Recenzija: The Prodigy (2019)

Pogledali smo novi horor triler film, The Prodigy. Našu recenziju filma The Prodigy pročitajte u članku.

Žanr:

Horor, triler

Redatelj:

Nicholas McCarthy

Scenarist:

Jeff Buhler

Glumci:

Taylor Schilling, Brittany Allen, Colm Feore

Radnje ukratko:
Majka zabrinuta za sinovo uznemirujuće ponašanje misli da možda nešto nadnaravno utječe na njega.

U filmu Sarah (Taylor Schilling) je upravo dobila svoje prvo dijete. Njezin sin Miles (Jackson Robert Scott) čini se da je posebno dijete već od malih nogu, visoke inteligencije i s visokim pragom boli. Međutim, Miles također pokazuje uznemirujuće ponašanje.

Ne može se reći da se scenaristi filma The Prodigy nisu potrudili napraviti nešto novo s jednom već dosta puta viđenom temom. I dok se vidi taj donekle zanimljiva promjena, film je užasno predvidljiv na svakom koraku. Svaki mali zaplet vidi se da kilometra. I dok je film većinom držao kakvu takvu napetost, kraj se može predvidjeti duže vrijeme, tako da je pri kraju postao i dosadan nažalost.

Traileri filma su ga pokazivali u najboljem svijetlu, kada tome pribrojimo da su navodno morali editirati film jer je na trenutke bio pre strašan, nadao sam se napokon nekom paklenom horor filmu. Dakako, pokazalo se da su to sve marketinški trikovi. I dok se ne može reći da na trenutke nije bio napet, teško je reći da je bio i strašan. Najbolja stvar u filmu je poprilično jezivi dječak Miles Blum (Jackson Robert Scott), koji s tim ludim očima ima neko opasno jezivo lice.

Previše je toga u filmu objašnjeno gotovo na samom početku, tako da nije bilo velikih iznenađenja, razmišljanja o tome što će se, kako i zašto dogoditi. Uz to, izabrali su jedan previše jednostavan put kojim će ići i nažalost od njega nisu odstupali ni milimetra. Ništa osim te uske priče The Prodigy se nije ni potrudio ispričati.

Gluma u filmu je ok, kao što sam rekao, dječak se pokazao najboljim jer je jedini on uspio stvoriti neku jezu i napetost u filmu. Bez njega ne bi ni toga bilo.

Trailer filma The Prodigy

Similar Posts