Kevin Feige potvrdio da je Captain Marvel jača od Thanosa!

Kevin Feige potvrdio da je Captain Marvel jača od Thanosa!

MCU je na rubu otkrivanja svog novog najjačeg lika, a mi ćemo vam dati trag: uskoro će postati Thanosova najgora noćna mora.

Njezino ime? Carol Danvers, poznatija vama, meni i Kree ljudima kao Captain Marvel, međugalaktički ratnik i budući spasitelj planete Zemlje. To kažemo zato što je sigurno da će heroina, koju glumi Brie Larson, izjednačiti snage jednom kada se udruži s Najjačim Zemljinim Herojima tijekom napada u Avengers: Endgame. Fanovi su se do sada pitali tko je najjači lik u MCU? Jeli to Thor, Hulk ili Iron Man? Ne, nedavno je šef Marvel Studiosa, Kevin Feige, potvrdio da je to ustvari Captain Marvel.

U Thor: Ragnarok, Thor se čini uvjeren da je upravo on najjači Avenger. Ali tko je zapravo najjači Avenger? Mnogi fanovi su mišljenja da je to Incredible Hulk sa svom svojom neograničenom snagom ili čak Iron Man sa svojom tehnologijom, možda Scarlet Witch ili Doctor Strange sa svojim magijama. Pa, kako nam donosi Feige, to nije nitko od njih.

Kevin Feige potvrdio da je Captain Marvel jača od Thanosa!

Marvel Studios šef Kevin Fiege je potvrdio te vijesti u intervjuu:

“U našoj stripovskoj mitologiji, Captain Marvel je lik koji ima jednu nogu na Zemlji, a drugu u kozmičkoj areni. Sada kada smo napravili nekoliko filmova koji se odvijaju na Zemlji i nekoliko kozmičkih avantura u Avengers, the Guardians of the Galaxy i Thor, mislili smo da je pravo vrijeme za napokon upoznati svijet s Captain Marvel. Ona je jedan najjačih – i najpopularnijih – likova u našim stripovima, a sada će postati najjači lik u Marvel Filmskom Svemiru.”

Ovo nije prvi puta da je Kevin Feige pričao o statusu Captain Marvel kao najjačeg Avengera u MCU. U 2016. godini, kada je Brie Larson tek izabrana za ulogu Captaina, on je rekao:

“Vrlo nam je važno da svi naši heroji ne postanu savršeno iskrojene ikone. Svi Marvel likovi imaju svoje mane [i] te mane su upravo ono što ih čini ljudima. Što se tiče Captain Marvel, ona je najsnažniji lik kojeg smo ikada stavili na film. Njezine su moći izvan ljestvice, a kada se predstavi, bit će daleko najjači lik koji smo ikada imali. Važno je, dakle, napraviti i neku suprotnost koja će ju učiniti stvarnom. Ona mora imati ljudskost kako bi se uključila, a Brie [Larson] može to učiniti.”

Carol Danvers je očigledno daleko najjači lik do sada i bit će ju teško uskladiti s ostalim Avengersima. Ostali Avengersi imaju svoje mane i svi su poprilično ranjivi. To je ono što povećava uloge u filmovima i čini likove lakšima za povezati se. Ali ako je heroj presnažan, onda tu nema puno zabave (otprilike moje mišljenje o Captain Marvel filmu i glavna kritika na njega). To je i problem o kojem su razgovarali redatelji Anthony i Joe Russo. Oni su rekli da “razlog zašto se ljudi povezuju s tim likovima je njihova ljudskost, te da i heroji imaju mane,” a oni tvrde da su našli “pažljiv način” kako prikazati ljudske mane Captain Marvel.

Bit će interesantno vidjeti kako će se Captain Marvel uklopiti u Avengers: Endgame. Ona je često u stripovima spominjana kao najveća prijetnja Thanosu i ne bi nas puno iznenadilo da upravo Captain Marvel dođe i pobjedi Thanosa. U Infinity War, jedini dokaz koji smo vidjeli o Captain Marvel je bio njezin simbol na Furyjevom pejdžeru prije nego se pretvorio u prašinu. Nakon toga je vidimo u post-credit scenama filma Captain Marvel kako sudjeluje u kratkom pitanju s nekim od preostalih Avengersa, te u trailerima za Avengers: Endgame.

Avengers: Endgame izlazi 26. travnja 2019. godine.

Sada znate tko je najjači lik u MCU. Jeste li iznenađeni odlukom?

Druge je zanimalo i ovo...