'Frozen' redatelji otkrili kolike su šanse za treći film

‘Frozen’ redatelji otkrili kolike su šanse za treći film

Chris Buck i Jennifer Lee, redatelji svjetski popularnog animiranog filma Frozen i njegovog nedavno izašlog nastavka u intervjuu za CinemaBlend su otkrili razmišljaju li već o trećem nastavku.

Frozen 2 izašao je prošlog tjedna, a nakon prvog vikenda je na svjetskom tržištu zaradio $350 milijuna, što je novo-postavljeni rekord u kategoriji animiranih filmova. Disney će zahvaljujući tom nastavku uskoro prestići crtu od sveukupno 3 milijarde zarađenih dolara, i to samo na domaćem (američkom) tržištu i to samo u ovoj godini, a kako se još na izlazak čeka također Disneyev film Star Wars: The Rise of Skywalker, te astronomski velike brojke će sasvim sigurno porasti još i više.

Prvi Frozen film izašao je prije šest godina i oprašio kino blagajne kao nijedan animirani film do tad, a kako njegov nastavak polako ali sigurno trči prema njegovom rezultatu, postavlja se pitanje – hoćemo li Annu, Elsu i ostatak društva ponovno gledati na velikom platnu (ne računajući činjenicu ako ovaj drugi dio opet budemo gledali u kinu)?

'Frozen' redatelji otkrili kolike su šanse za treći film

Tijekom intervjua s CinemaBlendom, filmaši Chris Buck i Jennifer Lee, zajedno s producentom Peterom Del Vechom, progovorili su o eventualnoj budućnosti franšize i kako su Frozen i Frozen 2 pomogli u zatvaranju priče glavnih likova. Del Vecho je objasnio da su, gledajući ta dva filma zajedno, i Buck i Lee “odradili zadivljujući posao spasivši ih kao jednu cjelovitu priču”, dodajući da se “sada osjeća kao potpuno putovanje.” Lee je nastavila i dodala: “meni se to čini kompletno”, prije nego što je pokazala na Bucka i rekala: “pitajte njega za godinu dana.”

Iako se čini da glavni trojac, barem za sada, nema namjere ići dalje sa pričama iz Arendella, s obzirom na uspješnost nastavka, mogućnost trećeg filma nije baš potpuno nerealna. No, budući da Frozen 2 služi kao savršen način za zatvaranje Anine i Elsine priče, filmaši će uistinu morati smisliti nešto vrijedno da bi treći film imao smisla. Frozen 2 na lijep način zatvara poglavlja ovih voljenih likova. Nadamo se da će, ako dođe do trećeg filma, naći način da franšizu odvedu u uzbudljivom novom smjeru, umjesto da recikliraju stari materijal. No, ako Disney i dadne zeleno svjetlo za još jedan film, sasvim sigurno će biti potrebne godine do izlaska novog filma.

Ako već niste, našu recenziju drugog dijela možete pročitati preko gornjeg linka. Jeste li već pogledali Frozen 2? Biste li htjeli vidjeti treći nastavak?

Similar Posts