Najbolji SF filmovi

Najbolji SF filmovi

The Matrix filmska franšiza

The Matrix (1999)

The Matrix je filmska franšiza koja se sastoji od tri filma, The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) i The Matrix Revolutions (2003).

RoboCop (1987)

Redatelj: Paul Verhoeven

Glumci: Peter Weller, Nancy Allen, Dan O’Herlihy

Radnja ukratko: Odvija se u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su znanstvenici nakon nesreće preobrazili u kiborga, Robotskog policajca.

The Thing (1982)

The Thing (1982)

Redatelj: John Carpenter

Glumci: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David, Richard Masur

Radnja ukratko: Istraživački objekt na Antarktici nailazi na izvanzemaljske sile koja se mogu pretvoriti u sve što dotaknu sa 100% točnosti. Članovi objekta sada moraju saznati tko je čovjek i tko nije prije nego što bude prekasno.

Ready Player One (2018)

Redatelj: Steven Spielberg

Glumci: Hannah John-Kamen, T.J. Miller, Ben Mendelsohn

Radnja ukratko: Radi se o svijetu u kojem više nema gotovo ničega osim MMO igre zvane Oasis i gotovo svi ljudi planete zemlje se nalaze unutar te igre. Tamo mogu biti nešto više i drugačije nego su u svom svijetu, ali i zato treba puno rada i truda.

The Man from Earth (2007)

The Man from Earth (2007)

Redatelj: Richard Schenkman

Glumci: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley

Radnja ukratko: Džon Oldman je profesor fakulteta koji iza sebe ima desetogodišnju uspešnu karijeru. Naizgled bez ikakvog razloga on odlučuje da napusti posao i odseli se u drugi grad. Poziva kolege, fakultetske profesore biologije, antropologije, teologije i arheologije u svoju kućicu u šumi, gde im izlaže svoju teoriju o čoveku starom 14.000 godina, kromanjoncu koji je besmrtan. Nedugo zatim, otkriva kako je on taj čovek koji nikada ne stari. Počinje da priča svoje utiske o raznim istorijskim događajima čiji je bio svedok, te značajnim ljudima koje je poznavao.

Total Recall (1990)

Total Recall

Redatelj: Paul Verhoeven

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside

Radnja ukratko: Kad muškarac ode na virtualni odmor na planetu Mars, neočekivani i nerazumljivi niz događaja prisiljavaju ga na pravi put na planetu – zar ne?

The Fifth Element (1997)

LEELOO (“THE FIFTH ELEMENT”

Redatelj: Luc Besson

Glumci: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman

Radnja ukratko: Bruce Willis glumi Korbena Dallasa, njujorškog taksistu koji će postati junak u ovoj priči o ljubavi i preživljavaju u 23. stoljeću. U budućnosti kakvu je osmislio režiser Luc Besson, čovječanstvo je krenulo prema zvijezdama, šireći životnu energiju. No svakih 5000 godina, kada se nakratko otvore vrata paralelnih dimenzija, mračna sila napada univerzum. Upravo sada je to vrijeme i zao Zorg (Gary Oldman) to želi iskoristiti. Nadu za spas čovječanstvu može pružiti samo Leeloo (Milla Jovovich), koja predstavlja peti element, životnu snagu. Budućnost univerzuma u njezinim je rukama.

Predator (1987)

Predator (1987)

Redatelj: John McTiernan

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Kevin Peter Hall

Radnja ukratko: Prati elitni tim specijalnih snaga američke vojske kojeg vodi bojnik Alan “Dutch” Schaefer (Schwarzenegger) u misiji spašavanja talaca iz ruku lokalnih gerilaca u džungli Centralne Amerike. Ono što ne znaju, je da su istovremeno lovina vanzemaljskog čovjekolikog stvorenja sposobnog za međuzvjezdana putovanja i opremljenog naprednom tehnologijom.

The Prestige (2006)

The_Prestige

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Dva iluzionista sudjeluju u natjecateljskoj borbi, kako bi nadvisili jedan drugog u ultimativnoj iluzionističkoj scenskoj postavi.

Stalker (1979)

Stalker (1979)

Redatelj: Andrei Tarkovsky

Glumci: Alisa Freyndlikh, Aleksandr Kaydanovskiy, Anatoliy Solonitsyn

Radnja ukratko: Vodič vodi dvojicu muškaraca kroz područje poznato kao Zona kako bi pronašli sobu koja ispunjava želje.

Druge je zanimalo i ovo...