15 Najboljih Triler Serija - 21 stoljeće - Svijet filma

15 Najboljih Triler Serija – 21 stoljeće

Nastavljamo s našom rubrikom, 15 Najboljih serija 21 stoljeća, po žanrovima. Ovog puta na redu su triler serije. Vjerujem da će kao i do sada biti neke koje smo možda zaboravili ili predvidjeli, ali sigurno je da su i ove serije fantastične. Kako bi malo smanjili izbor, stavljamo samo one koje su počele u 21 stoljeću (od 2001 godine na dalje).

Prije nego počnem naglasio bi da je vrlo teško točno odrediti žanr većini ovih serija. Kako ne bi ja bio onaj koji izmišlja žanrove serija, vodio sam se IMDb i wiki, pa ako netko želi provjeravati može na ta dva mjesta. Neke serije poput Luther, Sherlock i sličnih će biti u nekim drugim kategorijama.

Breaking Bad (2008–2013)

Kreator: Vince Gilligan

Glume: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn

Radnja ukratko: Kada sazna da ima smrtonosni rak, profesor kemije u srednjoj školi, odluči da će upotrijebiti svoje vještine kako bi pravio najčišći kristalni met, kako bi se pobrinuo za svoju obitelj. To je stresno koliko i zvuči.

The Wire (2002–2008)

15 Najboljih Triler Serija - 21 stoljeće

Kreator: David Simon

Glume: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn

Radnja ukratko: The Wire je uznemirujuć pogled na Baltimorsku narko scenu, kroz oči dilera i gradskih provoditelja zakona. Ova epska, urbana drama ne bježi od nasilja i teških tema, te je svake godine vrlo hvaljena od obožavatelja, novih i starih.

Fargo (2014– )

Fargo

Kreator: Noah Hawley

Glumci: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Kristen Dunst, Ewan McGregor, David Thewlis

Radnja ukratko: Razne kronike prijevare, intrige i ubojstva u i oko smrznute Minnesote. Ipak, sve te priče zagonetno vode na jedan ili drugi način u Fargo, ND.

Mindhunter (2017– )

Kreator: Joe Penhall

Glumci: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv

Radnja ukratko: Ova izmišljena priča, vrti se oko specijalnog FBI odjela, koji se bavi kriminalističkim profiliranjem serijskih ubojica, jednim dijelom proučava okrutne ubojice poput poznatih Edmund Kemper, Charles Manson i drugih, a s druge strane rješavaju njihove aktualne, izmišljene slučajeve, koje u startu pokušavaju spriječiti onime što su naučili iz svog istraživanja.

Dexter (2006–2013)

Kreator: James Manos Jr.

Glumci: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

Radnja ukratko: Temelji se na liku Dextera Morgana (Michael C. Hall), forenzičara za krv u policijskoj postaji u Miamiju, a koji je ujedno i serijski ubojica.

Similar Posts