Recenzija: Dark - sezona 2

Recenzija: Dark – sezona 2

Pogledali smo drugu sezonu odlične Netflixove krimi misterija serije, koja podsjeća na Twin Peaks, Stranger Things i It, DARK! Našu recenziju druge sezone serije Dark pročitajte u članku.

Datum izlaska druge sezone serije Dark:

21. lipanj 2019.

Žanr serije:

Krimi, drama, misterija

Kreator:

Baran bo Odar, Jantje Friese

Glumci:

Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis Triebel

Radnja ukratko:

Obiteljska saga s nadnaravnim zaokretom, postavljena u njemačkom gradu, gdje nestanak dvoje male djece otkriva odnose između četiri obitelji.

Recenzija: Dark - sezona 2

Dark je znanstveno-fantastična serija misterije kreatora Baran bo Odar i Jantje Friese. Prva je Netflixova originalna serija na Njemačkom jeziku i debi je imala na Netflixu 01. studenog 2017. godine. Prva sezona je dobila uglavnom pozitivne kritike i nama je bila fantastična. Često ju uspoređuju s drugom Netflixovom serijom Stranger Things. Netflix je odobrio drugu sezonu čije je snimanje započelo u 2018. godini.

Druga sezona njemačke Netflixove uspješnice izašla je 21.lipnja 2019. (ironično,točno na taj datum je u prvoj sezoni Michael / Mikkel počinio samoubojstvo).
Inače,za one koji ne znaju ovo je prva Netflixova serija na njemačkom jeziku.

Nastavljamo točno gdje smo stali u finalu prve sezone i saznajemo što se dogodilo će se dogoditi 2052. u malom njemačkom gradiću Windenu kojeg smo,kao i njegove blago rečeno živopisne likove upoznali u prvoj sezoni.
Dok smo u prvoj sezoni pratili radnju u tri vremenska razdoblja tj. 1953. , 1986. i 2019. godini,ovdje se radnja proširila na još dva razdoblja – 1920. i 2052. godinu. U više vremenskih razdoblja pratimo obitelji Tiedemann,Doppler,Kahnwald i Nielesen i njihovu ulogu u misterioznim nestancima u malom i uspavanom gradiću Windenu.

Recenzija: Dark - sezona 2

Na početku serije trebalo je nekoliko epizoda dok smo pohvatali tko je tko i na koji način je povezan s ostalim likovima u 2019.,a kako je radnja odmicala postalo je sve teže i teže snalaziti se među likovima kad smo postepeno počeli otkrivati da dio likova postoji i u drugim razdobljima ; najbolji primjer za to je Mikkel Nielsen koji u 2019. u špilji prođe kroz portal i završi u 1986,a kako kasnije saznamo i ostane tamo gdje ga posvoji simpatična medicinska sestra Ines i preimenuje ga u Michael. Naravno,tu nije kraj jer kako doznamo Michael je zapravo otac našeg glavnog junaka Jonasa.

Seriju su mnogi kad je tek krenula uspoređivali sa Stranger Things mada realno nemaju puno sličnosti jer ovdje se radi o puno mračnijoj i kompleksnijoj seriji koja često preispituje ozbiljne teme poput religije ,znanosti,kompliciranih međuljudskih,pa i obiteljskih odnosa.
Za razliku od prve sezone druga je dosta dinamičnija s puno više akcije ,a i dosta lakše je pratiti tko je tko iako ni u ovoj sezoni ne nedostaje šokantnih preokreta.

Recenzija: Dark - sezona 2

S obzirom na to da se radi o njemačkoj seriji glumci su nam većinom nepoznati ali su odlično odradili svoj posao,posebno treba izdvojiti Louisa Hoffmana ,22-godišnjak koji je u drugoj sezoni imao puno teži zadatak u odnosu na prvu prethodnu sezonu.
Luis glumi Jonasa ,tinejdžera koji se ni kriv ni dužan nađe u središtu vječite borbe dobra i zla,i koji ni sam nije svjestan koliko je on bitan u cijeloj priči.
Glumca smo mogli vidjeti i u manjoj ulozi u “Red Sparrow” s dobitnicom Oscara Jennifer Lawrence.

Seriju sam sasvim slučajno otkrio prošle godine i moram priznati da nisam apsolutno ništa očekivao od serije ,nakon prve epizode sam se navukao na seriju.
Nova sezona mi je u nekoliko stvari bolja od prethodne jer mi je gluma bila puno uvjerljivija,a i bilo je lakše pratiti događanja sad kad znam tko je tko ,kome je što…itd.
Priča je konačno počela davati i odgovore na neka pitanja koja smo se možda od početka pitali.
Radi se o jako kompleksnoj priči koja se proteže kroz više vremenskih perioda a uspješno paze na detalje i na sve se pazi.

Netflix je ranije ove godine potvrdio da je svaka sezona jedan ciklus i kako će treća sezona koja je već u pripremi i koja bi trebala izaći dogodine ujedno biti i posljednja.

Trailer druge sezone serije Dark:

Druge je zanimalo i ovo...