Amazonova Lord of the Rings TV serija izabrala redatelja

Amazonova Lord of the Rings TV serija izabrala redatelja

S krajem one druge serije sa zmajevima na HBO, TV svijet čeka detalje o nadolazećoj epskoj Amazon seriji Lord of the Rings. Iako je stvarni sadržaj serije još uvijek strogo čuvana tajna, sada imamo nešto bolju ideju o tome tko će pomoći u izradi ove Amazonove Lord of the Rings TV serije.

“The Orphanage” i “Jurassic World: Fallen Kingdom” redatelj J.A. Bayona je Amazonov izbor za režiranje prve dvije epizode ove nadolazeće Lord of the Rings TV serije.

“Fallen Kingdom” je posljednje redateljsko ostvarenje ovog filmaša, nakon filma iz 2016. godine “A Monster Calls.” “The Orphanage,” kojim je Bayona imao svoj redateljski debi, je započeo njegovu karijeru, što ga je odvelo do filma katastrofe “The Impossible,” u kojem glume Ewan McGregor, Naomi Watts, i prije-“Spider-Mana” Tom Holland. Ovo neće biti prvi puta da Bayona započinje s nekom serijom, jer je prije toga to isto učinio sa Showtime dramom “Penny Dreadful.”

Ukratko o onome što za sada znamo o nadolazećoj Amazonovoj Lord of the Rings TV seriji je da će se odvijati prije događanja u trilogiji filmova Lord of the Rings, a ovdje možete pročitati sve što znamo o Lord of the Rings TV seriji.

Prošlog ljeta, Amazon je zaposlio scenariste JD Paynea i Patrick McKayja da vode ovu novu adaptaciju. Payne i McKay su također kreditirani scenaristi nadolazećeg “Star Trek” filma, kojeg će režirati S.J. Clarkson. Oni će biti showrunneri ove serije, s navodnom sobom scenarista koji će im u tome pomagati, a to su “Game of Thrones” veteran Bryan Cogman i “Better Call Saul” scenaristica Gennifer Hutchison.

Bayona će imati vrlo težak zadatak s ovom novom serijom. Osim pritiska Amazona da pretvorio Lord of the Rings seriju u sljedeći spektakl ove industrije, navodno je i značajan financijski ulog u igri. Osim ogromnog iznosa koji su morali platiti kako bi dobili prava na Lord of the Rings sadržaje, izvještaj iz prošle godine donosi da bi eventualni budžet ove serije mogao biti dva puta veći nego je cijela Jacksonova trilogija koštala kada je krenula u produkciju prije dvadeset godina.

Za sada još nema datuma izlaska ove Amazonove Lord of the Rings serije, ali kako se bliži produkcija sigurno ćemo dobivati sve više i više informacija, koje ćemo odmah podijeliti s vama.

Druge je zanimalo i ovo...