Redatelj Jokera otkriva zašto je posljednja scena toliko važna

Otkrivena Rotten Tomatoes ocjena za Joaquin Phoenixov ‘Joker’ plus reakcije kritičara

Rotten Tomatoes je službeno objavio početne ocjene za Joaquin Phoenixov ‘Joker’ film, a mi vam ovdje donosimo i neke od reakcija kritičara na film.

Novi Joker film redatelja Todda Phillipsa u kojem glumi Joaquin Phoenix u glavnoj ulozi kao titularni lik Klaun Princ Kriminala. Film je inicijalno otvorio s 85% na Rotten Tomatoes u svojoj prvoj priči o podrijetlu, te je hvaljen zbog svog majstorski novog poimanja lika. Trenutno mu je ocjena nešto i porasla, pa sada je na 87%.

Joker prati Joaquin Phoenixa kao propalog komičara koji kasnije postaje Joker u filmu koji inspiraciju vuče iz Martin Scorseseovih klasika poput Taxi Driver, Raging Bull i The King of Comedy dok vraća sat unatrag, smještajući film u grubi i prizemljeni Gotham City iz 1980. Todd Phillips je režirao Joker film prema skripti koju je napisao zajedno  Scottom Silverom (8 Mile).

Ispod pogledajte neke od reakcija najvećih kritičara na Joker film.

Varietyjev Owen Gleiberman:

“Joaquin Phoenix zapanjuje kao psihički bolestan geek koji postaje klaun-ubojica Joker u Todd Phillipsovom neo-‘Taxi Driver’ kopiji: rijetki stripovski film koji izražava ono što se događa u stvarnom svijetu.”

The Wrapov Alonso Duralde:

“Todd Phillips pogađa izgled i ton, uglavnom iz drugih filmova, to je origin priča R-rejtinga koja je više nego što se čini na prvu.”

The Hollywood Reporterov David Rooney:

“Joaquin Phoenix hrabro iznova otkriva Batmanovog glavnog neprijatelja u Todd Phillipsovoj mračnoj novoj viziji superherojske priče postanka.”

JoBloov Paul Shirey:

“JOKER je dvosmislen koliko i oduševljava i bez sumnje će potaknuti mnogo rasprava, razmišljanja, teorija i debata dugo nakon što napusti kina.”

Comic Bookov Brandon Davis:

“Poput The Dark Knight, Joker nadilazi jednostavna filmska temelja fokusirana na bilo koje super heroje ili negativce. Postaje umjetnost prepun sirovih dijelova i pobuđuje unutarnje i vanjske razgovore za svoju publiku.”

IGNov Jim Vejvoda:

“Potpuno predana izvedba Joaquina Phoenixa i Todd Phillipsova majstorska, iako djelomično nova reinvencija DC originalnog materijala prave Joker filmom koji bi trebao ostaviti ljubitelje stripova i one koji to nisu uznemirenima i dirnutima na prave načine.”

Joker dolazi u kina 04. listopada 2019. godine.

Similar Posts