Recenzija: Escape Room (2017)

Recenzija: Escape Room (2017)

Četvero prijatelja odluči se okušati u popularnoj igri “Escape room” u Los Angelesu. U sobi ostanu zarobljeni s demonom i moraju smisliti kako izaći. 

Recenzija filma Escape Room 2019 na ovom linku

Žanr filma:

Horor

Redatelj:

Peter Dukes

Scenarist:

Peter Dukes

Glumci:

Skeet Ulrich, Sean Young, Christine Donlon

 Escape Room (2017) on IMDb

Recenzija: Escape Room (2017)

Escape Room je horor kojega je režirao Peter Dukes, za njega je također i napisao scenarij. Neki od glumaca su Skee Ulrich (Brice), Sean Young (Ramona), Christine Donlon (Jess). Film prati četvero prijatelja (dva para) koji odluče otići u „Escape room“, sobu u kojoj su zaključani i u roku od 55 minuta moraju pronaći ključ. Brice je vlasnik te sobe koja je prije dvije godine proglašena najpopularnijom u Los Angelesu. No, trenutno nemaju puno posjetitelja pa on kupuje ukletu kutiju kako bi doveli puno posjetitelja.

Prva od mnogih mana filma je sama kutija, koju Brice kupuje da soba postane popularnija. Prodavačica ga upozorava na nesreće koje kutija donosi i on joj nije povjerovao (ne bih ni ja), ali on nikada ne ističe tu kutiju koju je toliko jako htio stavio ju je na ormar u sobu i tamo stoji.

Likovi su neizrađeni, Angie je jako iritantna i ništa ni ne radi cijelo vrijeme dok je u filmu. Treba im jako puno vremena da donesu neku odluku i uopće se ne može povezati s njima.

SPOILER U SLJEDEĆEM ODLOMKU

Na kraju izađu iz sobe (neću reći koliko osoba), ali stvar je u tome što Brice govori da je svaka sekunda važna, a oni su pola sata potrošili na vrištanje, znači mogli su sve riješiti u 25 minuta, doslovno su morali napraviti 3 ili 4 stvari. Demon je pokidao kameru, a Briceu nakon što je vidio ne samo da nema slike nego da je osoba izvukla kameru iz zida treba jedno 10 minuta da otvori sobu.

Slika je jako tamna, u zadnjim scenama se ne vidi pola kadra, na jednom dijelu svjetla blješte pola minute bez potrebno (nije za epileptičare J ).

Zanimljiva stvar u filmu je to da je demon to jest osoba koju je demon opsjeo zavezan na lancu koji se približava svakih 5 minuta pa to povećava napetost. Ima nekih trenutaka koji su stvarno napeti i zanimljivi tako da to donekle opravdava film, mada ne baš jako.

Ima 2 filma Escape Room iz ove godine ja sam prvo pogledao trailer za jedan drugi, tako da ako ga želite pogledati, mada nema potrebe za time, pripazite koji gledate.

Similar Posts