Avengers: Endgame prodaje 5 puta više karata od Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame je već #5 na IMDb Top 250

Tek je krenuo u kinima, a Avengers: Endgame je već #5 na IMDb Top 250 listi. Proglašen od strane registriranih IMDb korisnika, popis koji se stalno razvija prošao je kroz brojne promjene tijekom godina i pruža lijepu mješavinu klasičnih i suvremenih filmova. Kako bi se kvalificirali, film mora imati barem 25.000 ocjena na web stranici, a formula pametno stavlja veću vrijednost na ocjene vjerodostojnijih korisnika.

Unatoč široko rasprostranjenoj popularnosti i nevjerojatno uspješnom postotku kod kritičara, a tu je i naša recenzija filma Avengers: Endgame, Marvelov Filmski Svemir je do sada zauzeo samo nekoliko mjesta na popisu. Barem u svijesti glasača IMDB-a, Avengers: Infinity War i Guardians of the Galaxy su najbolje što franšiza može ponuditi do ovog pisanja. Ali sada, u treptaju oka, Marvelov najnoviji film se uzdigao na ljestvici.

Trenutno (danas je 27. travnja 2019.), Avengers: Endgame je #5 na IMDb Top 250 listi s ocjenom 9 .Jedini filmovi ispred njega su The Shawshank Redemption, Kum, Kum II dio i The Dark Knight. Pogledajte snimku zaslona stranice u prostoru ispod:

Avengers: Endgame je već #5 na IMDb Top 250

Ono što je uistinu nevjerojatno u tome je to da je Endgame tek otvorio u kinima; projekcije filma u SAD-u započele su s prikazivanjem u četvrtak, 25. travnja. No, film je prodavao unaprijed ulaznice bez presedana, tako da nije posve iznenađujuće da je Endgame uspio osigurati tako veliki broj glasova samo nekoliko sati nakon prikazivanja. Vrhunac 22 filma, 11-godišnjeg dijela pripovijedanja, to je bio jedan od najtraženijih filmskih događaja već dugo vremena i obožavatelji očito nisu gubili vrijeme u davanju Endgameu pečat odobrenja. Mnogi vjeruju da je film opravdao svoj ogromni hype i da je poslužio kao emocionalna isplata za sve u MCU do sada. Još jednom, redatelji Joe i Antony Russo isporučili su nešto posebno.

Ipak, čak i najtvrdokorniji fanovi MCU-a mogli bi priznati da je Endgameov broj 5 (ispred mnoštva klasika) malo pretjeran. Ali to je priroda IMDb sistema. Nije neuobičajeno da najnoviji dijelovi mega franšiza budu na Top 250 mjestu odmah nakon njihovog puštanja, samo da bi s vremenom otpali. Oni koji su vidjeli ​​Endgame na noći otvaranja bili su oni koji su najviše uzbuđeni vidjeti film, pa su stoga najvjerojatnije dali visoku ocjenu. Upravo sada, bio bi veliki šok ako bi Avengers: Endgame potpuno nestao s liste kada ga bude više ljudi bude pogledalo, ali kada se prašina slegne, vrlo vjerojatno će mu se pozicija promijeniti prema dolje. Možete vidjeti kako stoji i na našoj listi najboljih filmova 2019. godine.

Druge je zanimalo i ovo...