Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)

Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)

Pročitajte našu recenziju za 7 sezonu, HBO serije Game of Thrones, plus slike, traileri i za nove gledatelje ili one koji se hoće podsjetiti, video vodič za početnike.

Žanr serije:

Avantura, drama, fantazija

Kreator:

David Benioff, D.B. Weiss

Glumci:

Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington

 Game of Thrones (2011) on IMDb

Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)
Night King

Game of Thrones sezona 7, je ponešto drugačija nego prošle sezone. Prva razlika je to što za razliku od prošlih sezona nema 10 epizoda, nego 7 epizoda, a iduća razlika je da je sezona izašla prije knjige George R. R. Martin, ali je on dao kreatorima serije neke smjernice po kojima će se knjiga odvijati. I najveća razlika, naspram svih sezona do sada, je što se serija puno brže odvija nego u dosadašnjim sezonama.

Još jedna vrlo dobra sezona Game of Thrones. Kako sam čitao nisu baš svi zadovoljni ovako brzim raspletima i količinom akcije u ovoj sezoni, ali mislim da je to sasvim normalno za očekivati, obzirom da je ostala samo još jedna sezona nakon ove i to od samo 6 epizoda, a i iskreno mislim da seriji konstantno fali puno više akcije. Nemam ništa protiv objašnjavanja, dobre priče i svega, ali kada bi serija imala više epizoda i izlazila češće, a ne jednom godišnje po samo 10 epizoda, gdje su barem 7, 8 pričanja i objašnjavanja. U ovoj sezoni, zapravo, ima podjednako akcije kao i u ostalima, samo što ovdje ima 7 epizoda, naspram inače 10.

Počinje tako što Arya traži osvetu protiv Freys izdaje, kroz cijelo kraljevstvo, a i drugi likovi traže krv. Uz pomoć svog savjetnika Tyriona Lannistera (Peter Dinklage), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) planira ponovno doći na prijestolje svojega pokojnog oca. Cersei Lannister (Lena Headey), vladajuća kraljica, želi eliminirati sve izdajnike koji okružuju King’s Landing (i vjeruje da su izdajice posvuda). Na sjeveru, gdje vlada Jon Snow (Kit Harington), on se nada da će ukloniti prijetnju White Walkersa. Finale serije se vrlo brzo bliži!

Serija kao i obično zapanjuje fantastičnim izgledom i snimanjima na raznim lokacijama diljem svijeta. Svaka lokacija zaista ima svoj unikatan izgled, tako svaki puta kada se lokacije promjene imamo osjećaj kao da nisu dio istog svijeta, recimo zima na Sjeveru, naspram vidnih vrućina na Jugu, pa borbe na raznim lokacijama i slično, su zaista dio koji ovu seriju diže na još jednu višu razinu. Čak uz to što ima malo epizoda, dobili smo neke zaista predivne detalje, poput novog života Samwell Tardy (John Bradley), koji trenutno živi u Citadel (tvrđavi), koji je kroz samo par trenutaka odlično prikazan, pa ponovno sjedinjenje Arya s njezinim, davno izgubljenim strahovukom (Dire Wolf ) i slično.

Glumci su kao i do sada fantastični, od početka serije mi je najdraži lik Tyriona Lannistera (Peter Dinklage), mada mislim da najbolje u seriji glumi Cersei Lannister (Lena Headey), koja koliko got ju svi mrzili zaista odlično odrađuje posao.

Par razočaranja ipak imam i u seriji, kao i u ovoj sezoni. Imamo par “jakih”, zanimljivih likova, čije bi borbe volio vidjeti, poput Sandor ‘The Hound’ Clegane, Ser Jorah Mormont, Ser Bronn of The Black Water, Ser Gregor Clegane The Mountain, Brienne of Tarth i ostalih. U cjelokupnoj seriji njihove borbe smo možda vidjeti jednom ili dva puta, a od nekih poput Grey Worm, niti jednom, barem ne protiv nekih poštenih protivnika.

I drugo, mada vidim da je kritika većinom zadovoljna zadnjom epizodom, ja baš i nisam. Vrlo razočaravajuće i isforsirano ubojstvo jednog od likova, bez pretjerano napetosti i šarma kao u prošlim sezonama. Baš se činilo kao da je na brzinu samo odrađeno jer kao i uvijek do sada, netko mora umrijeti. Uz to još jednom su uspjeli pokazati koliko serija može biti usporena, te na kraju potpuno očekivani Cliffhanger za sljedeću sezonu.

U svakom slučaju po mnogima jedna od najboljih serija svih vremena, što se tiče sezone standardno odlična, meni možda i bolja od većine, ali na žalost zna i dalje biti na trenutke usporena. Ne sumnjam da će je svi koji su do sada gledali nastaviti gledati, a oni koji nisu savjetujem im da što prije počnu.

 

Galerija slika 7 sezone, Game of Thrones

Na našem YouTube kanalu možete pogledati popis za reprodukciju, samo vezan uz Game of Thrones seriju, u kojem imate promo za neke epizode, snimanje borbe na zaleđenom jezeru, vodič za početnike i slično.

Similar Posts