimonima i skuplja rijetke elektirične gitare. No što kad ljubav postane upitna?