7 najboljih HOROR filmova

Gledanje Horor filmova pomaže smršavjeti – studije potvrđuju

Wooow, tagaj frenda kojem bi ovo dobro došlo, znam da ću ja pokušati. 😉

Uz to dodali smo horor trailere i GIFove, kako bi vam pomogli.

Sve od kada sam kao ‘mali’ gledao svoje prve horor filmove i dalje sam veliki ljubitelj istih.

Bilo da se radi o užasno strašnom The Exorcist, pomalo ružnom The Thing, jezivim Poltergeist, pa sve do najnovijih, novih King adaptacija, poput fantastičnog IT.

Do sada su neki zaljubljenici u horor filmove mislili kako oni imaju terapeutska svojstva, a sada ispada kako su bili u pravu!

Prema istraživanju koje su proveli istraživači u University of Westminster, gledanje strašnih horor filmova ima brojne povoljne efekte, uključujući; topljenje kalorija i podizanje morala ljudima.

Zanimljivo je to da koliko će u tome ‘uspješan’ horor film biti, ovisi i dvije stvari, prvenstvo koliko strašnim vi smatrate film koji gledate i koliko zapravo želite biti uplašeni.

Istraživanje je uključilo 10 ljudi da gledaju 10 strašnih filmova i nadzirali njihove otkucaje srca, nivo kisika i ugljičnog dioksida.

Gledanje Horor filmova pomaže smršavjeti - studije potvrđuju

Saznali su da izlaganje subjekata strašnim filmovima ispušta andrenalin, koje autor studije, Richard Mackenzie, tvrdi da potiče živčani sustav da se bori ili bježi.

Kada se to stanje pokrene tijelo počne trošiti masne zalihe kao energiju, uz to ispuštati krvni šećer. Još i tjera vaše tijelo da ubrza metabolizam što uzrokuje da trošite šećer bez upotrebe kisika.

Postoji još prednosti osim gubitka težine. Usporedna studija, provedena u Coventry University 2003 godine, objavljena u Stress novinama, otkriva da gledanje horor filmova ujedno tjera tijelo da ispusti više bijelih krvnih zrnaca.

Gledanje Horor filmova pomaže smršavjeti - studije potvrđuju

To je ponovno povezano s odgovorom tijela da se bori ili pobjegne i omogućava ljudima da se bore protiv infekcija i na neko vrijeme poboljšavaju imunosni sistem.

Uz to, dobro plašenjem može poboljšati raspoloženje, kao protu djelovanje kako se čini, ili je to barem tvrdnja Margee Kerr, sociologinje i istraživačica straha i autorice Scream: Chilling Adventures In the Science of Fear.

Izjavila je za The Times:

“Istraživanja koja smo proveli moje kolege i ja pokazala su da visoka, negativna, uzbuđenja značajno stimuliraju poboljšanje raspoloženja.”

Gledanje Horor filmova pomaže smršavjeti - studije potvrđuju

Kerr objašnjava da nakon što subjekti budu uplašeni oni se osjećaju manje zabrinuti, manje frustrirani i sretniji.

E sada prije nego posjednete prijatelje i rodbinu ispred Texas Chainsaw Massacre maratona, moramo objasniti da postoji veliko upozorenje oko svega ovoga, osoba koja gleda horore ima koristi o tome samo ako želi biti uplašena.

Gledanje Horor filmova pomaže smršavjeti - studije potvrđuju

To znači da morate biti ljubitelj horor filmova u startu kako bi imali učinka od toga, a to izlaganje strašnim filmovima u ranom djetinjstvu je ostavilo neke ljude s zaostalom nervozom za cijeli život, zbog horora koje su vidjeli u djetinjstvu.

Što se mene tiče, ne mogu baš potvrditi ovo istraživanje. Što se tiče poboljšanja raspoloženja, još i da, ali što se tiče mršavljenje, slobodno mogu reći NE, definitivno NE, tko zna, možda nisam pravi ljubitelj horor filmova ;).

Similar Posts