Kako Avengers: Endgame priprema Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kako Avengers: Endgame priprema Guardians of the Galaxy Vol. 3

I dok Avengers: Endgame troši većinu svog vremena slaveći povijesti Marvelovog Filmskog Svemira i donosi završnicu nekih likova i dugogodišnjih priča, film povremeno uzima trenutke kako bi pripremio filmove koji dolaze poslije njega. Ne radi to tako agresivno kao prijašnji Marvelovi filmovi – nema post-kredit scena za primjer – međutim daje nam neke mrvice za nastaviti.

Jedan od filmova koje najjasnije priprema je Guardians of the Galaxy vol. 3, koji se očekuje da dođe negdje u 2021. godini od redatelja James Gunna, koji je nedavno ponovno postavljen za ulogu redatelja tog filma. Gunn je već u prošlosti rekao da će Gamora igrati veliku ulogu u novom filmu, a nakon što je taj lik ubijen prošle godine u Avengers: Infinity War, fanovi su se pitali hoće li se ona uopće vratiti, ili jeli nas Gunn samo želio zavrati kada je ono rekao. Naravno, ovo je trenutak kada vam naglašavamo da su ispod spojleri za Avengers: Endgame, koji je sada u kinima.

Kako Avengers: Endgame priprema Guardians of the Galaxy Vol. 3

Thanos je mijenjao Gamorin život za Soul Stone u Infinity War, a kako smo naučili u Endgame te zamjene su za stalno. Na kraju, ako radite što je Thanos radio – skupljate kamenje kako bi si dali božanstvene moći – zamjena onoga što najviše volite za Soul Stone ne bi imalo puno smisla ako bi prva stvar koju napravite bila da vratite tu osobu natrag i zapravo dobijete kamen ‘besplatno’. Gamoru su fanovi prvi puta upoznali u Guardians of the Galaxy, onda, ona je mrtva – no naravno ovdje dolazi ‘ali’. Sve putovanje kroz vrijeme u Endgame filmu je dovelo do putovanja nove verzije Gamore, iz vremena taman prije prvog Guardians filma, u budućnost, kako bi se pridružili Avengersima i Guardiansima u borbi protiv Thanosa na vrhuncu filma. Ona je negdje nestala nakon filma, a u posljednjim trenucima filma, čini se da će je Peter Quill i ostali članovi Guardiansa vjerojatno slijediti i vidjeti mogu li oni dovesti ovu Gamoru u film.

Kako Avengers: Endgame priprema Guardians of the Galaxy Vol. 3

Još jedna velika promjena za Guardianse je novi dodatak posadi broda Benatar: Thor, bog groma. Nakon što je imenovao Valkyrie kraljicom (kraljem? to je ono što kažu u dijalogu…) Novog Asgarda, on odluči poći na putovanje, umjesto onoga što svi očekuju od njega da bude. Ovo je podsjetnik na raniju scenu gdje dobiva sličan savjet od važne osobe iz njegove prošlosti. Kada ga Valkyrie pita gdje ide, Thor kaže da ide na vožnju – a Rocket mu prilazi i kaže da je vrijeme da krenu. Na brodu Benatar, Thor i Quill raspravljaju oko toga tko je glavni toga što Thor naziva “Asgardians of the Galaxy,” vjerojatno lagani naglasak na novi strip istog imena. Odluka da dodaju Thora Guardiansima (ako pretpostavimo da će ga zaista dodati i da ih on ne napusti prije sljedećeg filma) ima dosta smisla, s obzirom na ton i estetiku njegovog posljednjeg ‘solo’ filma Thor: Ragnarok, koji je vukao puno inspiracije iz Guardians of the Galaxy.

Definitivno se radujemo vidjeti Thora u sljedećem filmu, te kako će se voditi ‘borba’ za prevlast na brodu Benatar, kao i tko će (ponovno) osvojiti srce opasne Gamore u novom nastavku. Morat ćemo pričekati gotovo dvije godine kako bi to saznali.

Similar Posts