Donosimo vam 10 najboljih filmova škotskog glumca Gerard Butlera. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

Gerard James Butler (Paisley, Škotska, 13. studenoga 1969.) škotski je glumac.

Iako je trebao biti odvjetnik okrenuo se glumi sredinom ’90-ih. Imao je manju ulogu 1997. godine u filmu Sutra nikad ne umire, osamnaestom filmu o britanskom agentu Jamesu Bondu, te ulogu u američkoj miniseriji Attila 2001. godine. Zaradio je pozitivne kritike nakon nastupa u mjuziklu Joela Schumachera iz 2004. godine Fantom Opere. Tri godine poslije postao je svjetski poznat ulogom Kralja Leonida u filmu 300. Od tada pojavljivao se u uspješnim filmovima kao što su P.S. Volim te (2007.), RocknRolla (2008.), Gola istina, Građanin opasnih namjera (2009.) i Lovac na glave (2010.).

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Gerard Butlera:

10. Machine Gun Preacher (2011)

Machine Gun Preacher (2011)

Žanr: Akcija, biografija, krimi

Redatelj: Marc Forster

Glumci: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon

Radnja ukratko: Kada bivši pripadnik motociklističke bande Sam Childers (Gerard Butler) donese životno presudnu odluku da ode u istočnu Afriku pomoći popravljati domove koji su razrušeni u građanskom ratu, razbjesne ga neviđeni užasi s kojima se suočava lokalno stanovništvo, a posebno djeca. Ignorirajući upozorenja iskusnijih humanitaraca, Sam počinje gradnju sirotišta na mjestu gdje je ono najpotrebnije – usred teritorija koji kontrolira brutalna Božja vojska otpora (LRA), paravojna skupina koja prisiljava djecu da postaju vojnici čak i prije tinejdžerske dobi. Ali za Sama nije dovoljno samo zaštititi žrtve LRA. Odlučan je spasiti ih čim više i vodi oružane misije duboko u neprijateljskom teritoriju s ciljem povratka otete djece, čime vraća mir u njihove živote, a na koncu i u svoj. Eksplozivna priča iz stvarnog života o čovjeku koji je spasio više od tisuću siročića od gladi, bolesti i ropstva.

9. Den of Thieves (2018)

Trailer: Den of Thieves (2018) - Svijet filma

Žanr: Akcija, krimi, drama

Redatelj: Christian Gudegast

Glumci: Gerard Butler, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr.

Radnja ukratko: Priča prati legendarnu ekipu pljačkaša banaka koja planiraju veliku, finalnu pljačku federalne rezerve u Los Angelesu, i to žele izvesti točno ispred nosa elitnih policijskih jedinica tog grada. Film se radnjom fokusira na živote kriminalaca, kao i na živote pripadnika elitnih policijskih jedinica Los Angelesa.

8. P.S. I Love You (2007)

P.S. I Love You (2007)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Richard LaGravenese

Glumci: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr.

Radnja ukratko: Holly je prekrasna mlada žena, koja ima savršenog muža. Udala se za ljubav svog života – strastvenog, duhovitog i šarmantnog Gerrya. Ali Gerry oboljeva i umire, a s njegovom smrću kao da gasne i život u njoj. Jedina osoba koja bi je mogla izvući iz takvog stanja, je zauvijek izgubljena. Nitko je nije poznavao bolje od Gerrya… i zato je on imao plan! Gerry je prije smrti napisao pisma koja će Holly pokazivati put, pisma koja će je voditi kroz silnu tugu, ali joj ponovno otkriti i sreću. Pisma od nje traže najneobičnije stvari, a na kraju svakog stoji, P.S. volim te.

7. The Phantom of the Opera (2004)

The Phantom of the Opera (2004)

Žanr: Drama, mjuzikl, romantika

Redatelj: Joel Schumacher

Glumci: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson

Radnja ukratko: Godina je 1870., Pariz. Raoul De Chagny postaje novi vlasnik kazališta, te prepoznaje svoju ljubav iz djetinjstva Christine. Kada se temperamentna talijanska diva La Carlotta razljuti na direktore, bježi, a Christine iz pozadine postaje primadonna. Ali i veliki glazbeni znalac, takozvani Duh Opere zaljubljuje se u Christine. Fantom, unakažen ali okrutan, živi sam u podrumima Opere. Fantom otima Christine i prijeti da će dva ljubavnika, Raoula i Christine odvojiti do točke od koje nema povratka (Point of there is no return). Fantom pušta Raoula i Christine, i ostaje sam. Christine se udaje za Raoula.

6. RocknRolla (2008)

RocknRolla (2008)

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: Guy Ritchie

Glumci: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Idris Elba

Radnja ukratko: Kada ruski mafijaš organizira veliku prijevaru u kojoj zaradi milijune funti, članovi londonskog podzemlja dolaze po svoj dio. Mnogi sumnjivi ljudi, gospodin One-Two, računovotkinja Stella, Johnny Quid, drogirana rock zvijezda…samo su neki od njih.