Recenzija: Gunpowder (2017– )

Pogledali smo novu, BBC mini-seriju Gunpowder u kojoj je glavni glumac Kit Harington (Jon Snow). U tekstu pročitajte naše mišljenje o seriji. 

Datum izlaska serije:

21. listopad 2017

Žanr serije:

Drama

Kreator:

Ronan Bennett, Daniel West

Glumci:

Mark Burns, Martin Lindley, Dennis O’Donnell, Kit Harington

Recenzija: Gunpowder (2017– )

Gunpowder je pravljen prema istinitom događaju u kojem Britanski aktivist Guy Fawkes i grupa provincijalnih engleskih katolika planiraju raznijeti Dom Lordova i ubiti kralja Jamesa I. u ranom 17. stoljeću.

Kreatori mini serije su Ronan Bennett (“Public Enemies”, Hidden, Top Boy) i Daniel West, a glavna zvijezda mini serije je Kit Harington (Jon Snow u Game of Thrones).

Ova mini serija počinje vrlo napeto i moram priznati, pretjerano brutalno. Možda će se nekome to i svidjeti, realnosti tog mučenja, ali meni je bilo malo previše. Tijekom tih prvih pola sata imao sam osjećaj da sam ja na mučenju.

Inače serija izgleda dosta vjerodostojno, ne znam točno stvarnu povijesnu priču, pa ne mogu više o tome reći, ali definitivno sve izgleda u skladu s vremenom u kojem se odvija.

Problem je što mi priča nije dovoljno zanimljiva, u startu se vidi da je njihov pothvat osuđen na propast, a i takvih serija i filmova je viđeno već puno puta, a i kvalitetnijih.

Likovi nisu ništa posebno razrađeni, jer za to nije baš bilo previše vremena, tako da jedva da smo se dotakli životne priče glavnog glumca Robert Catesby (Kit Harington), a o ostalima da ne pričam.

Kao što sam rekao, ono što je serija uspjela dobro prikazati, možda malo i pre slikovito za neke, su užasi tog vremena u kojem se radnja odvija.

Sve u svemu može se pogledati, ali nije nešto na što treba trošiti previše vremena.

Similar Posts