Friends: 5 tajni otkrivenih o seriji

Friends: 5 tajni otkrivenih o seriji

Serija Friends prvi puta se pojavila na televizijskoj sceni u rujnu 1994. To je postao hit show i ubrzo je pomogla pokrenuti karijere Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lise Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i Davida Schwimmera. Evo nekoliko tajni koje možda niste znali o toj seriji.

1. Friends su se u originalu zvali Insomnia Café

Friends: 5 tajni otkrivenih o seriji

Naziv serije nije uvijek bio Friends. Serija je prošla kroz nekoliko promjena naslova prije nego što je odabran trenutni naslov. Da se nije dogodila nijedna od tih promjena, TV šefovi odlučili bi se za Insomnia Café. Ostali mogući naslovi su uključivali Friends Like Us i Six of One. Sigurno nam je drago što su odlučili koristiti Friends kao završni naslov.

2. Fontana prikazana u uvodnim kreditima nije u New Yorku

Ako mislite da se fontana u uvodnim kreditima nalazi u Centralnom parku New Yorka, griješite. Fontana je smještena na Warner Brothers ranču u Burbanku u Kaliforniji. Fontana Friends često je krivo zamijenjena za fontanu Cherry Hill u Central Parku.

3. Joey i Monica su trebali biti u vezi

Friends: 5 tajni otkrivenih o seriji

Zaplet priče trebao je biti drugačiji od onoga što su pisci odlučili. Da je bilo po njihovom, Ross i Rachel ne bi bili centralna veza. Prvobitno su Joey i Monica trebali imati glavni odnos u seriji Friends. Da, ni mi to ne možemo zamisliti.

4. Friends ekipa je uvijek sjedila na istom mjestu u Central Perku, jer je kauč bio rezerviran samo za njih

Friends: 5 tajni otkrivenih o seriji

Jeste li se ikad zapitali zašto se čini da ekipa uvijek sjedi na narančastom kauču? Ako živite u New Yorku, poput ovih likova, rijetko je dobiti isto mjesto svaki put u lokalnoj kavani. Imali biste sreće ako uopće budete imali mjesto.

Pa, kako su onda Ross, Rachel, Joey, Monica, Phoebe i Chandler imali toliko sreće da svaki put osiguraju isti kauč? Otkrili su to gledatelji odličnog pogleda koji su vidjeli da je kauč rezerviran za njih. Ako pogledate izbliza, u nekim će se scenama na stolu za kavu ispred kauča pojaviti mali znak “rezervirano.”

5. Promijenjen je Monicin broj stana

Friends: 5 tajni otkrivenih o seriji

Osim ako niste pomno pratili seriju, malo je vjerojatno da biste to primijetili. Kad se serija emitirala prvi put, Monica je živjela u apartmanu pet. Međutim, tim serije Friends shvatio je da Monicin broj stana nije u skladu s tim koliko je visoko živjela. Na kraju su promijenili broj stana u 20 kako bi odražavali da ona živi na višem katu. Chandlerov broj stana promijenjen je s 4 na 19.

Druge je zanimalo i ovo...