Najbolji SF filmovi

Najbolji SF filmovi

Donosimo vam najbolje znanstveno-fantastične filmove svih vremena. Preko 50 filmova ima na listi i nadopunjuje se kako novi SF filmovi dolaze.

Ako ste ljubitelji filmova i serija pridružite nam se u našoj Facebook grupi.

Kako novi SF filmovi budu izlazili, te ako budu zadovoljili kvalitetom, dodat ćemo ih na ovaj popis koji je uvijek u izradi.

Superherojske i animirane filmove nismo stavljali na listu.

Rise of the Planet of the Apes (2011)/Dawn of the Planet of the Apes (2014)/War for the Planet of the Apes (2017)

Recenzija: War for the Planet of the Apes (2017)

Ova tri filma su reboot Planet of the Apes filmske franšize. Stavljam ih zasebno zato što od originalnih jedino prvi dio je vrijedan biti na ovom popisu, svi ostali nisu te kvalitete.

Minority Report (2002)

Najbolji SF filmovi

Redatelj: Steven Spielberg

Glume: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

Radnja ukratko: U budućnosti u kojoj posebna policijska postrojba može uhititi ubojice prije nego što počini svoje zločine, jedan časnik iz te jedinice optužen je za buduće ubojstvo.

Star Wars filmska franšiza

Star Wars filmska franšiza sastoji se od za sada osam glavnih filmova, s devetim u izradi, te tri spin-off filma od kojih je jedan animirani. Sve je počelo originalnom trilogijom i filmom Episode IV – A New Hope (1977), a slijedili su Episode V – The Empire Strikes Back (1980), Episode VI – Return of the Jedi (1983), Episode I – The Phantom Menace (1999), Episode II – Attack of the Clones (2002), Episode III – Revenge of the Sith (2005), Episode VII – The Force Awakens (2015) i Episode VIII – The Last Jedi (2017). Spin off filmovi su Star Wars: The Clone Wars (2008), Rogue One: A Star Wars Story (2016) i Solo: A Star Wars Story (2018). u 2019. godini dolazi Episode IX.

Interstellar (2014)

Najbolji SF filmovi

Redatelj: Christopher Nolan

Glume: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Radnja ukratko: Tim istraživača putuje kroz crvotočinu u svemiru pokušavajući osigurati opstanak čovječanstva.

Povezano: Najbolji horor filmovi

Blade Runner (1982) i Blade Runner 2049 (2017)

Redatelj: Ridley Scott / Denis Villeneuve

Glume: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young/ Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas

Radnja ukratko: Govori o detektivu Deckardu koji u budućnosti proganja odbjegle replikante, umjetna bića stvorena na naličje ljudi. / Mladi ‘Istrebljivač’ otkrije dugo skrivanu tajnu, koja ga odvede do bivšeg ‘Istrebljivača’ Rick Deckard, koji je nestao prije 30 godina.

Inception (2010)

Najbolji SF filmovi

Redatelj: Christopher Nolan

Glume: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Radnja ukratko: Kradljivac, koji krade korporacijske tajne upotrebom tehnologije za razmjenu snova, dobiva obrnuti zadatak kako bi postavio ideje u glavu izvršnog direktora.

Arrival (2016)

Recenzija: Arrival (2016)

Redatelj: Denis Villeneuve

Glume: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Radnja ukratko: Kada se dvanaest misterioznih letjelica pojavi širom svijeta, profesorica lingvistike Louise Banks je zadužena za tumačenje jezika od izvanzemaljskih posjetitelja.

Mad Max filmska franšiza

Najbolji SF filmovi

Mad Max filmska franšiza sastoji se od za sada četiri filma, Mad Max (1979), Mad Max 2 (1981), Mad Max Beyond Thunderdome (1985) i Mad Max: Fury Road (2015). Mel Gibson je glumio u prva tri filma, dok je u četvrtom glavnu ulogu glumio Tom Hardy.

The Martian (2015)

Najbolji SF filmovi

Redatelj: Ridley Scott

Glume: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Radnja ukratko: Astronaut ostaje nasukan na Marsu nakon što njegov tim misli da je umro i mora se osloniti na svoju genijalnost kako bi javi Zemlji da je on živ.

Donnie Darko (2001)

Najbolji SF filmovi

Redatelj: Richard Kelly

Glume: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell

Radnja ukratko: Problematični tinejdžer je mučen vizijama muškarca u velikom odjelu u obliku zeca koji manipulira njime kako bi počinio razna kriminalna djela, nakon što jedva izbjegne bizarnu nesreću.

Similar Posts