Kreator serije The Punisher otkriva moguće likove za drugu sezonu

Steve Lightfoot, kreator Marvel serije The Punisher, je otkrio neke detalje budućih sezona, spominjući neke likove koji bi se mogli pojaviti u seriji. 
The Punisher, kojem je premijera bila na Netflixu, prije  nekih tjedan dana, prati Frank Castle (Jon Bernthal), bivšeg marinca koji je sada postao osvetnik, te je dugogodišnji lik Marvel stripovskog svemira.

Serija je već prikazala neke od stripovskih likova, poput Micro, bivšeg analiste NSA i  Billy Russo koji će kasnije postati (u stripu) Jigsaw, zli neprijatelj Castlea. A u posljednjem intervju, Lightfoot je otkrio neka nova imena likova koji bi se mogli pridružiti Netflix seriji.

Kreator serije The Punisher otkriva moguće likove za drugu sezonu
Micro

THR donosi da kada su upitali Lightfoota koje bi nove likove volio vidjeti u The Punisher seriji, on im je odgovorio: Barracuda i Kathryn O’Brien. Barracuda, bivša Zelena Beretka, je pokušao ubiti Castle u stripu (ostavljajući ga da umre, kao hrana morskim psima, bezuspješno); a O’Brien, bivša CIA agentica, je bila saveznik i romantična veza Castle. Nakon što je spomenuo Barracuda i O’Brien, Lightfoot je rekao “Svakako njih dvoje mi prvi dolaze na pamet, ali postoji tako puno odličnih likova. To je vrlo zanimljiv pješčanik za igrati se.”

Kreator serije The Punisher otkriva moguće likove za drugu sezonu

Ipak čini se kako kreator serije nije još ni počeo razmišljati o drugoj sezoni. Što ni ne čudi, kada znamo da je serija vani malo duže od tjedan dana. Serija je predstavljena kao spin-off serije Daredevil, te je dobila osrednje ocijene kritike, s trenutnih 61% na Rotten Tomatoes. Sezona 2 još nije najavljena od strane Netflixa, tako da je Punisher sudbina i dalje neizvjesna. Mada koliko sam vidio, za razliku od kritike, publika je serijom oduševljena, a vjerujem da je to ipak svima važnije.

Ono što je ipak malo spornije je što je The Punisher serija dosta kontroverzna. Nažalost lako se mogu vidjeti poveznice između serije i stvarnih događanja, mada mi je nerazumljivo kriviti jednu zabavu i razonodu gledanja nečega na televiziji s svjetskim problemima.

Ali, ako do druge sezone dođe, likovi poput Barracuda i O’Brien mogu otvoriti neke nove mogućnosti za seriju. Barracuda, koji bi trebao biti crnac, te O’Reilly, žena, oboje imaju priče koje su dosta interesantne te bi možda mogle privući raznovrsniju publiku – priče o obitelji, ratu, cinizmu i ostalome. Njihov prelazak iz stripa u tv seriju bi mogao Punisher seriju napraviti raznovrsnijom.

Za sada, iako se čini da Lightfoot nije pretjerano razmišljao o drugoj sezoni, izgleda da ima ideju ili dvije u kojem bi ju smjeru odveo. Nadam se da će do toga i doći.

Druge je zanimalo i ovo...