5 Najboljih filmova Michael B. Jordan

5 Najboljih filmova Michael B. Jordan

Donosimo vam 5 najboljih filmova Američkog glumca Michael B. Jordana. Koji su vam najbolji njegovi filmovi? 

Michael Bakari Jordan (rođen 09. veljače 1987) Američki je glumac. U karijeri je glumio u raznim serijama, poput uloge Wallace u HBO seriji The Wire (2002), Reggie Montgomery u ABC seriji All My Children (2003–2006) i Vince Howard u NBC drama seriji Friday Night Lights (2009–2011).

U nastavku pogledajte 5 najboljih filmova Michael B. Jordana:

5. Chronicle (2012)

Chronicle (2012)

Žanr: Drama, sci-fi, triler

Redatelj: Josh Trank

Glume: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

Radnja ukratko: Trojica srednjoškolaca naiđu na čudesno otkriće zbog kojeg steknu neobične sposobnosti. Iako nauče kontrolirati svoje moći, životi im se poremete kada prevlada mračna strana njihova karaktera.

4. Just Mercy (2019)

Just Mercy (2019)

Žanr: Drama

Redatelj: Destin Daniel Cretton

Glume: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Charlie Pye Jr., Michael Harding

Radnja ukratko: Bryan Stevenson, svjetski poznati branitelj za građanska prava, radi na oslobađanju pogrešno osuđenog zatvorenika.

3. Fruitvale Station (2013)

Fruitvale Station (2013)

Žanr: Biografija, drama, romantika

Redatelj: Ryan Coogler

Glume: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer

Radnja ukratko: Oscar Grant bio je dvadesetdvogodišnji stanovnik iz okolice San Francisca. Volio je svoje prijatelje, bio je ljubazan prema neznancima i bilo mu je teško govoriti istinu majci svoje prekrasne kćeri. Bio je plašljiv i hrabar, šarmantan i sirov, čovječan poput sredine u kojoj je živio. Sredina ga je pazila, borila se u njegovo ime i snimila ga mobitelom kada su ga hladnokrvno ubili snažni i uplašeni pripadnici gradske prometne policije, koji su se ponašali kako su mislili da se trebaju ponašati prema ljudima poput Oscara. Dogodilo se to na postaji Fruitvale, prvog dana nove 2009. godine.

2. Black Panther (2018)

Žanr: Akcija, drama, sci-fi, superhero

Redatelj: Ryan Coogler

Glume: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o

Radnja ukratko: T’Challa, novi vladar naprednog kraljevstva Wakande, mora braniti svoju zemlju od uništenja, od vanjskih i unutarnjih neprijatelja.

1. Creed (2015) i Creed II

Ivan Drago se priprema za Creed 2 - Video - Svijet filma

Žanr: Drama, sport

Redatelj: Ryan Coogler

Glumci: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson

Radnja ukratko: Adonis Johnson nikada nije upoznao svojega slavnog oca Apolla Creeda, svjetskog šampiona u teškoj kategoriji, koji je umro prije njegova rođenja. Ipak, nema sumnje da je boks u njegovoj krvi, stoga se Adonis uputi u Philadelphiu gdje je Apollo Creed održao svoj legendarni meč protiv Rockya Balboe. Stigavši, potraži upravo Rockyja i zatraži da ga trenira. Premišljajući se, Rocky u njemu vidi snagu i odlučnost kakve je upoznao u Apollu te ga ipak pristane učiti. Ubrzo Adonis dobije priliku boriti se za naslov, no postaje jasno da za ring nije dovoljna samo priprema, već je potrebno imati i srce pravoga igrača.

Similar Posts