Recenzija: Crooked House (2017) - Svijet filma

Recenzija: Crooked House (2017)

Pogledali smo novi film pravljen prema knjigama Agathe Christie u kojem glume velika imena, poput Glenn Close, Gillian Anderson, Christina Hendricks, Max Irons i drugih. 

Žanr:

Krimi, drama, misterija

Redatelj:

Gilles Paquet-Brenner

Scenarist:

Julian Fellowes, Agatha Christie

Glumci:

Christina Hendricks, Honor Kneafsey, Gillian Anderson, Glenn Close, Max Irons

 Crooked House (2017) on IMDb

Recenzija: Crooked House (2017)

Crooked House je Britanski misterija film, redatelja Gilles Paquet-Brenner, pravljen prema knjizi Agatha Christie istog imena. Zvijezde filma su Max Irons, Glenn Close, Gillian Anderson i Christina Hendricks.

U ovoj, jednoj od najzapletenijih priča Agathe Christie, bivši špijun, koji je postao privatni detektiv, je nagovoren od svoje bivše ljubavnice da uhvati ubojicu njezinog djede, prije nego to učini Scotland Yard i otkrije mračne tajne njihove obitelji.

Još jedna odlična knjiga i priča od Agathe Christie. Potpuno je zasebna od njezinih ostalih djela, pa tako ovdje ne možemo vidjeti neke poznate likove poput Hercule Poirot ili Gospođice Marple. Ovog puta u ulozi glavnog detektiva se nalazi Charles Hayward (Max Irons), koji vodi interesantnu potragu za ubojicom unutar kuće i obitelji punih tajni. Film nam nudi nekoliko vrlo dobrih zapleta, mada ipak, lakše sam nego inače pogodio tko je ubojica.

Iako je film sniman s vrlo malim budžetom ($10 milijuna) uspio je privući neka vrlo dobra glumačka imena, poput gore navedenih Glenn Close, Gillian Anderson, Christina Hendricks i Max Irons. Tu bi izdvojio Gillian Anderson i Christina Hendricks. Anderson što starije glumi imam osjećaj da i bolje. Iako joj je ova uloga zapravo dosta slična onoj iz American Gods, to ne znači da ju je manje dobro odglumila, kratka, ali vrlo pamtljiva uloga. Slično je i s Christina Hendricks, koja je glavna ženska uloga u filmu i vrlo dobro ju je nosila. Ostali nisu ništa posebno, ali nisu ničime ni kvarili film.

Osobno volim taj povučeni Britanski zavičaj, koji koliko lijep i privlačan, uvijek ima neku dozu misterije u sebi, pa tako i sada. I to je jedan mali, ali interesantan detalj filma.

Ako volite knjige Agathe Christie, filmove i serije o Poirotu ili Gospođici Marple, ‘who done it’ podžanr, ili općenito solidne misterije, dajte ovom filmu priliku, mislim da se nećete razočarati.

Similar Posts