Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima

Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima

Pogledajte top 10 serija prema korisnicima IMDba. U izbor smo uvrstili samo igrane serije (ne dokumenta i ne animirane), koji imaju preko 10 tisuća glasova i nisu starije od 2000-te godine. 

10. Fargo (2014– )

 Fargo (2014) on IMDb

Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima
Fargo

Razne kronike o prijevarama, intrigom i ubojstvima u i oko smrznute Minnesote. Ipak, sve te priče misteriozno vode, na jedan ili drugi način, u Fargo, ND.

Fargo je FXova serija u kojoj glume Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Goran Bogdan i David Thewlis, je crna komedija, inspirirana filmom iz 1996, istog imena, Fargo.

9. House of Cards (2013– )

 House of Cards (2013) on IMDb

House of Cards

Kongresmen u dosluhu sa svojom ženom smišlja osvete nad ljudima koji su ga izdali.

House of Cards je Netflixova serija (interesantno jedina na ovoj listi), u kojoj glume fantastični Kevin Spacey i Robin Wright, serije čudesno podsjeća na zadnje predsjedničke izbore u Americi, gotovo da ih je čarobno predvidjela, 2013 kada je počela izlaziti.

8. Westworld (2016– )

 Westworld (2016) on IMDb

Westworld

Serija inspirirana filmom iz 1973-će, istog imena, o tematskom parku u budućnosti nastanjenom umjetnim bićima.

Westworld je prva od nekoliko HBO serija s ove liste, ujedno je i najnovija serija. Čim je izašla digla se ogromna prašina oko nje i to u dobrom smislu, jer je remake kultnog filma iz 1973 istog imena. U seriji Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden, Ingrid Bolsø Berdal, Luke Hemsworth, Sidse Babett Knudsen, Simon Quarterman, Rodrigo Santoro, Angela Sarafyan, Shannon Woodward, Ed Harris, Anthony Hopkins, Ben Barnes, Clifton Collins Jr., Jimmi Simpson i Tessa Thompson.

7. Firefly (2002–2003)

 Firefly (2002) on IMDb

Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima
Firefly

Pet stotina godina u budućnosti, odmetnička posada na maloj svemirskoj letjelici pokušava preživjeti dok putuju nepoznatim dijelovima galaksije i izbjegavaju zaraćene frakcije, kao i agente vlasti koji ih žele uhvatiti.

Firefly je FOXova serija i vrlo vjerojatno najpoznatija po tome što je pre rano prekinuta (samo jedna sezona). Serija je djelomično dobila iskupljenje fantastičnim filmom Serenity iz 2005, a ovih dana se sve više i više spominje obnavljanje serije, čemu se jako radujem.

6. True Detective (2014– )

 True Detective (2014) on IMDb

Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima
True Detectiv

Antologijska serija u kojoj policijske istrage otkrivaju osobne i profesionalne tajne onih koji su uključeni, kako unutar tako i izvan zakona.

Još jedna HBO serija, fantastične prve sezone u kojoj su glumili Matthew McConaughey i Woody Harrelson i ne tako dobre, ali i dalje dobre, druge sezone u kojoj su glumili Colin Farrell i Vince Vaughn. U zadnje vrijeme se sve više spominje pravljenje treće sezone.

Druge je zanimalo i ovo...