Nemojte očekivati Targaryense ili Zmajeve u ‘Game Of Thrones’ Prequelu

Game Of Thrones (Igra Prijestolja) Sezona 8 Teorija sugerira da su Zmajevi reinkarnacija Targaryensa

Svijet Game of Thrones (Igra prijestolja) je brutalno i nepopustljivo mjesto, ispunjeno političkim mahinacijama i zabijanjima noževa u leđa, jer mnogi traže vlast nad Sedam kraljevstava Westerosa. No, u pozadini ima malo tajnovitosti i magije, osobito kada su u pitanju tri zmaja Daenerys Targaryen.

U predaji serije, zmajevi nisu viđeni stoljećima, a posljednja stvorenja bila su mala i bolesna prije nego što se smatralo da je njihova rasa izumrla. Samo Targaryenovi, dinastija vladara iz stare Valyria, mogu jahati ove zmajeve. Daenerys i Jon Snow, zbog svoje Targaryenske krvi, jedini su likovi koje znamo sposobni jahati zmajem – naravno, osim Night Kinga, koji ima majstorstvo nad svim bivšim živim bićima.

Nemojte očekivati Targaryense ili Zmajeve u ‘Game Of Thrones’ Prequelu

Druge fanovske teorije sugeriraju da bi bivši suprug od Dany, Khal Drogo, mogao biti duša smještena u Drogonu, jednom od njezina tri zmaja. Drogo je bio ozlijeđen, a zatim otrovana od vještice. Dany, previše pouzdana u vješticu, napravila je s njom nagodbu kako bi ga spasila trgovanjem životom svog nerođenog djeteta, međutim, ona nije bila sigurna kada ju je sklopila. Dijete je bilo mrtvorođeno i Drogo je postao biljka, a Dany je ostala bez muža ili nasljednika.

Dany je dobila svoje zmajeve kad su bili naizgled mrtva jaja, više dekorativne i vrijedne relikvije, nego embriji koji trebaju biti njegovani. No, Daenerys je također imala dar da ne može biti spaljena vatrom, što je rijetka osobina čak i među Targaryenovom krvnom linijom. Sjedila je u vatri pogrebne lomače svoga muža s jajima, zbog čega su se izlegli i dovela zmajeve u život.

Game Of Thrones (Igra Prijestolja) Sezona 8 Teorija sugerira da su Zmajevi reinkarnacija Targaryensa

Serija nije objasnila kako se to dogodilo, odakle su jaja zapravo došla i koji tip magije je bio korišten za to. Nakon što su rođeni, jarko crveni komet spržio je nebo, a Wildling čuvarica Osha je rekla da je taj fenomen znak zmajeva koji se vraćaju u svijet bez znanja o svom rođenju.

Teorija Colliderove Donne Dickens sugerira da Drogonova duša ne potječe od Khal Drago, već od Danynog mrtvorođenog djeteta koje bi također imalo Targaryensku krv. Ta ideja ima smisla u kontekstu njezina odnosa s Drogonom, koji bi sadržavao dušu njezina sina Rhaega.

Game Of Thrones (Igra Prijestolja) Sezona 8 Teorija sugerira da su Zmajevi reinkarnacija Targaryensa

To bi također objasnilo vezu Jona Snowa sa zmajem kojeg je počeo jahati, Rhaegala. Jon je zapravo Aegon Targaryen IV, pravi rođeni sin Rhaegara Targaryena i ime koje nosi Daenerysin zmaj.

Serija tek treba eksplicitno objasniti značenje iza ove ideje, ali ono ima smisla u kontekstu izvornog materijala. Autor George R.R. Martin ponudio je mnogo tragova u svojim tekstovima, a ti se tragovi nastavljaju pojavljivati ​​u TV serijama.

Možda ćemo saznati više o Targaryenovim vezama s njihovim zmajevima dok se posljednja sezona Game of Thrones nastavlja na HBO-u.

Similar Posts