Recenzija: Anti Matter (2016)

Recenzija: Anti Matter (2016)

Anti Matter (AKA Worm) je znanstveno fantastični, noir pogled na Alisu u Zemlji Čudesa. Ana, Oxford PhD student, nađe se u situaciji da više ne može pamtiti nove stvari, nakon eksperimenta da generira i prođe kroz crvotočinu. Priča prati njene depresivne pokušaje da shvati što se događa i tko ili što je iza tih novih horora u njenom životu. 

Žanr filma:

Misterija, sci-fi

Redatelj:

Keir Burrows

Scenarist:

Keir Burrows, Keir Burrows

Glumci:

Yaiza Figueroa, Philippa Carson, Tom Barber-Duffy

 Anti Matter (2016) on IMDb

Anti Matter

Pravljen kao moderni, znanstveno-fantastični, triler prikaz na Alisu u Zemlji Čudesa, Anti Matter, redatelja i scenarista Keir Burrows, prati Anu (Yaiza Figueroa), znanstvenicu koja vodi Oxford University tim koji otkriva znanost oko crvotočina. Ako vas ta priča zanima, film bi vam mogao biti zanimljiv.

Priča kako se i vidi it ovoga nije tako loša, dosta je misteriozna i cijelo vrijeme, iako se da naslutiti, vas zanima kako će završiti i kako će ju objasniti. Problem priče je što je na trenutke dosta usporena i pomalo dosadnjikava, pogotovo u trenucima pretjeranog objašnjavanja znanosti. Pogotovo u početku filma, nekih 15, 20 minuta se koristi vrlo komplicirano objašnjavanje znanosti i to vrlo brzo, tako da se to nisam ni trudio pratiti, ako izdržite kroz taj dio filma, moglo bi vas kasnije i privući.

Što se tiče konverzacija koje su mi u najmanju ruku čudne, a često glupe, nisam siguran što bi rekao. S jedne strane užasno su mi iritantne, ali s druge možda je upravo to bio i cilj. Napraviti čudne situacije kako bi se i glavna glumica u njima čudno osjećala, a i gledatelji. Kao recimo priča s policijskim detektivom koji da iznudi priznanje nudi ljudima kikiriki i ispriča im priču kako po reakciji ljudi na to, on zna dali su krivi ili ne, ali samo zato što se onda oni uspaniče pa priznaju!!! Takvih, loših konverzacija, ima dosta u filmu. Nekome možda upravo to bude ćar filma, jer tima zaista izgleda kao da ste u nekoj drugačijoj zemlji, u Zemlji Čudesa.

Interesantan dio je i taj što većinu vremena, gledanja filma, ne znate što se događa, upravo kao i glavna glumica Ana, upravo je taj dio filma ono što mu daje dodatnu dozu misterioznosti.

Ono što me najviše odbija u filmu je užasna, užasna gluma! Toliko je iritantno loša, da sam izgubio volju za gledanjem i praćenjem filma zbog toga. Kombinirano s tim lošim konverzacijama, namjernim ili ne namjernim, uspijevaju uništiti film.

Efekti su otprilike u skladu s glumom ili ih nema ili su loši. Maske i par poigravanja s kamerom za snimanje je sve što nam ovaj znanstveno fantastični film ima za ponuditi.

Mislim da film ima solidnu, priču, koja bi se ljubiteljima znanstvene fantastike mogla svidjeti. Film bi možda bio bolji da je recimo pravljen kao neka animirana verzija, samo zato da izbjegnu te očajne glumce.

Similar Posts