Recenzija: Geostorm (2017) - Svijet filma

Recenzija: Geostorm (2017)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični film katastrofe u kojem glume Gerard Butler, Andy Garcia, Ed Harris i drugi, Geostorm.

Žanr:

Akcij, sci-fi, triler

Redatelj:

Dean Devlin

Scenarist:

Dean Devlin, Paul Guyot

Glumci:

Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Andy Garcia, Ed Harris

 Geostorm (2017) on IMDb

Recenzija: Geostorm (2017)

Geostorm je Američki znanstveno-fantastični, akcijski film o katastrofi, redatelja, scenarista i producenta Dean Devlin, kojem je ovo filmski debi. Zvijezde filma su Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Ed Harris i Andy García.

Kada mreža satelita koja je dizajnirana kako bi kontrolirala klimu počne napadati Zemlju, utrka je protiv vremena kako bi se otkrila prava prijetnja prije nego svjetska geološka oluja obriše sve i svakoga.

Ovaj film je kritika pokopala, a slično je odlučila napraviti i publika, tako da će sigurno biti jedan od filmova s najvećim gubicima ove godine, pogotovo kada znamo da mu je budžet bio oko $120 milijuna.

Ovdje bi se čak više priklonio kritičarima jer film je očajan. Priča je baš jednostavna, viđena puno puta i zaostaje za današnjim vremenom barem 20 godina. Svaki ‘zaplet’ u filmu, teško ih je uopće nazvati zapletima, se vidi kilometrima unaprijed. Od početka filma se vrlo teško natjerati pogledati ga do kraja.

Osim užasne priče, nekoliko puta su pokušali biti i smiješni, valjda su ciljali na filmove tipa Armageddon, Independence Day ili slično, ali nisu ni iz bliza uspjeli.

Glumci su očajni, vjerujem da su dobro platili ta velika imena poput Gerard Butler, Andy Garcia i Ed Harris da glume u ovom filmu, što oni ni iz bliza nisu zaslužili, barem ne ovim filmom. Između ostaloga, od te trojice, moglo bi se reći da ni jedan nije glavni glumac, Butler je djelomično, ali nije samo on, tu imamo još i nešto manje poznate Abbie Cornish i Jim Sturgess, koji, kao i ovi iznad, nisu loši glumci, ali su se uklopili u užas ovog filma.

Film je, što trailerima, što ostalim najavama, ionako više ciljao na vizualne efekte katastrofe, koji mora se priznati nekada izgledaju dobro. Ali, prvo što su vrlo rijetki, a drugo izgledaju kao da nisu dio istog filma. Jedni se voze cestama u normalnim autima, kraj normalnih zgrada i slično, a onda pokažu video katastrofe grada iz zraka i stavljaju neke svemirske zgrade, koje nemaju veze s ovim prije prikazanima.

Film je užasan, jedan od najgorih što sam gledao ove godine i možda najveća zamjerka mi je ta toliko jednostavna i predvidiva priča. Ako ste se baš zaželjeli filmova katastrofe, bolje se vratite starim klasicima poput, već gore spomenutog, Armageddon, Deep Impact, Outbreak, The Day After Tomorrow i sličnih. Iako ni jedan od njih nije baš vrhunski, 10 klasa su iznad ovog filma.

Similar Posts