Recenzija: The Strain (2014–2017)

Tajanstvena virusna epidemija sa simbolima drvenog zla i razaranjima New Yorka od strane vampira. 

Žanr:

Drama, horor, triler

Kreator:

Guillermo del Toro, Chuck Hogan

Glumci:

Corey Stoll, David Bradley, Kevin Durand

 The Strain (2014) on IMDb

The Strain

Upravo je završena četvrta sezona, odlične horor serije, The Strain. Nažalost ova četvrta sezona je i najlošija, ali serija je i dalje odlična i svakako moja preporuka za ljubitelje horor filmova i serija. Ova recenzija je recenzija serije, cjelokupne, a ne samo četvrte sezone.

The Strain je Američka horor, drama serija, kreatora Guillermo del Toro i Chuck Hogan, prema njihovim trilogija knjigama istog imena.

Serija nikada nije imala popularnost nekih drugih horor serija, poput The Walking Dead ili American Horor Story, ali je za razliku od njih cijelo vrijeme pružala, više manje, jednaku kvalitetu.

The Strain ima jednu vrlo interesantnu priču, koja vas gotovo cijelo vrijeme drži napetom. Guillermo del Toro i Chuck Hogan su napravili jedan novi, drugačiji svijet, koji da su imali više vremena su vjerojatno mogli još bolje razviti, jer ostalo je nekih vrlo interesantnih dijelova serije, koji nažalost nisu do kraja uspjeli razviti. Teško je objasniti stvorove protiv kojih se naši glavni likovi bore, ali rekao bi da su neka vrsta spoja vampira i zombija, s glavnim negativcem koji je nešto puno više od samo bezumnih čudovišta. Ono što je u seriji, između ostaloga, odlično napravljeno su likovi i njihova odlična suradnja. Jedino što mi je kod toga bilo žao i to me najviše smetalo u četvrtoj sezoni, je to što su većinu sezone razdvojili ekipu, te ubacili neke nove likove, samo kako bi ih ubili. Potpuno ne potrebno i serija je bila najjača u trenucima njihovih zajedničkih pothvata.

Likovi i glumci su vrlo dobri i upravo njihova povezanost je jedan od najboljih dijelova serije. Idealno za takve tipove priča, svaki od likova ima neka svoja znanja, koja im koriste u borbi protiv te zaraze i čudovišta koje ih donose, te se međusobno nadopunjuju.

Što se tiče efekata i računalne animacije (CGI), to je onako osrednje. Meni se osobno sviđa, ali nisam siguran baš hoće li se svima svidjeti. Pogotovo pomalo čudan izgled glavnog negativca. Kao što sam rekao ja nemam ništa protiv meni je sasvim dobar izgled, ali vidim da se nekima možda i neće svidjeti.

Ako ste ljubitelji horor serija i dosta vam je recimo The Walking Dead serije, pogledajte nešto puno zanimljivije i napetije, s ne toliko borbi između ljudi, koliko zajedničke ujedinjene borbe protiv čudovišta.

Trailer serije pogledajte ispod.

Similar Posts