Recenzija: Wonder Wheel (2017)

Pogledali smo, možda i posljednji Woody Allenov film, u kojem glume Jim Belushi, Juno Temple, Justin Timberlake i Kate Winslet, Wonder Wheel.

Žanr filma:

Drama

Redatelj:

Woody Allen

Scenarist:

Woody Allen

Glumci:

Kate Winslet, Juno Temple, Justin Timberlake

Wonder Wheel je Američki drama film, redatelja i scenarista Woody Allen. Po svemu sudeći ovo bi mogao biti njegov posljednji film, zbog novih optužbi za seksualno uznemiravanje za napade.

Na Coney Island u 1950tima, spasitelj priča priču o sredovječnoj muškarcu koji upravlja ringišpilom, njegovoj ženi i kćerki.

Različiti likovi uključuju Ginny (koju glumi Kate Winslet), emocionalna bivša glumica, koja sada radi kao konobarica; Humpty (kojeg glumi Jim Belushi), muž od Ginny, “grubi” upravitelja ringišpila; Mickey (kojeg glumi Justin Timberlake), zgodni mladi spasitelj na plaži; i Carolina (koju glumi Juno Temple), Humptyeva otuđena kćerka, koja se skriva u očevom apartmanu.

Kada ne bi znao tko je redatelj i scenarist ovog filma, nakon prvih 5 minuta bi već mogao pogoditi. Vrlo je sličan njegovim prijašnjim filmovima, pričom, ambijentom, glazbom, pa čak i njegovim, očigledno životnim, ljubavnim problemima. Ponovno ovdje imamo ljubav između osoba s velikom razlikom u godinama, jedino što je ovog puta između starije žene i mlađeg muškarca, ali dosljednost se vidi.

Priča filma je dosta jednostavna i neke stvari se čine potpuno nepotrebnima u filmu i sumnjam da je ikome jasno zašto su tamo. Priča s mafijašima, te pogotovo mladi dječak koji postavlja požare gdje god stigne se čine potpuno nepotrebnima u filmu, naglašavam pogotovo mladi dječak.

Također malo je iritantno da je svaki lik u filmu poprilično blesav. Od zaljubljivanja preko noći, objavljivanja ljubavi gdje god se stigne, sljepoće na razne situacije koje su im pred nosom i slično.

Ambijent filma je ono što Woody Alan vrlo dobro radi, pa je tako i tu vrlo dobro pogodio sa scenama i mjestima na kojima je film sniman.

Također glazba u filmu je odlična i samo mi je žao što je nema malo više.

Kada sam bio mlađi nisam toliko volio njegove filmove, ali u zadnje vrijeme su mi sve bolji i bolji. Ipak, ako ste za nešto slično ovoj romantičnoj drami, bolje bi vam savjetovao, također njegov, Café Society koji ima istu ocjenu na IMDb kao i ovaj film, ali meni je znatno bolji.

Similar Posts