Hobbs & Shaw 2 moguć sada kada je Fast & Furious Spin-Off prešao $700M

Hobbs & Shaw 2 moguć sada kada je Fast & Furious Spin-Off prešao $700M

Čini se da je u ovim trenucima Hobbs and Shaw 2 gotovo siguran. Hobbs & Shaw je certificiran, masivan hit jer je spin-off Fast & Furious službeno prešao 700 milijuna dolara na globalnoj blagajni. I dok za studije postaje sve važnije da glavni blockbusteri u svijetu zarađuju puno novca, ovdje je vrlo snažan naglasak na globalno tržište. Dali je to u konačnici važno, ostaje vrlo interesantna tema za razgovore. U svakom slučaju, to gotovo pa osigurava nastavak.

Prema novom izvještaju, Universal Pictures je objavio da je Hobbs & Shaw zaradio preko $700 milijuna. Interesantno, to uključuje samo $160.2 milijuna u Sjevernoj Americi. Za razliku od toga, spin-off, u kojem glume Dwayne Johnson i Jason Statham, prikupio je 175 milijuna dolara u Kini i nastavlja skupljati. Ovo je poprilično značajno zato što, u ovom trenutku, Hobbs & Shaw ima najmanju zaradu na domaćem tržištu od ijednog filma koji je ikada prešao $700 milijuna ili više na kino blagajnama. I dok bi lako mogao prestići Ice Age: Continental Drift ($164 milijuna) na tom polju prije nego završi svoje prikazivanje, to je još uvijek fascinantno postignuće.

Recenzija: Hobbs & Shaw (2019)

S druge strane, to nije veliko iznenađenje za ovu franšizu, koja je eksplodirala filmom Fast Five i od tada je stvarala ogroman uspjeh na kino blagajnama izvan domaćeg tržišta. To je pomoglo Universalu napraviti jednu od najunosnijih franšiza, te jednu od vrlo rijetkih koja nije u posjedu Disneyja. Primjer toga, Hobbs & Shaw je sada postao najveći film 2019. godine koji nije došao iz Disneyja ili nije povezan s Marvelovim Filmskim Svemirom. Spider-Man: Far From Home, Sonyjev film, je zaradio $1.12 milijardi, ali je produciran od strane Disneyjevog Marvel Studiosa i dio je MCUa.

Hobbs & Shaw je sada četvrti najbolji film po zaradi u franšizi, samo iza filmova Fast & Furious 6 ($788.7 milijuna), The Fate of the Furious ($1.23 milijardi) i Furious 7 ($1.51 milijardi). I dok to sigurno otvara vrata Hobbs & Shaw 2, ili kako god studio želi zvati taj film, također otvara mogućnost za buduće ekspanzije. Vin Diesel nas je već prije zadirkivao spin-off filmom predvođenim ženama. S obzirom na uspjeh ovog filma, vrlo je moguće da će Universal htjeti istražiti i druge aspekte ove često kritizirane, ali financijski vrlo uspješne franšize.

Sljedeći film u franšizi je Fast & Furious 9, koji se trenutno snima, Justin Lin se vratio režirati, nakon što je bio redatelj na četiri prethodna filma. Dwayne Jonsonov Luke Hobbs i Jason Stathamov Deckard Shaw će preskočiti taj film, tako da će biti interesantno vidjeti kako će on proći na kino blagajnama bez njih dvojice, pogotovo bez megapopularnog The Rocka. Studio već ima planove za deseti film u seriji, a mi samo čekamo kada će napustiti ovu, za njih, premalu Zemaljsku kugli i otići istraživati svemirska prostranstva. Ako ovako nastava zarađivati, vrlo vjerojatno uskoro.

Similar Posts